• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

ΗΠΑ Ταξίδι ενός μήνα στις ΗΠΑ

Επόμενο Ταξίδι
ΡΩΜΗ
Ταξίδι-Όνειρο
πολλα...
Καλησπέρα παιδιά!Είμαι φρέσκο μέλος του forum-είναι το πρώτο μου post-και θα ήθελα τις απόψεις σας πάνω στο θέμα.
Θα ταξιδέψω στις ΗΠΑ φέτος για ένα μήνα,είναι κάτι που το περίμενα εδώ και καιρό,απο τις 20 Οκτωβρίου μέχρι τις 20 Νοεμβρίου περίπου και θα ήθελα τις προτάσεις σας για το ποιες πόλεις σταθμούς να βάλω στο πρόγραμμα μου.Πρόκειται για ένα ταξίδι περίπου 28-30 ημερών και budget συνολικό 4 και κάτι χιλιάρικα.Παρέα 4 ατόμων 22 και 23 χρονών.
Προφανώς πρώτος και τελευταίος σταθμός είναι η Νέα Υόρκη στην οποία λέω να περάσω συνολικά 8 διανυχτερεύσεις-7 μέρες.Οι υπόλοιποι προορισμοί με χρονική σειρά όπως τους έχω στο μυαλό μου είναι:Washington DC(3),New Orleans(2),Houston (μένει ο θείος ενός των συνταξιδιωτών εκεί και 'πρέπει' να πάμε-5),Las Vegas(3),San Fransisco(4) και Seattle(4).Σε παρενθέσεις είναι ο αριθμός των διανυχτερεύσεων σε κάθε πόλη.Άλλοι προορισμοί που λήθφηκαν υπόψη αλλα μπήκαν στην άκρη είναι:Miami,Boston,LA,San Antonio.Σκοπεύουμε να νοικιάσουμε και αυτοκίνητο σε κάποιος προορισμούς.
Οπότε ότι έχετε στο μυαλό σας γράψτε το!Όχι μόνο προτάσεις για πόλεις-σταθμούς αλλα και γενικές και ειδικές συμβουλές απο τους έμπειρους.
Και κάτι τελευταίο:Εισιτήρια απο Θεσ-νίκη για Νέα Υόρκη με λογικές ανταποκρίσεις απο Λονδίνο, στα 594 ευρώ πως τα βλέπετε?Είναι τα φτηνότερα που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή.Να τα κλέισω η πιστεύετε ότι μπορούν να πέσουν κι άλλο?
Ευχαριστώ!:):)

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
1 μήνα στις ΗΠΑ; Μας πέθανες με το καλημέρα :LOL:

Καλώς ήρθες λοιπόν. Τα εισητήρια καλούλια μου ακούγονται, αλλά δεν έχω εμπειρία για πτήσεις από Θεσσαλονίκη.

Κατ'αρχήν νομίζω ότι είναι σαφές ότι πολύ σοφά έβαλες τις περισσότερες ημέρες στη Νέα Υόρκη. Από εκεί και πέρα, εγώ 3 μέρες στο Vegas δε θα "σπαταλούσα" με τίποτα εκτός αν είστε φαν του τζόγου ή κάνετε τόσο χαβαλέ εκεί. :)

Η D.C. είναι μια εξαιρετική πόλη αν έχεις ενδιαφέροντα που περιστρέφονται γύρω από την πολιτική, την ιστορία, κλπ. Δεν έχει όμως πολλά πράγματα πέραν αυτών, πχ το βράδυ δε θάχετε τι να κάνετε. Αν όμως σε ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα τότε είναι εξαιρετική επιλογή, και οι 3 μέρες μου φαίνονται μια χαρά.

Όταν θα είστε στη Νέα Υόρκη, θα σου πρότεινα να υπολογίσεις μια πτήση επιπλέον για να πάτε να δείτε το Νιαγάρα, που αν και εκπληκτικά φουλ από χιλιάδες τουρίστες δεν παύει να είναι φανταστικό θέαμα.

LA δεν έχω πάει αλλά από αυτά που λένε όλοι εδώ καλά κάνατε και το αφήσατε απ'έξω. Το San Fransisco θεωρείται από τις πιο όμορφες πόλεις της Αμερικής φυσικά, ενώ έχω απορία με τί κριτήρια επιλέξατε το Seattle. :)

Η Βοστώνη από την άλλη είναι η πιο όμορφη πόλη που έχω δει στη ζωή μου, και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία συγκέντρωσης ιστορικών στοιχείων από την αμερικάνικη επανάσταση, οπότε αν υπάρχει τέτοιο ενδιαφέρον θα την πρότεινα για 2-3 ημέρες.

Το Μαϊάμι είναι ένα μέρος για ατελείωτο party. :D Αν έχετε τέτοιες διαθέσεις να πάτε. Η ατελείωτη παραλία του South Beach, και τα αμέτρητα μαγαζιά/κλαμπ επάνω στην Ocean Drive που είναι φουλ από τις... 11 το πρωί :haha: είναι κάτι που δεν το βλέπεις συχνά.

Αυτά προς το παρόν, εδώ είμαστε για τα υπόλοιπα. :)

mary_a

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
Καλώς ήρθες και από μένα! δεν φαντάζεσαι πόσο σε ζηλεύω που θα πάς ένα τέτοιο ταξίδι με τέτοια διάρκεια..
ΗΠΑ δεν έχω πάει, αλλά γενικά όλο και το ψιλοψάχνω και το γυροφέρνω.
Συμφωνώ με ότι σου έγραψε ο DEFKALION, κι εγώ αναρωτιέμαι για το SEATTLE, νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να πάτε.
Έχω μόνο να προσθέσω, ότι οι πληροφορίες που έχω λένε τα καλύτερα για το Chicago, όσοι έχουν πάει πάντα λένε "μη τολμήσεις και δεν πας στο Σικάγο αν βρεθείς εκεί τριγύρω".. κάτι παραπάνω δεν μπορώ να σου πω μιας και δεν έχω πάει, αλλά φαντάζομαι όλο και κάποιος άλλος από το φόρουμ θα σε διαφωτίσει!

Traveller

Member
Ξεκίνα από κάτι βασικό... Βγάλε ένα εισιτήριο Ελλάδα LAX ή SFO και κανόνισε η επιστροφή να είναι από ΝΥC έτσι θα γλιτώσεις λεφτά και ταλαιπορία στην επιστροφή...
Καλό θα ήταν να αφήσεις την βδομάδα της ΝYC για relax στο τέλος... Από εκεί και μετά κάτσε 3-4 βράδια στο SFO κάνε το LAS (3 βράδια με Grand Canyon) με τοπική εκδρομή μέσω expedia (πάμφθινο πακέτο) και μετά νοίκιασε αυτοκίνητο από SFO για να κάνεις το route 1 και φτάσε στο LAX και από εκεί μέχρι το San Diego με στάσεις στο δρόμο... Το San Diego είναι υπέροχη πόλη μην την χάσεις... Υπολόγιζε στο χαλαρό όλο μαζί 4-5 βράδια...Από εκεί και μετά κάνε το Houston σου με αεροπλάνο από LAX ή το San Diego και τέλος πάλι με αεροπλάνο βάλε την Washington... Από εκεί με ένα τραίνο η ΝΥC είναι πολύ κοντά... Αν βλέπεις ότι έχεις μέρες κάνε από ΝΥC μια εκδρομή στο Νιαγάρα ή στη Βοστόνη... Μiami , New Orleans άστα για άλλο ταξίδι... San Antonio δεν έχω πάει αλλά δεν νομίζω πως αξίζει να σπαταλήσεις μέρες...

Αν η τιμή που λες είναι με Β.Α είναι πολύ καλή και εξίσου το ίδιο καλή θα σου δώσει για άφιξη στο LAX ή το SFO και επιστροφή από ΝYC...

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
konstantinos87 :welcome2:
Για εισητηρια κοιτα εδω
British Airways - Special offers for Greece

Τι κανει η οικονομικη κριση!!! Ν.Υορκη με 415 ευρω.!!
Μετα ακολουθα τους experts απο πανω.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Xene η τιμή αυτή αφορά για ταξίδι μέχρι τέλος Μαρτίου, όχι για φθινόπωρο που θα πάει ο φίλος. ;)

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Xene η τιμή αυτή αφορά για ταξίδι μέχρι τέλος Μαρτίου, όχι για φθινόπωρο που θα πάει ο φίλος. ;)
Oυπς δεν κατεβασα τη σελιδα μεχρι κατω,γραψε λαθος.;)
Ε...Ας παει Μαρτιο.:rolleyes:

preacher

Member
Μιας και ειμαι και εγω απο Θεσσαλονικη και το ψαχνω αρκετα για Η.Π.Α. γιατι θελω να ξαναπαω,σου προτεινων τις εξης λυσεις για τα αεροπορικα.1)Θεσ/νικη-Λονδινο:Easyjet γυρω στα 120ευρω πηγαινε-ελα + Λονδινο-Νεα Υορκη γυρω στα 300ευρω(με British,AA,Delta ισως και Continental και με τη σημερινη ισοτιμια της λιρας,καμια φορα οι τιμες ειναι και γυρω στα 260).Τεραστιο μειον αυτης της υποθεσης ειναι οι βαλιτσες...Σε ενα τετοιο ταξιδι θα χρειαστεις πανω απο 20kg που σου επιτρεπει η Easy, η οποια δυστυχως δεν σε θεωρει world traveler και αρα θα σου χρεωσει τα υπερβαρα...2)To ιδιο σεναριο, απλα για την πτηση Θεσ/νικη-Λονδινο παιρνεις British ή Aegean (περιπου 200ευρω) που σε θεωρουν world traveler και δεν σε χρεωνουν.3)Παιρνεις το τρενο ή αεροπλανο μεχρι την Αθηνα και πετας απο εκει ισως και απευθειας.
Οσο για τις πολεις, Νεα Υορκη εννοειται οτι πρεπει να πας,τη διαδρομη LA-San Diego μεσω route 1 που προτεινε και ο Traveller πρεπει να την κανεις(ειναι απιστευτη,σταματηστε και Laguna Beach για κοκτειλ με θεα τον Ειρηνικο),Λας Βεγκας πηγαινε για να το δεις και απο κοντα για να το πιστεψεις και το San Fransisco ειναι μια απο τις ομορφοτερες πολεις του κοσμου.Αυτα απο μενα...

preacher

Member
Α και στην περιοδο που θα πας, επειδη το ειχα ψαξει καποτε ολα τα αεροπορικα θα σου βγουν γυρω στα 1000ευρω...Για να εισαι και πιο σιγουρος,πηγιανε στο kayak ή στο orbitz πατησε multi-city και θα σου βγαλει αυτο που θελεις!Μπραβο στην παρεα σου παντως γιατι η δικια μου δεν πειθεται...

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Θα συμφωνήσω με τους προηγούμενους, και θα προσθέσω:

Αν σε ενδιαφέρει η αμερικάνικη ιστορία, η Philadelphia είναι πιο ενδιαφέρων προορισμός από τη Washington (DC). Μπορείς να μείνεις εκεί, και να επισκευτείς από κει με daytrip τη Washington - δε χρειάζεστε καν αυτοκίνητο, γίνεται και με τρένο.
Επίσης, έχεις παραλείψει το Chicago, ενώ το Portland ίσως και να είναι πιο ενδιαφέρον από το Seattle.
Η Αμερική επίσης είναι γεμάτη όμορφη φύση. Grand Canyon, Yellowstone, Yosemite, Sequoia, Joshua Tree/Mohave/Death Valley National Parks, για παράδειγμα. Ίσως κάποιες από τις μέρες που έχετε στο Las Vegas/San Francisco να τις αξιοποιήσετε με daytrips σε κάποια από τα παραπάνω. Για να μη μιλήσουμε καν για Αλάσκα και Χαβάη, που είναι επίσης στην ίδια χώρα (αλλά αυτά σε άλλο ταξίδι).

Το budget σας είναι ανησυχητικό, βέβαια, αν αφορά και τους 4 μαζί.

pulsar

Member
Οι μέρες είναι πολλές, αλλά οι προορισμοί ακόμα πιο πολλοί.

Δυστυχώς, ένα τέτοιο οδοιπορικό κουράζει. Οι εικόνες είναι πολλές, δεν προλαβαίνεις να τις αφομοιώσεις και είσαι μονίμως στον δρόμο. Μάλλον θα πρέπει να κόψεις πόλεις, αν θες τα να κάνεις σωστά. Και θα συμφωνήσω με τον Traveller. Ψάξε για εισιτήρια multi leg να πας California και να γυρίσεις από ΝΥ. Το ίδιο είχα κάνει το καλοκαίρι (πρέπει να γράψω κι ένα trip report αλλά πού χρόνος) και δεν το μετάνιωσα. Πήγα ΝΥ από Θεσσαλονίκη (μέσω Μονάχου), από εκεί Las Vegas (με day trip στο Grand Canyon), από εκεί San Francisco κι από εκεί Θεσσαλονίκη (μέσω Φρανκφούρτης).

