ιπτάμενος
Member
Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα είμαστε 2 άτομα. Δεν θέλω να νοικιάσω αυτοκίνητο. Σκέφτομαι να κινηθώ με τρένα αγοράζοντας swiss travel pass για 8 ημέρες να έχω δωρεάν όλες τις μετακινήσεις,, κάποια μουσεία, τελεφερικ κλπ. Τα εισητήρια είδα με το τρένο κοστίζουν από πόλη σε πόλη από 100 μέχρι 300 φράγκα-διπλάσια από swiss travel pass. Σκοπεύω να πετάξω από θεσσαλονίκη με Easyjet για Βασιλεία και να επιστρέψω πάλι από εκεί με 64 € το άτομο. Έχει και για Ζυρίχη αλλά βγαίνει πιο ακριβά. Στο κόλμαρ, Στρασβούργο, Φράιμπουργκ έχω πάει δεν με ενδιαφέρει. Η Κοστάντζα αξίζει? λογικά δεν προλαβαίνω σε 1 ημέρα καταράκτες, Σαφχάουζεν και Κοστάντζα με τα τρένα.
Η Κωστάντζα είναι μια κλασική γερμανική κωμόπολη, όχι ότι σε κάνει να τρελαθείς αλλά έχει την ομορφιά της. Είναι χωρισμένη μεταξύ της Ελβετίας και της Γερμανίας. Και εμείς φύγαμε από Αθήνα για Θεσσαλονίκη και από εκεί για Ελβετία. Θα συμφωνήσω με τον επόμενο ότι η Βέρνη αξίζει να της αφιερώσεις χρόνο αλλά όλες οι πόλεις της Ελβετίας είναι σχετικά μικρές και εύκολα τις γυρίζεις. Προσωπικά νομίζω ότι η Λουκέρνη είναι πιο όμορφη από την Βέρνη και την Βασιλεία. Για να κερδίσεις χρόνο φύγε απο Ιντερλάγκεν, είναι παραμυθένιο, για Λουκέρνη και ας φτάσεις αργά το βράδυ. Θα κερδίσεις χρόνο. Νομίζω ότι η κατανομή σου είναι καλή. Νομίζω, και αυτή είναι η προσωπκή μου άποψη, οτι όλες οι πόλεις σε μιά μέρα τις βλέπεις δεν έχουν ιδιαίτερα αξιοθέατα αλλά φυσική ομορφιά που σε κάνουν να χαλαρώνεις. Σε ορισμένες πόλεις η κράτηση του ξενοδοχείου σου παρέχει δωρεάν αστικές συγκοινωνίες . Μας το είπαν στο ξενοδοχείο αλλά είχαμε αυτοκίνητο και δεν το δοκιμάσαμε. Αν θές γενικές πληροφορίες όπως τις είδαμε εμείς διάβασε https://www.travelstories.gr/commun...-στην-Ελβετία-και-όχι-μόνο.57788/#post-671734
Αν θές διευκρινήσεις εδώ είμαστε.