• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Ταξίδι μόνος ή μόνη??

Hayate

Member
Επόμενο Ταξίδι
Oπου δεν κανονιζουμε..
Ταξίδι-Όνειρο
Hokkaido χειμωνα
Καλημέρα , έχω μια ερώτηση … αν δεν έχετε παρέα να σας ακολουθήσει σε ένα ταξίδι, είτε γιατί είναι πολύ μακρινό, είτε γιατί είναι πολύ ακριβό και κατ επέκταση ίσως να μη βρίσκετε άτομα να σας ακολουθήσουν ,είτε γιατί εσεις εχετε ένα μακρινό ταξίδι ως όνειρο ζωής ,ενώ κάποιος άλλος δεν το εχει για να συγκεντρώσει και να δαπανήσει χρήματα . Τι κάνετε ;;;; Πηγαίνετε μόνοι σας ;;;
Μονος κανονικα... Με τα πλεονεκτήματα του και τα μειον του... Εχει χαρακτηριστει το ταξιδι μόνος ως η απολυτη ταξιδιωτική εμπειρια και οχι άδικα.. Με σωστή παρεα βεβαια επισης ειναι κατι ομορφο...

Απο κει και περα λεω πας κανονικα γιατι αν σου αρέσει κατι και ειτε η παρέα δεν ακολουθεί, ειτε δεν έχεις τη σωστη παρέα, τι κάνεις?? Κάθεσαι απλα και περιμένεις μπας και βρεις την καταλληλη παρεα??Αρα μπορεί να μην πας και ποτε.. Νομίζω δεν ισχύει μονο για ταξίδια αυτο.. Για τα παντα ειναι..

Robert

Member
Από τη στιγμή που έκανα το πρώτο ταξίδι μόνος μου στο εξωτερικό,μού έφυγε κάθε ενδοιασμός.Απέδειξα πρώτα στον εαυτό μου ότι μπορώ να το κάνω.Βέβαια,όλα τα ταξίδια μου ήταν 3ημερα και σε ευρωπαϊκές χώρες.Για μακρινά και πολυήμερα ταξίδια σε άλλες ηπείρους,δεν ξέρω.Προσωπικά θα τα σκεφτώ,αν 'εξαντλήσω' την Ευρώπη.Δεν έχω κάποιο 'όνειρο ζωής' να παω στην Ινδία,το Ιραν και σε τέτοιες χώρες.Ίσως μόνο στις ΗΠΑ.Πάντως σίγουρα σε μακρινό ταξίδι θα επιδίωκα να έχω παρέα.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Η συζήτηση μεταφέρθηκε σε ήδη υπάρχον παρόμοιο θέμα.

Nikos1986

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρεϊνιόν
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Καλημέρα , έχω μια ερώτηση … αν δεν έχετε παρέα να σας ακολουθήσει σε ένα ταξίδι, είτε γιατί είναι πολύ μακρινό, είτε γιατί είναι πολύ ακριβό και κατ επέκταση ίσως να μη βρίσκετε άτομα να σας ακολουθήσουν ,είτε γιατί εσεις εχετε ένα μακρινό ταξίδι ως όνειρο ζωής ,ενώ κάποιος άλλος δεν το εχει για να συγκεντρώσει και να δαπανήσει χρήματα . Τι κάνετε ;;;; Πηγαίνετε μόνοι σας ;;;
Κοίτα σύμπτωση, εγώ είμαι στη φάση να το κάνω. Πρώτη φορά solo, μακρινό ταξίδι και ταυτόχρονα όνειρο ζωής η χώρα. Η παρέα δεν είχε το χρόνο για το ταξίδι, από την άλλη σχεδόν 3 χρόνια ταξιδο-στέρησης και ένας εξαιρετικά ψυχοφθόρος περσινός χειμώνας, το πήρα απόφαση και έκλεισα τα εισιτήρια. Οφείλω να πω ότι με παρακίνησαν κάμποσες φορές, καθώς αρκετές φορές είπα "αξίζει τον κόπο του να επομιστείς μόνος σου όλο το βάρος της προετοιμασίας και το οικονομικό;". Από την άλλη, πολλές περισσότερες φορές η σκέψη του ταξιδιού αυτού μου έδινε κουράγιο φέτος.

Και κανονίζετε με πρακτορείο οργανωμένα ;
Μια φορά γύρισα 5-6 πρακτορεία, το '15, και το καπέλο που έβαζαν όταν άκουγαν "θέλω ΗΠΑ" ήταν εξωφρενικό σε σχέση με τις τιμές που έβρισκα στο internet. Ενδεικτικά, τα αεροπορικά και τα ξενοδοχεία μου τα κοστολογούσαν όσο κόστισε ολόκληρο το ταξίδι (με αυτοκίνητο και όλα τα έξοδα εκεί). Μετά από αυτή την εμπειρία, δεν...