Θα συμφωνήσω να σπάσεις το ταξίδι στα τρία: California (SF, LA, San Diego) με τα πέριξ (Nevada, Grand Canyon) στην αρχή για 12 μέρες (οριακά επαρκείς!), από εκεί Houston (4 μέρες για ξεκούραση) , κι από εκεί ΝΥ και πέριξ (DC, Boston) για άλλες 14 μέρες. Washington μάλλον κάντε μια ημερήσια ή διήμερη να δείτε τα βασικά, πιο πολύ μάλλον θα βαρεθείτε. Για τη ΝΥ κρατήστε οπωσδήποτε μια εβδομάδα. Την πρώτη φορά πήγα για τόσο και με πολύ προγραμματισμό και τρέξιμο είδα όσα ήθελα. Ιδανικά θα ήταν 10 μέρες.

Florida, Seattle, Chicago την επόμενη φορά. :cool:

Επόμενο Ταξίδι
ΡΩΜΗ
Ταξίδι-Όνειρο
πολλα...
Ουάου!Πολλές απαντήσεις,πολύ γρήγορα!:D

Είναι όντως δύσκολη υπόθεση να επιλέξεις τις πόλεις και να τις χωρέσεις σε πρόγραμμα ενός μήνα χωρίς να ξεθεωθείς απο τις συνεχείς πτήσεις και να υπερφωρτώσει ο εγκέφαλος σου απο τις εικόνες!Βέβαια και το ψάξιμο είναι και αυτό μέρος της ευχαρίστησης.Το ταξίδι υπάρχει σαν ιδέα εδώ και πάνω απο ένα χρόνο και στρωθήκαμε και αποφασίσαμε να το κάνουμε πάση θυσία!
Η ΝΥ χρειάζεται όντως μια εβδομάδα τουλάχιστον.Η Νέα Ορλεάνη επιλέχθηκε και γιατί φαίνεται διαφορετική και ενδιαφέρουσα κ έχω διαβάσει θετικότατα σχόλια αλλα και επειδή είναι κοντά στο Houston-ενδιάμεσος σταθμός ξεκούρασης- και μπορούμε να το συνδυάσουμε.Το Las Vegas συνδυάζεται με Gr.Canyon,το SFO είναι ψιλοmust.Το LA έχει όνομα,αισθάνεσαι ότι 'οφείλεις' να πας αλλά όσο το έψαξα φαίνεται μια άχαρη μεγαλούπολη.Τώρα το Seattle είναι όντως μια πιο απρόβλεπτη επιλογή.Θεωρείται ωστόσο μια απο τις πιο ωραίες πόλεις στις ΗΠΑ κ είναι πράγματι απο φωτογραφίες και απόψεις μια πολύ ποιοτική πόλη με πράσινο και λιμνοθάλασσες.Η δε εξοχή εκεί γύρω είναι απλώς καταπληκτική.Είναι και το Vancouver του Καναδά κοντά για ημερήσια.Το επιλέξαμε και ως να το πώ πιο 'εναλλακτική' επιλογή.Με απασχολεί η πολλή βροχή εκεί.Το Σικάγο απ ότι κατάλαβα είναι μια ακόμη μεγαλούπολη με πολύ κρύο.Για τη Βοστώνη πράγματι έχω ακούσει πολύ καλά λόγια.Απλά δε με έπεισε τόσο.Είναι μια ιστορική πόλη με πολύ ευρωπαϊκό αέρα.Ίσως και για αυτό δεν την προτιμήσαμε.Απο Ευρώπη άλλο τίποτα!Το Miami μου φάνηκε γοητευτικό αλλά πιο πολύ μέρος για διακοπές και πάρτυ παρά για ταξίδι του στυλ που ψάχνουμε.
Τα αεροπορικά όντως αθροιστικά βγαίνουν στα 1100 ευρώ περίπου.Τα 4 χιλιάρικα budget είναι ανα άτομο βρε!
Ευχαριστώ ξανά για τις απόψεις και τις συμβουλές σας!:DΗ απόψεις βέβαια βλέπω οτι διίστανται!:)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα