• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γαλλία Ταξίδι στο Colmar

Giorgina!

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ν.Αμερικής
:) Γεια σας παιδιά, λοιπόν σκεφτόμαστε με το φίλο μου να πάμε ταξίδι στο Colmar αρχές του καλοκαιριού. Το Colmar βρίσκεται στην περιοχή της Αλσατίας στη Γαλλία και ψηφίστηκε ως η ομορφότερη πόλη της Ευρώπης. Τυχαία την ανακάλυψα από ένα σαιτ και πραγματικά την ερωτεύτηκα... είναι σαν παραμύθι. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν ξέρει κανείς από εσάς να μου πει λεπτομέρειες για το μέρος. Καταρχήν πως να πάω εκεί (νομίζω μέσω Βασιλείας και από εκεί με τρένο), τι να δω εκεί, τιμές, ξενοδοχείο και αν μπορώ να το συνδυάσω με κάποια άλλη πόλη.

Last edited by a moderator:

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
Ωραίο το Κόλμαρ, αλλά όχι και το πιο ωραίο της Ευρώπης. Εγώ σου προτείνω να επισκεφτείς τα χωρία της Αλσατίας που για μένα είναι ένα από τα ομορφότερα ταξίδια από αυτά που έκανα. Εκεί είναι παραμυθένια.
Πήγα και εγώ μέσω Βασιλίας, αλλά για τρένα δεν μπορώ να σου πω καθώς νοικιάσμε αυτοκίνητο.
Ξενοδοχία από 70 ευρώ και πάνω να υπολογίζεις, αλλά το καλύτερο είναι να κάνεις μόνη σου αναζήτηση για αυτά επειδή ξέρεις τι θέλεις ακριβώς και πόσα λεφτά διαθέτεις.

ένα tip παραπάνω, αν νοικιάσεις αμάξι από το αεροδρόμιο, νοίκιασέ το από την γαλλική πλευρά, είναι πιο φθηνά.

Giorgina!

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ν.Αμερικής
Σας ευχαριστώ πολύ πολύ!!!

hamurabi

Member
Παιδια καλησπερα. Λεω να παω με τη γυναικα αλλα θα ηθελα νακουσω καμια αποψη αν εχει παει κανεις.
Επισης σε 5 με 6 μερες γινεται να συνδιαστει με ενα 2ημερο μαξ παρισι για τα βασικα? Πυργο αιφελ,λουβρο,αψιδα θριαμβου.
Ειχα παει πριν 12 χρονια παρισι η γυναικα ομως οχι.

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Tο τι θεωρείται βασικό στο ΠΑρίσι είναι έννοια σχετική. Σίγουρα 2 μέρες ΜΕ Λούβρο δεν λέει. Μπορείτε να μείνετε στην Αλσατία που είναι όμορφη ούτως ή αλλως αλλά το Κολμάρ είναι μικρό (σε ένα πρωινό το έχετε γυρίσει). Η διαδρομή επίσης ειναι κλασσική. Από Στρασβούργο ακολουθώντας το δρομο του κρασιού της Αλσατίας

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
πήγα το Πάσχα του 2009 και ήταν υπέροχα,πήγαμε με νοικιασμένο αμάξι από Στουτγάρδη και με βάση το Κολμάρ κάναμε ημερήσιες εκδρομές σε Στρασβούργο και στα χωριά της Αλσατίας γύρω απο το Κολμάρ. αν προλαβαίνεις να δεις και το Παρίσι δεν μπορώ ν σε απαντήσω.

a_nikos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βορεια Αμερικη
Είναι όμορφη πόλη, γραφική αλλα όπως είπαν και οι προλαλησαντες σε ένα πρωινό την έχεις δει. Δεν αξίζει περισσότερο, καλύτερα πήγαινε Στρασβουργο μετά ή Γερμανία. Τώρα για το Παρίσι είναι άλλη ιστορία, άλλοι είναι πιο ειδικοί απο μένα να απαντήσουν

hamurabi

Member
Εχω καποιες ερωτησεις...
Οταν νοικιαζετε αμαξι που βρισκετε πως να πατε καπου?εχει gps το αμαξι?

Θελουμε ενα μερος ωραιο να αραξουμε χωρις να πρεπει να τρεχουμε ολη μερα να βλεπουμε ςξιοθεατα οπως κανουμε συνηθως. Γιαυτο διαλεξα αυτο. Αν τελικα παω θαταν καλυτερα να το συνδιασω με στρασβουργο αντι παρισι?αν ναι,αποτι ξερω στρασβουργο δε παιζει απο αθηνα πτηση οποτε τι κανω?

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Πετάς Στουτγάρδη κι απο κει τραίνο ή ακόμα καλύτερα νοικιάζεις αμάξι. Στουτγάρδη-Στρασβούργο είναι 150 χλμ και είναι η χαρά της οδήγησης στους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους (χωρίς διόδια)
GPS μπορείς να νοικιάσεις με ημερήσια επιβάρυνση μαζί με το αυτοκίνητο. Αν έχεις ήδη μπορείς να προμηθευτείς ευρωπαϊκούς χάρτες απλώς. Μέσω smartphone ας μας ενημερώσουν οι χρήστες των αντίστοιχων συσκευών

Κι αν ξυπνήσει και το παιδί μέσα σας κάντε και μια βόλτα στο Europa Park στο Rust της Γερμανίας. Για μένα κατά πολύ ανώτερο της Ντισνευλαντ. Ειδικά το κυκλαδίτικο χωριό και ο αρχαιοελληνικός ναός!!!!
http://www.europapark.de/lang-de/Park-attractions/Themed-Areas/Greece/c420.html

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills