• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ισραήλ Παλαιστίνη Ταξίδι στους Αγίους Τόπους

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Λοιπον σουδιανε υποθετω οτι μπορεις να νοικιασεις αυτοκινητο στη Βεθλεεμ , αλλα προφανως δε μπορεις να το βγαλεις εκτος των τοιχων.
Οποτε η διαμονη σου εκει μαλλον σε περιοριζει στο να νοικιασεις.
Τωρα αν υποθεσουμε οτι θα βρεις καποια λυση ( πχ διαμονη στη ιερουσαλημ εστω για 2 μερες) παιρνεις το αμαξι κ πας τιβεριαδα, ναζαρετ , λιμνη γαλιλαιας , Κανα , Καπερναουμ ( αν κ η προτιμοτερο ειναι να μεινεις σε εκεινα τα μερη για να αποφυγεις το πανελα).
Εχει πολυ ψωμι η περιοχη και ειδικα περιξ της Ναζαρετ εχει λιγο κινηση μεχρι να μπεις στην πολη
Τη Μασαντα ειναι καλυτερο να την αφησεις και να την κανεις με το γκρουπ

DRAKFIREMAN

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δούμε
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη-Ιαπωνία
Last edited by a moderator:

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Παιδιά έχετε δοκιμάσει απ αυτά τα φαγητά; και κάποιο άλλο;

Γευτείτε

Η Ισραηλινή κουζίνα είναι ένα μείγμα από διάφορες κουζίνες, λόγο των Εβραίων της Διασποράς. Μπορείτε να γευτείτε Ισραηλινά φαγητά στα διάφορα εστιατόρια, καφετέριες και περίπτερα. Τα πιο δημοφιλή φαγητά του Ισραήλ είναι το χούμους, το φαλάφελ, η shakshuka και η shawarma. Το πιο δημοφιλές οινοπνευματώδες ποτό είναι το κρασί το οποίο είναι εξαιρετικής ποιότητας.

DRAKFIREMAN

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δούμε
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη-Ιαπωνία
Σουδιάνε εμείς στα Ιεροσόλυμα τρώγαμε φαλάφελ το οποίο ήταν πεντανόστιμο φθηνό και χορταστικό.3 φαλάφελ και ένας αραβικός καφές έκαναν 7 ευρώ περίπου.όλα τα λεφτά ήταν το φαλάφελ με καυτερή σάλτσα( εμένα μου αρέσουν τα καυτερά).Ο αραβικός καφές έχει κάρδαμο μέσα και είναι διαφορετικός από τον τούρκικο που επίσης έβρισκες παντού.

Last edited:

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Σουδιάνε εμείς στα Ιεροσόλυμα τρώγαμε φαλάφελ το οποίο ήταν πεντανόστιμο φθηνό και χορταστικό.3 φαλάφελ και ένας αραβικός καφές έκαναν 7 ευρώ περίπου.όλα τα λεφτά ήταν το φαλάφελ με καυτερή σάλτσα( εμένα μου αρέσουν τα καυτερά).
φινα, τι περιείχε;; κάποιοι από μας αποφεύγουν το κρέας

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Το φαλάφελ εμφανισιακά μοιάζει με κεφτέ, αλλά περιέχει πολτοποιημένα ρεβίθια, όχι κρέας. Συνήθως το βάζουν σε πίτες με διάφορες γαρνιτούρες.
Το χούμους είναι αλοιφή (μπορεί να το πεις και σαλάτα) και φτιάχνεται από ρεβίθια και ταχίνι (χορτοφαγικό και αυτό).
Shawarma έχω φάει κοτόπουλο, αλλά γίνεται και με άλλα κρέατα. Μαριναρισμένο σουβλάκι ή και γύρος που κόβουν σε λεπτές φέτες και σερβίρουν σε πίτα με διάφορα μέσα. Πεντανόστιμο!
Και όλα αυτά δεν τα ξέρω γιατί μου αρέσει η ισραηλινή κουζίνα, για την οποία δεν έχω ιδέα, αλλά η αραβική! :cool:

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Ρεβυφοκεφτέδες λοιπόν, μου φαίνεται τους φτιάζουν και στη Σίφνο.
Για δείτε τούτο που διάβασα:
τους επισκέπτες και τουρίστες επιτρέπεται η εξαγωγή έως 500 ILS. Ξένο συνάλλαγμα μπορούν να εξάγουν ίσο με αυτό που εισήγαγαν στη χώρα. Μπορούν επίσης να ανταλλάξουν το τοπικό νόμισμα σε συνάλλαγμα μόνο εάν προσκομιστούν τραπεζικές αποδείξεις ανταλλαγής συναλλάγματος και αυτές έως το ύψος των 3000 USD."
Αν δηλαδή κάνουμε μόνο αναλήψεις από τα ΑΤΜ, στο τέλος πριν την αναχώρηση δε θα μπορούμε να μετατρέψουμε το περίσευμα σε Ευρώ; οπότε κάνουμε μικροαναλήψεις

DRAKFIREMAN

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δούμε
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη-Ιαπωνία
Τι να σου πω εμείς κάναμε 55ο σέκελ από το Eurochange του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος και επιστρέψαμε τα 200 περίπου προσκομίζοντας την απόδειξη.Η προμήθεια που πληρώσαμε ήταν 12 ευρώ.Στο Ισραήλ δεν μας έλεγξαν πόσα σέκελ πήγαμε και πόσα επιστρέψαμε.Απλά στο Eurochange του Αεροδομίου Ελ. Βενιζ. δεν δέχονται κέρματα κάτω από 20 σέκελ.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom