paefstra
Member
Το πρωτο.
Το λογικο ειναι να φυγετε απο Γενευη για Αnnecy με flixbus σε 35 λεπτα και να μεινετε εκει ενα βραδυ παρα να πατε Λυον και να γυρισετε πισω να το δειτε για ημερησια. Δεν ειναι και κοντα απο Λυον. Απο το Annecy εχει flixbus για Λυον. Λεω για λεωφορεια γιατι κανουν τον ιδιο χρονο στο 1/3 της τιμης του τρενου.Επανέρχομαι για να ζητήσω τα φώτα σας για το εξής. Τελικά "έκαψα" τη διανυκτέρευση στη Γενεύη λόγω κόστους και έβαλα μία επιπλέον στη Lyon, οπότε το σύνολο 4 εκεί (2 Dijon και 1 Beaune οι υπόλοιπες).
Επειδή πιστεύω πως είναι ικανό διάστημα να δούμε αρκετά την πόλη, σκέφτομαι ημερήσια σε μία από τις Annecy, Vienne, Grenoble και Perouges. Η τελευταία φαίνεται πιο δύσκολη περίπτωση βέβαια, γιατί μέσο δεν θα υπάρχει και το τρένο δε σταματάει μέσα στην πόλη από ό,τι είδα. Λογικά η Vienne λόγω εγγύτητας είναι το πιο εύκολο, αλλά δε με πειράζει να ταξιδέψω και λίγο παραπάνω αν είναι να δω κάτι ενδεχομένως πιο ενδιαφέρον και γραφικό.
Εννοείται οποιαδήποτε άλλη ιδέα-πρόταση από κάποιον-α που γνωρίζει την περιοχή είναι καλοδεχούμενη.
Έχεις πολύ δίκιο, το λογικό αυτό θα ήταν βάσει απόστασης αλλά έχω κλείσει τα πρώτα 2 βράδια διαμονή στη Dijon και θα κλείσω να πάω κατευθείαν εκεί από Γενεύη με flixbus. Για αυτό έλεγα την ημερήσια να την κάνω από Lyon που θα έχω πιο πολλη άνεση χρόνου, αν και πρακτικά είναι αρκετά "ανάποδη" σκέψη να πάω από εκεί Annecy πράγματι.Το λογικο ειναι να φυγετε απο Γενευη για Αnnecy με flixbus σε 35 λεπτα και να μεινετε εκει ενα βραδυ παρα να πατε Λυον και να γυρισετε πισω να το δειτε για ημερησια. Δεν ειναι και κοντα απο Λυον. Απο το Annecy εχει flixbus για Λυον. Λεω για λεωφορεια γιατι κανουν τον ιδιο χρονο στο 1/3 της τιμης του τρενου.
Εχω παει με flixbus απο Γενευη στη Dijon. Αρκετες ωριτσες, πιασαμε τις 3.30 και φτασαμε νυχτα. Βεβαια το τρενο ηταν απλα απλησιαστο σε τιμη. Νομιζω οτι αν καιγεσαι να δεις την Annecy, παλι σου προτεινω την πρωτη νυχτα εκει, μιλαμε ειναι διπλα, και μετα αναχωρηση απο Γενευη για Dijon διορθωνει τις παρα πολλες ωρες σε λεωφορεια. Καλυτερα να βρεις τροπο να κανεις εναν κυκλο παρα να εξακτινωνεστε απο Λυον γυρω.Έχεις πολύ δίκιο, το λογικό αυτό θα ήταν βάσει απόστασης αλλά έχω κλείσει τα πρώτα 2 βράδια διαμονή στη Dijon και θα κλείσω να πάω κατευθείαν εκεί από Γενεύη με flixbus. Για αυτό έλεγα την ημερήσια να την κάνω από Lyon που θα έχω πιο πολλη άνεση χρόνου, αν και πρακτικά είναι αρκετά "ανάποδη" σκέψη να πάω από εκεί Annecy πράγματι.
Για τις μετακινήσεις πάντως, επειδή ψάχνω να τις κλείσω τώρα, το flixbus είναι όντως πολύ πιο οικονομικό.
Θα το δω ναι, αν και μάλλον για να μην φέρω όλο το πρόγραμμα και τις διαμονές που έχω ήδη κλείσει τούμπα, θα αφήσω την Annecy για άλλη φορά και θα πάω σε κάποιο άλλο μέρος.Εχω παει με flixbus απο Γενευη στη Dijon. Αρκετες ωριτσες, πιασαμε τις 3.30 και φτασαμε νυχτα. Βεβαια το τρενο ηταν απλα απλησιαστο σε τιμη. Νομιζω οτι αν καιγεσαι να δεις την Annecy, παλι σου προτεινω την πρωτη νυχτα εκει, μιλαμε ειναι διπλα, και μετα αναχωρηση απο Γενευη για Dijon διορθωνει τις παρα πολλες ωρες σε λεωφορεια. Καλυτερα να βρεις τροπο να κανεις εναν κυκλο παρα να εξακτινωνεστε απο Λυον γυρω.
Πολύ χρήσιμη παρατήρηση, θα προτιμήσω τρένο σε αυτήν την περίπτωση. Ευχαριστώ!Και μια λεπτομερεια: η σταση του flixbus στη Beaune ειναι σε κατι διοδια πολυ εκτος πολης. Πας με ταξι Το αποφευγεις αν παρεις τρενα για και απο Beaune.
Εδώ θα εκτιμούσα και τη γνώμη του ειδικού @Señor_Nada αν είναι εύκολο
Σ'ευχαριστώ για τη βοήθεια. Νομίζω θα κάνω μια βόλτα προς Vienne τελικά γιατί φαίνεται πολύ όμορφη, με ιστορικό ενδιαφέρον και είναι και πολύ εύκολο από Lyon.Θες απλά γνώμη για τα μέρη που σκέφτεσαι; Είναι καθαρά υποκειμενικό ανάλογα με τα ενδιαφέροντα. Για μένα η Vienne είναι εξαιρετική περίπτωση αλλά το στυλ πόλης που βλέπεις αρχαία απλά κάνοντας μια βόλτα είναι το αγαπημένο μου. Εγώ θα πήγαινα σε αυτήν.
Βλέπω υπάρχει σύγκλιση για την Annecy οπότε θα δω μήπως καταφέρω να πάω. Κι αν δε βγει, δεν πειράζει. Η περιοχή φαίνεται να έχει πολύ ψωμί οπότε ευκαιρία να με βγάλει ξανά ο δρόμος κάποτε.Η Beaune δεν με ενθουσιάζει και δεν θα της έδινα διανυκτέρευση γιατί είναι υποτονική. Αντίθετα θα έβαζα την Annecy στο πλάνο και θα έδινα σε αυτή την διανυκτέρευση. Είναι ωραία και το βράδυ για βόλτα και ακόμα πιο ωραίο είναι το πρώινο ξύπνημα και η βόλτα στις υπαίθριες αγορές τους με τα τοπικά προϊόντα. Η Grenoble θέλει διανυκτέρευση για να πάτε στους λόφους για θέα και να βγείτε το βράδυ που έχει ζωή. Η Pérouges δεν είναι τόσο πολύπλοκη περίπτωση. Το τρένο πάει μέχρι το σταθμό Meximieux-Pérouges που είναι κανα μισάωρο περπάτημα μακριά αλλά φυσικά μπορείτε να πάρετε ταξί. Δεν νομίζω να δυσκολευτειτε να βρείτε. Εξαντλείται πάρα πολύ γρήγορα το μέρος. Αν πάτε πρωί μέχρι το μεσημέρι έχετε ξεμπερδέψει.
Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι κακή επιλογή θεωρώ. Όλα έχουν κάτι να δώσουν. Ανάλογα τα γούστα λοιπόν.
Καλημέρα! Για την πόλη θα έδινα δύο μέρες γεμάτες. Βάζω μέσα πέρα από βόλτες στην πόλη, επίσκεψη στο μουσείο Aquitaine (έχει ένα φοβερό κομμάτι που παρουσιάζει τον σκοτεινό ρόλο της πόλης στο δουλεμπόριο), επίσκεψη στην cité du vin για κρασιά και ότι άλλο μπορεί να θέλετε να δείτε.Καλημέρα!! Πρόκειται να ταξιδέψω το καλοκαίρι στο Bordeaux
Κάποια Tips για την πόλη? Πόσες μέρες να υπολογίσω? Τι εκδρομές προτείνει η ομάδα ?
Επειδή έχω μπερδευτεί με τη bonne, μπον, κτλ. κτλ.2 στη Μπον ειναι πολλες. μια φτανει.
Βρες πρωτα τις διαμονες και θα δεις πως θα σου βγει η διαρκεια του ταξιδιου.
Beaune, νοτια της Dijon. Πανεμορφη μεσαιωνικη πολη, ειναι εγκλημα να φτασετε Λυον και να μην πατε για δοκιμη κρασιων.