• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ταξίδι διαφορετικό απο τα άλλα

kostasarc79

New Member
Καλησπέρα σε όλο τον κόσμο. Είμαι ο Κώστας απο την θεσσαλονίκη και μίας και μιλάμε για ταξίδια έκανα πρίν ένα μήνα μία εκδρομή στα ζαγοροχώρια.4 άτομα περάσαμε απο το μικρό Πάπιγγο για τσίπουρο μεζέ και είδαμε ταμπέλα με τηλέφωνο που έλεγε περιπέτεια στην καρδιά του εθνικού δρυμού.Απο περιέργεια και μόνο πήραμε τηλέφωνο και το σήκωσε ένας τύπος ο οποίος μας εξήγησε το πρόγραμμα της εκδρομής που κάνει κτλ κτλ.Λιγάκι κουραστικό μας ακούστικε στην αρχή, μετά πειράζαμε ο ένας τον άλλο κότα φοβάσαι κτλ κτλ.Την άλλη μέρα ήρθε και μας πήρε αφού αποφασίσαμε να πάμε.
Μιλάμε τέτοιο πράγμα δέν έχω ξαναζήσει πραγματικά σε 2,5 ημέρες είδα τόσα πολλά πράγματα - απίστευτα μέρη το κάτι άλλο.Δύο οδηγοί ήταν επικεφαλής μας έδωσαν στολές ορειβασίας σχοινιά κ ορειβατικούς κρίκους εξάρτηση στη μέση σακίδια - μας πήγαν στο φαράγγι του βίκου στον βοιδομάτη στις δρακόλιμνες στην αστράκα στις πηγές του αώου και όλα αυτά?
Πεζοπορία μέσα απο χαράδρες μονοπάτια χείμαρρους ποτάμια δάσος με πολύ πυκνή βλάστηση αλπικές λίμνες - κατασκηνώσαμε ένα βράδυ στις πηγές του ποταμού - το άλλο βράδυ στο καταφύγιο - μας σούβλισαν λαγό ψαρέψαμε πέστροφες μαζέψαμε μανητάρια.
Μας έδειξαν ένα σωρό άλλα πράγματα πώς να ανάβεις φωτιά, τεχνικές προσανατολισμού, παγίδες για μικρά ζώα κ.α.
Στο τέλος ένιωθα σαν τον Bear Grylls αυτόν που δείχνει το Skai που πέφτει μόνος του μέσα σε ζούγκλες και προσπαθεί να επιβιώσει.:D
www.survivals.webs.com
Όποιος το δοκιμάσει θα μπορέσει να καταλάβει τον ενθουσιασμό μου.

coconut

Member
Επόμενο Ταξίδι
;;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβετ
Μου ακουγεται παρα πολυ ωραια η εκδρομη που κανατε.Μπραβο παιδια!
Παλιοτερα καναμε κατι αναλογο στον Κισαβο.Πολυ ομορφο βουνο

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
καλώς όρισες Κώστα!σχετικά με την εκδρομή που πήγατε να υποθέσω ότι είχατε μιά ιδέα από ορειβασία η ήταν η πρώτη σας φορά;
Καλά ταξίδια σου εύχομαι και στο μέλλον!

kostasarc79

New Member
Πλακα κάνεις?

Δέν έχω ιδέα απο ορειβασία ούτε εγώ ούτε και η παρέα.
Κοπρόσκυλα παιδί μου.:haha:
Αρχική σκέψη ήταν να πάμε για πέσιμο και λιώσιμο στο Πάπιγγο.Για καλές μάσες και γκαγκάνιασμα απ τα τσίπουρα. Η αλήθεια είναι πως αρκετές φορές
σε όλη τη διαδρομή σφίχτηκα η έλεγα απο μέσα μου αυτό αποκλείεται να το κάνω αλλά τα παιδιά ήταν τόσο καλά εκπαιδευμένοι και σου εξηγούσαν με υπομονή το παραμικρό - την δέυτερη μέρα δέ μασούσα αυξήθηκε η αυτοπεποίθεση μου καθώς και όλης της παρέας.Ανέβηκα κατακόρυφο βράχο περίπου 10 μέτρα με ορειβατικό σχοινί ακολουθόντας τις οδηγίες τους - δέν το πίστευα και μου φάνηκε κι έυκολο (δεμένος βέβαια).
Τελικά δίκιο έχουν που λένε ...με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις.

glazar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα..
Ταξίδι-Όνειρο
Ο επόμενος...
Ακούγεται πάρα πολύ ωραία. Και τελικά πόσο πήγε το μαλλί;

kostasarc79

New Member
Φθηνά νομίζω...πές μου κι εσύ τι λες?

250 ευρώ το άτομο μόνο που την εκδρομή την κάνει απο θεσσαλονίκη.
Συνήθως φέυγουν με τζιπ απο θεσσαλονίκη σαββάτο πρωί και επιστρέφουν δευτέρα απόγευμα.Στη τιμή περιλαμβάνοντε φόρμες και ορειβατικός εξοπλισμός σχοινιά κράνη σακίδια κτλ 3 γέυματα τη μέρα (τρελές μάσες) τσίπουρα σκηνές χειμερινής διαβίωσης υπνόσακοι κυάλια κτλ κτλ.Θ ανεβάσω και Photos να δείς.
Αυτός στην ουσία σου λέει έλα μόνο με 3 αλλαξιές εσώρουχα και κάλτσες.Για όλα τα υπόλοιπα φροντίζουν αυτοί.
Δέ ξέρω αλλα μου φάνηκε λογική τιμή για όλα αυτά που προσφέρουν.
Βασικά μόνο και μόνο για τα τοπία που είδα - παρθένα φύση λέω ότι ήταν τζάμπαντανννννν:bleh:

glazar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα..
Ταξίδι-Όνειρο
Ο επόμενος...
Για αυτά που προσφέρει είναι καλά, όχι καμία τρομερή τιμή, αλλά απο θεσσαλονίκη είναι λογική τιμή. Ρώτησα γιατι βρίσκομαι τουλάχιστον 1 φορά τον χρόνο στην περιοχή. (Είναι η τα μέρη της γυναίκας και τα τιμάμε δεόντος.)

micmic

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βotswana
Ταξίδι-Όνειρο
Trans-African Highways
Ωραία πράγματα, αξίζουν αυτές οι εκδρομές. Μετά από 2-3 φορές μπορεί να κολλήσεις και να αρχίσεις να παίρνεις σιγά-σιγά το δικό σου εξοπλισμό. Το ελεύθερο κάμπινγκ είναι ο πλέον υπέροχος τρόπος επαφής με τη φύση. Θέλει βέβαια αντοχές για πάνω από 4-5 μέρες, αλλά και τόσες είναι αρκετές. Φυσικά και αξίζουν τα 250 ευρώ το άτομο, άλλωστε είναι ουσιαστικά και ένα μάθημα για το πώς θα μπορείς σιγά-σιγά στο μέλλον να κάνεις τέτοιες εκδρομές χωρίς να πληρώνεις τίποτα, αν φυσικά σου αρέσει την πρώτη φορά.

Εκεί στα Ζαγοροχώρια που η συνήθης κατάσταση είναι ξενοδοχειάκι με τουρ σε όλες τις ταβέρνες και τα κρασοπουλιά της περιοχής και κοντινές βολτίτσες με το αυτοκίνητο, κάτι τέτοιο είναι μια θαυμάσια διαφοροποίηση.

maska_29

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Να δω το Σέλας...
Εκεί στα Ζαγοροχώρια που η συνήθης κατάσταση είναι ξενοδοχειάκι με τουρ σε όλες τις ταβέρνες και τα κρασοπουλιά της περιοχής και κοντινές βολτίτσες με το αυτοκίνητο, κάτι τέτοιο είναι μια θαυμάσια διαφοροποίηση.
Στην περιοχή δραστηριοποιούνται αρκετές εταιρείες προτείνοντας εναλλακτικές δραστηριότητες.

(κάποια στιγμή λεω να γράψω κι εγώ κάποιες προτάσεις στην περιοχή -τουριστικές και μη- μιας και κατάγομαι από εκεί)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα