Dancing Queen
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- στα φθινοπωρινα φυλλα
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αυστραλία
Eχω πει ηδη ευχαριστω στον traveladdict για τις αποψεις του στη σελιδα 2, πραγμα που σημαινει ότι συμφωνω μαζι του , όπως και με τον taver. Καταρχας να ξεκινησω λεγοντας πως δεν εχω παιδια, αλλα εχω βρεθει κι εγω σε σκηνες απειρου καλλους μεσα στα αεροπλανα με μπομπιρες που μονο βομβα στο αεροπλανο δε βαλανε. Εννοειται πως το παιδι (μικρης ηλικιας από μηνων εως 4-5 χρονων) όταν το παιρνεις μαζι σου σε ταξιδι…το τραβολογας. Εγω δεν ξερω κανενα παιδακι που καλα –καλα δε μπορει να μιλησει ακομα, να λεει «μαμα πηγαινε με στη Ρωσια/Νεα Υορκη/Παρισι/Κουβα» , όλα λενε θελω αυτή τη κουκλα, αυτό το παιχνιδι…γενικως τα παιδια θελουν να παιξουν αυτό μονο. Α! ξεχασα και μαμ , κακα και νανι. Ουτε τα μουσεια τα ενδιαφερουν να επισκεφτουν , ουτε οι βολτες στη Fontana di trevi , ουτε οι γονδολες στη Βενετια, γιατι πολύ απλα το μυαλουδακι τους δεν είναι ακομα ωριμο να εκτιμησουν, να αφουγκραστουν, να νιωσουν στο πετσι τους, τα οσα θα δουνε. Το ότι λετε ότι εχουν αναμνησεις από μικρη ηλικια είναι αλλα λογια να αγαπιομαστε…σας βολευει αλλωστε για να αισθανεστε ησυχοι ότι πραξατε το σωστο, μη τρεχετε να ρωτατε τους παιδοψυχολογους , ρωτηστε καλυτερα τα ιδια τα βλασταρια σας, πεστε τους τι προτιμας ταξιδι στη Κουβα ή να παιξεις στην αυλη με τα ξαδερφακια σου ολο το απογευμα? Να δειτε τι θα σας απαντησουν. Δεν καταλαβαινω πραγματικα γιατι δε μπορουν οι γονεις να κανουν λιγα χρονια υπομονη, βαζοντας σε πρωτη βαση τις προτεραιοτητες των μωρων τους . Λες και θα επαληθευτει η ταινια 2012 και ξαφνικα αυριο δε θα υπαρχει ο κοσμος…λες και οι χωρες θα φυγουν από τη θεση τους, και σας πιανει πανικος να τρεξετε να τα προλαβετε να τα δειτε όλα παιρνοντας ειτε αναγκαστικα ειτε ηθελημενα μαζι και τα παιδια σας. Εκει θα είναι και θα σας περμενουν οι χωρες να τις επισκεφτειτε όταν τα παιδια σας θα είναι λιγο μεγαλυτερα, όταν θα εχουν μαθει στη γεωγραφια στο σχολειο, που είναι η Ιταλια και η Γαλλια. Όταν θα εχουν μαθει τι εστι μουσειο Λουβρου, και όχι όταν ακομα δεν εχουν ουτε καν το ονομα τους… Εγω θα προτεινα καλοπροαιρετα παντα, αντι να κανονιζετε ταξιδια οσοι εχετε αβαπτιστα παιδια , να κανονισετε να κανετε πρωτα το μυστηριο της βαπτισης για το παιδι σας. Περισυ ειχα τη χαρα να βαπτισω για πρωτη μου φορα ένα μωρακι, και σας πληροφορω πως τη χαρα και την ολοκληρωση που ενιωσα βαπτιζοντας το δεν μου την προσφερε κανενα ταξιδι στο εξω τερικο. Προκειται για ένα υπεροχο μυστηριο, που δυστηχως βλεπω και από πολλους γνωστους μου, να μην το βαζουν στις προτεραιοτητες τους αφηνοντας το παιδι τους ως την ηλικια των 2 – 2,5 ετων αβαπτιστο, βρισκοντας σαν προφαση ότι κοστιζει η τελετη (γι αυτους προκειται απλως για ένα κοινωνικο happening) παρολα αυτά τους περισσευουν τα χρηματα για ταξιδια και λουσα. Ξερω ότι πηγα αλλου το θεμα ομως ηταν μια πλευρα που συγχωρηστε με αλλα ηθελα να την θιξω. Οσο για τους γονεις που καταλαβαινω ότι αυτά που εγραψα ισως θα τους ξενισουν να σπευσω να πω , μη βιαστειτε να μου πειτε ότι όλα αυτά τα λεω εξω από το χορο γιατι δεν εχω παιδια δικα μου, πιστεψτε με αν ποτε αποκτησω ουτε καν θα με πειραξει αν για καποια χρονια δε παω στο εξωτερικο, ξερω ότι δεν εχω ταξιδεψει σε πολλες χωρες όπως οι περισσοτεροι πολυταξιδεμενοι εδώ μεσα, όμως μαλλον με χορταινουν και με γεμιζουν και αλλα πραματα πιο ουσιωδη από τα ταξιδια. Συγκρινεται ένα παιδι … με ένα ταξιδι? Εσεις που ειστε γονεις μαλλον την ξερετε καλυτερα την απαντηση. Οσα εγραψα τα εγραψα καλοπροαιρετα, χωρις βεβαιως διαθεση να σας υποδειξω τι να κανετε, κανενας δεν εχει αλλωστε αυτό το δικαιωμα. Τι να ευχηθω ? καλη φωτιση σε ολους μας και ότι αποφασισετε να κανετε ευχομαι να είναι το καλυτερο για σας και πρωτιστως για τα παιδια σας.