• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ταξίδια με μηχανή!

Crash

Member
Επόμενο Ταξίδι
κάπου κοντά
Ταξίδι-Όνειρο
Νορβηγία
Ανοίγω το συγκεκριμένο θέμα λόγω του ότι δεν βρήκα κάτι παρόμοιο και θεωρώ ότι θα είχαν ενδιαφέροντα πράγματα να πουν οι δίτροχοι ταξιδιώτες.
Προτιμάτε την περιπέτεια της μηχανής από την άνεση του αυτοκινήτου και την ταχύτητα του αεροπλάνου?
Ποια μοτοσυκλέτα χρησιμοποιείτε για τα ταξίδια σας και που ταξιδεύετε συνήθως μ'αυτή?(Ελλάδα, εξωτερικό..) Νιώθετε άνετοι και ασφαλείς μαζί της? Σας έχει τύχει κάτι απρόοπτο (πχ βλάβη)?
Τέλος, μπορείτε να αναφέρετε οτιδήποτε άλλο θεωρείτε εσείς σημαντικό για τη σχέση σας με τις μηχανές και κυρίως οτιδήποτε έχει να κάνει με ταξίδι στους δύο τροχούς!

Ο γράφων δεν διαθέτει ακόμη δική του μοτοσυκλέτα, συνεπώς δεν μπορεί να εκφέρει άποψη. Η απόκτηση μίας είναι όμως στο πρόγραμμα!

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Εγώ ως φανατική συναναβάτης μηχανής θα σου απαντήσω σε μία προς μία στις ερωτήσεις σου.
Προτιμάτε την περιπέτεια της μηχανής από την άνεση του αυτοκινήτου και την ταχύτητα του αεροπλάνου?
Περιπέτεια μηχανής – Άνεση αυτοκινήτου (ποια άνεση ακριβώς?): Σημειώσατε 1 (ασυζητητί!!)

Ποια μοτοσυκλέτα χρησιμοποιείτε για τα ταξίδια σας και που ταξιδεύετε συνήθως μ'αυτή?(Ελλάδα, εξωτερικό..) Νιώθετε άνετοι και ασφαλείς μαζί της?
Αυτό τον καιρό έχουμε για τα ταξίδια μας μία Honda VFR 800 και ταξιδεύουμε μαζί της μέσα κι έξω από την Ελλάδα. Άνετοι και ασφαλείς? Απόλυτα!

Σας έχει τύχει κάτι απρόοπτο (πχ βλάβη)?
Απρόοπτα? Μπόλικα.
2003: μας σήκωσαν τη μηχανή στην Βιέννη (ευτυχώς η αστυνομία) και ψάχναμε να τη βρούμε..
2007: κάναμε όλη τη διαδρομή από Brno στο Villach με μπανταρισμένο λάστιχο. Εκεί πλέον παρέδωσε με αποτέλεσμα να ψάχνουμε να βρούμε λάστιχο…ο mr δηλαδή έψαχνε. Εγώ έπρεπε να φύγω με άλλη μηχανή φίλου, ώστε να προλάβουμε να πάμε Βενετία και με κάποιο τρόπο να καθυστερήσουμε το καράβι ώστε να προλάβει να έρθει και ο δικός μου. Έλα όμως που και η μηχανή του φίλου παρουσίασε πρόβλημα στο δρόμο, με αποτέλεσμα ο mr να φτάσει Βενετία πιο πριν από εμάς (παρόλο που είχε φύγει μία ώρα αργότερα) και να περιμένει στο λιμάνι και να ανησυχεί… Ήμασταν οι τελευταίοι που μπήκαν στο καράβι..
Πτώσεις ευτυχώς λίγες και ασήμαντες (μακριά απ’ όλους μας).

Τέλος, μπορείτε να αναφέρετε οτιδήποτε άλλο θεωρείτε εσείς σημαντικό για τη σχέση σας με τις μηχανές και κυρίως οτιδήποτε έχει να κάνει με ταξίδι στους δύο τροχούς!

Ο γράφων δεν διαθέτει ακόμη δική του μοτοσυκλέτα, συνεπώς δεν μπορεί να εκφέρει άποψη. Η απόκτηση μίας είναι όμως στο πρόγραμμα!
Για μένα το πιο σημαντικό σε ένα ταξίδι με μηχανή (και γενικότερα δηλαδή, όχι μόνο στα ταξίδια) είναι η σωστή προστασία. Πάντα κράνος και μπουφάν (τουλάχιστον!). Εμείς σε όλα μας τα ταξίδια, είτε είναι για 100χλμ, είτε για 4000χλμ είμαστε με πλήρη εξοπλισμό.
Κατά τα άλλα έχω να σου πω ότι το ταξίδι με μηχανή, είναι άλλη αίσθηση...τι να λέμε τώρα...πρέπει να το ζήσεις...
Σου εύχομαι να πάρεις τη μηχανή σου και να κάνεις πολλά πολλά ταξίδια μαζί της.
Και πάντα όρθιος! :D

Crash

Member
Επόμενο Ταξίδι
κάπου κοντά
Ταξίδι-Όνειρο
Νορβηγία
Μπράβο astral σε ζηλεύω... εχμμ τη μοτοσυκλέτα σου:p Όντως η αίσθηση της μηχανής είναι κάτι τελείως διαφορετικό γιαυτό και ψήνομαι και δεν "αρκούμαι" στο αυτοκίνητο.
Καλά ταξίδια λοιπόν και πάντα υιγής!

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Με Μηχανη? Μονο σε ελληνικα νησακια με μια Honda Transalp και μεσα στην Αθηνα για να αποφευγω το κυκλοφοριακο. Για τα υπολοιπα ταξιδια εντος ελλαδας αποκλειστικα αυτοκινητο με τα 1000, δεν εχω καμια ορεξη να χτυπιεμαι πανω σε μια μηχανη με 45 βαθμους ή με χιονοβροχι και επιπλεον να ειμαι υποχρεωμενος να κουβαλαω τα απολυυτως απαραιτητα. Στο εξωτερικο αεροπλανο και αν χρειαστει νοικιαζω απο εκει αυτοκινητο.

sapienza

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
Ιταλία με μηχανή!!!!!!Φυσικά μιλάμε για Ducati!
Δεν μπορώ να ξεχάσω στη Φλωρεντία, κάθε Κυριακή, πλυμένη μηχανή,εξοπλισμός,και ραντεβού σε κάποια πλατεία με άλλους μηχανόβιους (που συνήθως δεν γνωρίζαμε)..Ξεκινούσαμε όλοι μαζί με προορισμό το άγνωστο...Αξέχαστες στιγμές...
Απρόοπτα πολλά...Συνήθως η βροχή, αλλα ήταν τέτοια η τρέλα μας που δεν μας χαλούσε τίποτα!!!

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Η αμφίεση ενός μηχανόβιου, πλέον, δεν του αφήνει κανένα περιθώριο ανησυχίας για τον καιρό. Άρα το να βρίσκεσαι εκεί έξω και να μην σε επηρεάζει τίποτα το βρίσκω θελκτικό. Αλλά αυτό είναι και το μόνο διότι τις μηχανές της τρέμω (άσε που στο αμάξι έχεις και την μουσική σου και όχι ένα ipod χωμένο στην τσέπη). Τις φοβάμαι στα απρόοπτα (να πεταχτεί κανά ζώο στον δρόμο και να χάσεις έλεγχο, κάνας μακάκας οδηγός αυτοκινήτου, ξαφνική και απρόβλεπτη ολισθηρότητα).

meli

Member
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Το ταξιδι με την μηχανη εχει άλλη μαγεια!!!
Εγω προσωπικα τρελλαινομαι,αφου τυχαινει να ειμαι και οδηγος και συνεπιβατης,αναλογως των περιπτωσεων...
Ενα θα πω για να καταλαβεις...Μηνα του μελιτος πηγαμε οντως μηνα με μηχανες και φτασαμε μεχρι Μαγιορκα-Ιμπιζα!!:clap::clap:
Απο μηχανες 2 / Africa και Magna/οπως καταλαβαινεις φανατικη της Honda!!
Αυτοκινητο-Μηχανη σιγουρα με διαφορα το δευτερο προτιμω!! Τωρα οσο για το αεροπλανο μεγαλη ευκολια οταν δεν εχεις πολυ χρονο και για πολυ μακρινα ταξιδια...
Απροοπτα...Πολλα,αλλα τιποτα το σοβαρο το οποιο να μου χαλασει την διαθεση...Μονο καλες στιγμες θυμαμαι...:)

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
moto-ταξίδια.
Η μοτοσυκλέτα ήταν για μένα λέξη μαγική για είκοσι περίπου χρόνια.
Την έλεγα χοντρή,και ήταν η μόνιμη παρέα μου που ποτέ δεν με πρόδωσε!
Πήγαμε αμέτρητα ταξίδια στην ελλάδα και το εξωτερικό,
Ηταν η τρέλλα μου! η σχέση μας καθαρά ερωτική,με σεβασμό και μετριοφροσύνη,όπως κάνουν οι μεγάλες αγάπες!
Δεν της έλειπε τίποτα ποτέ,πρώτα φρόντιζα εκείνη και ύστερα εμένα..
Χρόνια που ποτέ δεν πρόκειται έτσι και αλλιώς να γυρίσουν πίσω!
Να ταξιδεύετε με μοτοσυκλέτα όσο είσαστε νέοι...Σου δίνει πολλα η αίσθηση των δύο τροχών!
Ερωτας υπάρχει ακόμα,αλλα απλά δεν επιδιώκω την επιστροφή.Πιστεύω πως κάθε πράγμα στον καιρό του!
Τα ταξίδια με μοτοσυκλέτα είναι μοναδικά,αλλα δύσκολα και γεμάτα μοναξιά! γλυκειά,και αδιαπραγμάτευτη μοναξιά!
Η αίσθηση του ακάλυπτου σώματος,απόλυτη ελευθερία και φόβος μαζί..
Το ντύσιμο άχαρο,αγορίστικο αλλα δυναμικό...Ψώνιζα απο την Dainese ρούχα και παπούτσια,και όχι απο γυναικείες μπουτίκ..
Δεν υπαρχει καμμία απολύτως σύγκριση με κανένα άλλο μέσο μεταφοράς..
Εδώ λές φεύγω και φεύγεις πραγματικά και μεταφορικά....

Αν νιώθετε τα περισσότερα απο τα παραπάνω,αγοράστε μιά αγάπη,αλλά γράψτε την ζωή στην σέλλα της!!!

meli

Member
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Αχ, renata, μεστειλες....:love2:
Πρεπει να σε γνωρισω φιλεναδα....

tai

Member
Ταξίδι-Όνειρο
το τελος του δρομου
εδω ειναι η τελευταία βολτα μου με την μηχανή http://www.travelstories.gr/%F4%E1%...1%EA%FC%EC%E1-%E4%E5%ED-%F4%EF-%DD%F7%F9.html
θα θελα να γραψω ακομα και αλλα, αλλα η Ρενάτα τα ειπε τοσο λυρικά που δεν θελω να το χαλάσω.
το μονο που δεν πρεπει να ξεχνάτε ειναι η προστασία!
κρανος
γαντια
μπουφαν
μποτες
παντελονι
και
απαραίτητα
μυαλο:lol:

και εδω ειναι το ρεζουμε :clap:[URL="
- Turkey2009_Preview[/URL]

Last edited by a moderator:

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Νομίζω ότι η Ρενάτα τα είπε όλα με τον καλύτερο τρόπο! :D
Η αίσθηση που έχεις πάνω στη μηχανή είναι εκπληκτική... ακόμα και με κρύο, με βροχή ή με καύσωνα...τίποτα απ' όλα αυτά δε μετράει. Είσαι στο δρόμο και γίνεσαι ένα με αυτόν, γίνεσαι ένα με τη φύση γύρω σου, την απολαμβάνεις αλλιώς..

Όσο για τα "απολύτως απαραίτητα" που ανέφερε ο φίλος Σωκράτης...σοβαρά τώρα, έχετε δει τι χωράει σε μια βαλίτσα μηχανής? Πόσο μάλλον αν έχεις και τριβάλιτσο. Την πρώτη φορά που το είδα, δεν το πίστευα! Είχα πάρει όλα όσα ήθελα να πάρω και περίσσευε και χώρος! :shock:

Κατά τα άλλα, όπως τα είπε και ο tai:
το μονο που δεν πρεπει να ξεχνάτε ειναι η προστασία!
κρανος
γαντια
μπουφαν
μποτες
παντελονι
και
απαραίτητα
μυαλο:lol:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη