Vito
Member
Αν ψαχτείς αρκετά υπάρχουν και φυλές στην κοιλάδα Ομο που ουτε στολίζονται ουτε χαρτζιλίκι περιμένουν.. και μένεις σ αυτές και τουριστες δεν πάνε. Και αν μείνεις και κάποιες μέρες και δουλειες κάνεις μαζί με τους άλλους της φυλής (εχω να το λέω ότι βοήθησα έστω και ελαχιστα σε κατασκευή καλύβας) και συγκίνηση παίζει στο τέλος κατά τον αποχαιρετισμό απο όλες τις πλευρές. Και παίζουν και άλλα μέρη στη χώρα όπου υπάρχει αυτή η φιλοξενία..και στα ανατολικά προς Χαραρ ακομα και σε μεγάλες πολεις που ο τρόπος ζωής ειναι πιο δυτικος... Ωστόσο, σίγουρα η χωρα αλλάζει ραγδαία χρονο με το χρόνο και σ αυτό συμβάλει και ο αυξανόμενος τουρισμός.Yorgos ευχαριστουμε για το αρχειο σου. Το 12 στην αυθεντικοτητα της Αιθιοπιας μπορεις να το αναλυσεις λιγο; Εχω στο μυαλο μου τους ανθρωπους των φυλων στην κοιλαδα του Omo να περιμενουν χαρτζιλικι για να σου επιτρεψουν να τους φωτογραφησεις, να "στολιζονται" για να σε προσελκυσουν.. Ποσο αυθεντικο παραμενει αραγε αυτο..; Δεν υποτιμω καθολου αυτη την χωρα, ειναι ο επομενος ταξιδιωτικος μου στοχος. Αλλα θελω κ αλλο ψησιμο. Και η φυση εκτος απο ηφαιστειογενη ερημο τι αλλο εχει να προσφερει; (ζωα κ σαφαρια δεν εχει. Αρα..?) Το 12αρι σου πώς προκυπτει;;;;
Η φύση δεν ειναι μονο ηφαιστειογενής ερημος (που είναι μοναδική στο είδος της).. Αυτή μονο προς Danakil... Ολη η βόρεια χώρα έχει υψόμετρο πάνω από 2.οοο μ με αρκετή βλάστηση, βουνά, φαράγγια, ποτάμια και στο νοτο με λίμνες, μπανανιες,...
...και μετά ιστορία... Λαλιμπέλα, Γκονταρ, Λίμνη Τανα, Αξουμ, Τιγκράι, Χαράρ