Ίσως μου φαίνεται δύσκολο για μεγάλα και πολυήμερα ταξίδια …
Προσωπικά, περισσότερο με δυσκολεύει ο προγραμματισμός όταν κάπου πάω 2-3 μέρες απ'ότι 2 βδομάδες. Θυμάμαι για 1,5 μέρα στο Λος Άντζελες έφαγα γύρω στις 2 βδομάδες για τον προγραμματισμό. Θα χρειαστεί να αξιολογήσεις πολύ αυστηρότερα τα λίγα αξιοθέατα που θα προλάβεις να δεις, να λάβεις υπόψη πώς (γεωγραφικά) μπορούν να συνδυαστούν, να έχεις εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στην περίπτωση που σπάσει ο διάολος το ποδάρι και τις 1-2 μέρες που πας έχουν απεργία τα ΜΜΜ (μου έχει τύχει) κλπ.

απλα είναι δύσκολο να βρεις για ορισμένους προορισμούς παρέα . Από τη μια θέλεις να πας με παρέα να μοιραστείς τις εμπειριες και να μην είσαι μόνος από την άλλη κάποιοι προορισμοί είναι τόσο ιδιαίτεροι που ξέρω πως δεν μπορώ να βρω άτομο να ακολουθήσει .
Αυτό δεν είναι απαραίτητο για "ιδιαίτερους" προορισμούς. Για παράδειγμα, προσπαθώ να πείσω άτομα για Ινδοκίνα ή Ιαπωνία (κυρίως Ινδοκίνα πριν τον κορονοϊό ήταν πολύ δημοφιλής προορισμός) χωρίς αποτέλεσμα. Τώρα έχω αρχίσει να βλέπω ένα ψιλοενθουσιασμό για Φιλιππίνες, να δούμε αν θα κρατήσει μέχρι του χρόνου...
Από την άλλη, μόνος, μπορείς να ακολουθήσεις επακριβώς το πλάνο που θέλεις. Αν και μάλλον είμαι τυχερός και μόνο 1 φορά είχαμε διαφωνίες (παρ'όλ'αυτά, γνωρίζοντας καλύτερα τους άλλους πλέον αναπολούμε αυτό το ταξίδι με τα καλά και τα στραβά του). Όπως είπε και η Vicks, πιο περίεργα θα ένοιωθα αν κυκλοφορούσα μόνος καλοκαίρι σε Ελληνικό νησί.

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
D

Delmem39172

Guest
Καλησπερα καλησπερα!!Καλως σας βρηκα,πρωτο post στο υπεροοχο forum σας!Το παρακαλουθω καιρο αλλα σημερα βρηκα την ευκαιρια να γινω ενεργο μελος!Αυτα για αρχη και ας μπω στο θεμα που με απασχολει.Θα ηθελα την βοηθεια σας το προβληματισμο μου μεσα απο τις εμπειριες καποιων η απλα την αποψη καποιων αλλων..Ειχα κανονισει με 2 φιλους ενα ταξιδι για την περιοδο του Πασχα,με τρενο(interrail) σε 3 η 4 χωρες της Ευρωπης,αναλογως την ορεξη τα εισητηρια κλπ..Τελικα για διαφορους λογους τα παιδια δεν μπορουν και τις τελευταιες μερες σκεφτομαι αν ειναι εφικτο να το κανω μονος μου!Θα ηθελα λοιπον απο καποιον με αναλογες εμπειριες να με προσανατολησει,γνωριζοντας βεβαια πως αυτο εξαρταται και απο την διαθεση του καθενως και δεν ειναι κατι το αντικειμενικο..Απλα το ειχα παρει τελειως αποφαση και τωρα ειναι λιγο δυσκολο να το αποχωριστω,με καταλαβενετε πιστευω!

Ευχαριστω!Θυμιος
Εγώ φίλε ταξιδεύω παντα μονος εκτος απο ελάχιστες φορές που ενδιάμεσα σε κάποιο ταξιδι είχα παρέα κάποιο φίλο για λίγες ημέρες,πολλες δεν γίνεται εκτος αν θες παρέα κάποιον σκύλο,με άνθρωπο κάπου θα διαφωνισεις κάπου δεν θα ταιριάζουν τα θέλω και θα μαλώσεις,μονος σου χόρευε λοιπόν και οσο θέλεις πηδα,εκτος αν το ταξιδι ειναι ολιγοημερο τότε ναι μπορείς και με παρέα.

Gwo

Member
Καλησπέρα αν και είμαι σίγουρος πως υπάρχει κάποιο αντίστοιχο θέμα δε κατάφερα να το βρω στην αναζήτηση.

Λοιπόν αν κι έχω κάνει πολλά ταξίδια πλέον δεν καταφέρνω να βρω άτομα ώστε να συντονιστούμε και θέλω να πάω μόνος.
Είμαι στα 35 έχω κάνει μια φορά παλιότερα σόλο ταξίδι 4ημερες στο εξωτερικό αλλά με ζόρισε κάπως.

Αποφάσισα να το ξανά κάνω τώρα άμεσα οπότε έχετε να προτείνετε κάνα τιπ ώστε να κυλίσει πιο καλά (όσο γίνεται) χωρίς τη ρουτίνα που μας πιάνει όταν είμαστε τελείως μόνοι εκδρομή?

Μάλλον θα πάω προς Σκανδιναβία πιθανώς και σε 2 ή 3 χώρες, χρόνος ταξιδιού 8-10 ημέρες

Επόμενο Ταξίδι
ΒΑΛΤΙΚΕΣ
Γεια σου,

Αφού ταξιδεύεις μόνος και σε ζόρισε κάπως όπως είπες, καλό θα ήταν να πας σε προορισμούς όπου θα έχεις να κάνεις πράγματα, όποτε δεν σου συνιστώ τις Σκανδιναβικές. Κατα την άποψη μου θα σου πρότεινα να πας μια βδομάδα Λονδίνο ή Παρίσι, ή Ρώμη που έχουν πάρα πολλά μουσεία/αξιοθέατα και θα περάσει ο χρόνος σου ευχάριστα και θα βρεις τον βηματισμό σου για μελόντικα ταξίδια. Φυσικά υπάρχουν και τα "νεανικά" ταξιδιωτικά πρακτορεία όπου μπορείς να πας με αυτά και σε άλλους προορισμούς και να γνωρίσεις και άλλους μοναχικούς ταξιδιώτες.

Hayate

Member
Επόμενο Ταξίδι
Oπου δεν κανονιζουμε..
Ταξίδι-Όνειρο
Hokkaido χειμωνα
Καλησπέρα αν και είμαι σίγουρος πως υπάρχει κάποιο αντίστοιχο θέμα δε κατάφερα να το βρω στην αναζήτηση.

Λοιπόν αν κι έχω κάνει πολλά ταξίδια πλέον δεν καταφέρνω να βρω άτομα ώστε να συντονιστούμε και θέλω να πάω μόνος.
Είμαι στα 35 έχω κάνει μια φορά παλιότερα σόλο ταξίδι 4ημερες στο εξωτερικό αλλά με ζόρισε κάπως.

Αποφάσισα να το ξανά κάνω τώρα άμεσα οπότε έχετε να προτείνετε κάνα τιπ ώστε να κυλίσει πιο καλά (όσο γίνεται) χωρίς τη ρουτίνα που μας πιάνει όταν είμαστε τελείως μόνοι εκδρομή?

Μάλλον θα πάω προς Σκανδιναβία πιθανώς και σε 2 ή 3 χώρες, χρόνος ταξιδιού 8-10 ημέρες
Αν 8-10 μέρες σε κάνουν να ζοριστεις όπως λες σημαίνει είτε ότι δεν είσαι έτοιμος για solo ταξίδι είτε ότι δεν σου ταιριάζει γενικά αυτό το στυλ ταξιδιού....Από κει και πέρα όταν είσαι μόνος νομίζω ότι είναι πιο εύκολο να γνωρίζεις κόσμο γιατί δε "συμβιβάζεσαι" με το small talk της παρέας σου.Οποτε κοινωνικοποίηση είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσεις...Τώρα για τις διαδρομές και το χρόνο στα καταλύματα που θα είσαι μόνος,κανε ότι θα έκανες κιεδω.Διαβασε κανα βιβλίο,δες καμία σειρά, λύσε σταυρόλεξα,άκου Spotify ή οτιδήποτε άλλο σου αρέσει...

Robert

Member
Αν θες την άποψή μου,δεν βλέπω πως γίνεται να ρουτινιάσεις σ'ένα τέτοιο ταξίδι.Αλλά τελοσπάντων.Ένα τιπ που ακολουθώ εγώ στα σόλο ταξίδια είναι να είμαι όσο περισσότερο γίνεται έξω.Γυρνώντας και βλέποντας πράγματα όλη μέρα,είναι δύσκολο να ρουτινιάσεις.Ακόμα και περιοχές που θεωρούνται εκτος τουριστικού ενδιαφέροντος.Καταλαβαίνω ότι για κάποιους ισως είναι δύσκολο γιατί αυτό θέλει και αντοχή στην καταπόνηση απο τη συνεχή κίνηση.Το μόνο 'ζήτημα' για μένα είναι οι φωτογραφίες, γιατί αναγκαστικά πρέπει να ζητάς απο άγνωστους να σε βγάζουν για να μην είναι όλες selfie.

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.998
Μέλη
39.711
Νεότερο μέλος
vasia123