• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ταξίδι οικονομικό στο εξωτερικό μάλλον Αγγλία

johns

New Member
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα , ξεκινάω με πολύ όρεξη μιας και μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια να δοκιμάζω νέες γεύσεις να γνωρίζω διαφορετικό κόσμο κτλ , μέχρι στιγμής δεν είχα την ευκαιρία να πάω σε άλλα μέρη απο Ελλάδα την οποία βέβαια και την έχω γυρίσει όλη ...

Σκεφτόμουν για Σεπτέμβρη να προγραμματίσω ένα ταξίδι σε κάποια πρωτεύουσα της Ευρώπης
Αυτό που θέλω να συναντήσω ειναι κάτι που να μην μοιάζει αν γίνεται σε τίποτα με την Ελλάδα , να υπάρχουν άλλες συνήθειες , διαφορετικά κτήρια, ίσως φαγητά διαφορετικά και περίιεργα- γιατί όχι ?

τα βασικά μου κριτήρια επιλογής του προορισμού είναι σίγουρα τα πανεπιστήμια , θα ήθελα πολύ να δώ το Πανεπιστημιο της Oξφόρδης , ή του Κέιμπριτζ ή του Στάνφορντ μιας και θα με ενδιέφερε να πάω εκεί για κάποιο μεταπτυχιακό , οπότε και το βλέπω σαν μια πρώτη γνωριμία με τα έξω πανεπιστήμια αλλά και το μέρος, να δώ την ζωη κτλ ...

το αν θα πάω ευρώπη ή κάπου αλλού δεν είναι πρόβλημα πέρα του οικονομικου κομματιού

θα ηθελα να κάνω μερικές ερωτησεις και οποιος μπορεί να μου τις απαντήσει:
καταρχας το αν θα πάω μονος ή όχι δεν το γνωρίζω αλλα κατα πάσα πιθανότητα θα είμαι μόνος:

1) απο δίκτυα κινητης τηλεφωνίας τι κάνω?
2) μια καλή προσφορά αν κλείσω απο τώρα εισιτήρια κτλ πόσο μπορεί να είναι ?
3) να προτιμήσω group για μεγαλύτερη ασφάλεια ? θα μπορώ με τα γκρούπ να κάνω μια εκδρομή πέρα του προγράμματος ή πρέπει να τους ακολουθώ όπου και να πάνε ?
4) γνωρίζει κανείς αν είναι εφικτό να μείνω πχ Λονδίνο και να πάρω τρένο για Οχφόρδη κάτι σαν μονοήμερη εκδρομή ?
5) επειδή δεν έχω ξανα ταξιδέψει , υπάρχουν παγίδες στις τιμές ? ειναι κάτι που πρέπει να προσέξω να έχει ένα πακέτο ? μαζι με την 2 ερώτηση πόσα χρήματα πρέπει να υπολογίσω οτι θα μου στοιχήσει ένα ταξίδι στο Λονδίνο πώς να το οργανώσω και πόσα επιπλέον χρήματα πρέπει να έχω μαζί μου κατα το ταξιδι για λόγους ασφαλείας ( και φυσικά ψώνια κτλ )
6) επειδή όπως είπα είμαι ασχετος απο ταξιδια παρακαλώ ότι μπορεί να μην ξέρω και δεν ρώτησα θα χαρώ να μου το πείτε

Ευχαριστώ εκ των προτέρων !

jimp

Member
1) απο δίκτυα κινητης τηλεφωνίας τι κάνω?
2) μια καλή προσφορά αν κλείσω απο τώρα εισιτήρια κτλ πόσο μπορεί να είναι ?
3) να προτιμήσω group για μεγαλύτερη ασφάλεια ? θα μπορώ με τα γκρούπ να κάνω μια εκδρομή πέρα του προγράμματος ή πρέπει να τους ακολουθώ όπου και να πάνε ?
4) γνωρίζει κανείς αν είναι εφικτό να μείνω πχ Λονδίνο και να πάρω τρένο για Οχφόρδη κάτι σαν μονοήμερη εκδρομή ?
5) επειδή δεν έχω ξανα ταξιδέψει , υπάρχουν παγίδες στις τιμές ? ειναι κάτι που πρέπει να προσέξω να έχει ένα πακέτο ? μαζι με την 2 ερώτηση πόσα χρήματα πρέπει να υπολογίσω οτι θα μου στοιχήσει ένα ταξίδι στο Λονδίνο πώς να το οργανώσω και πόσα επιπλέον χρήματα πρέπει να έχω μαζί μου κατα το ταξιδι για λόγους ασφαλείας ( και φυσικά ψώνια κτλ )
6) επειδή όπως είπα είμαι ασχετος απο ταξιδια παρακαλώ ότι μπορεί να μην ξέρω και δεν ρώτησα θα χαρώ να μου το πείτε

Ευχαριστώ εκ των προτέρων !
1. roaming, και θα ρωτήσεις στην εταιρεία σου τις χρεώσεις
2. ανάλογα εγώ έχω πάει και με 40 ευρώ με ryanair αλλά και με 130+ με aegean, εσύ ξέρεις τα οικονομικά σου και πόσα μπορείς να χαλάσεις.
3. Μόνος σου αν έχεις μία απλή εμπειρία από ταξίδι και μπορείς να μιλήσεις απλά αγγλικά.
4. Με λεωφορείο θα σου βγει φθηνότερα http://uk.megabus.com αλλά να προτιμήσεις Cambridge και να πας με τρένο
5. Για πακέτο δεν ξέρω λεφτά αλλά για την καθημερινότητα εσύ ξέρεις πόσο σπάταλος είσαι ή τι γούστα βγάζεις. Δεν χρειάζεσαι να έχεις μαζί σου μετρητά από ελλάδα. Με την κάρτα σου θα βγάλεις από atm ή θα χρησιμοποιείς πιστωτική.
6. Δεν χρειάζεται άγχος είναι σαν να πας οποιαδήποτε εκδρομή απλά προσοχή η ταυτότητα να έχει αγγλικούς χαρακτήρες, όταν κάνεις κράτηση αεροπορικών να γράψεις προσεκτικά το όνομά σου με αγγλικούς χαρακτήρες και ψάξε ξενοδοχεία π.χ από το http://www.booking.com/index.el.html?sid=bf04d0b01fa9ec9c9d3dcb06eb0750a6;dcid=4

Τρένα θα βρεις εδώ http://www.nationalrail.co.uk
Και πληροφορίες για μετακινήσεις στο λονδίνο, τιμές καρτών, χάρτες κτλ εδώ http://www.nationalrail.co.uk

paefstra

Member
τα βασικά μου κριτήρια επιλογής του προορισμού είναι σίγουρα τα πανεπιστήμια , θα ήθελα πολύ να δώ το Πανεπιστημιο της Oξφόρδης , ή του Κέιμπριτζ ή του Στάνφορντ μιας και θα με ενδιέφερε να πάω εκεί για κάποιο μεταπτυχιακό , οπότε και το βλέπω σαν μια πρώτη γνωριμία με τα έξω πανεπιστήμια αλλά και το μέρος, να δώ την ζωη κτλ ...
Με δίδακτρα περίπου 13000 ευρώ κι άλλα τόσα για τα υπόλοιπα εκεί, δεν το αφήνεις να πας μια και καλή και να φυλάξεις το 1000ρικο που θα σου κοστίσει η εκδρομή; Το λέω γιατί έθεσες ως στόχο σου τις σπουδές και δεν είναι καθόλου εύκολο το σχέδιό σου. Μια χαρά θα γνωρίσεις τη ζωή εκεί όταν πας.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.641
Μέλη
39.380
Νεότερο μέλος
Stagkia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom