• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ταξίδια και street-food (ή fast-food)

varioAthens

Member
Θέλετε να γράψουμε εδώ χαρακτηριστικά street food ή fast food ανά τον κόσμο που δοκιμάσαμε και τις εντυπώσεις μας?

Ας ξεκινήσω εγώ:
1) Στο Λονδίνο το περιβόητο Fish & Chips δεν με ενθουσίασε
2) Στην Ταϋλάνδη ξετρελάθηκα σχεδόν πάντου με το street food και ειδικά με μία εκδοχή spring rolls γεμισμένα με noodles και λαχανικά που δοκίμασα στην Πλωτή Αγορά.

Εσείς?

chrikky

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
εγώ έχω να δηλώσω ότι περιμένω να φάω με αγωνία ντοματίνια από την κεντρική αγορά της φλωρεντίας, μετά από σχετικό ποστ που διάβασα εδώ μέσα...

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Θα συμφωνήσω. Όμως καλού κακού μην παραλείψεις ένα τάπερ με κεφτεδάκια από το σπίτι. Σπιτικά και οικονομικά. Δεν ξέρεις τι σόι φαγητό θα βρεις στην Τοσκάνη...

taxidakia

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις ξανά
Όστρακα στο δρόμο στη Βρεττάνη (παίρνεις όστρακο και δείγμα λεμονιού)

Σολωμό με πατατούλες φούρνου σε αγορά στο Ελσίνκι (το πιο νόστιμο φαγητό που φάγαμε στη Φινλανδία και το πιο φτηνό μακράν!)

pigi_dikaiou

Member
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Αγιο Ορος
Στην Κωνσταντινουπολη πισω απ'την Αγια Σοφια αργα το βραδυ απο εναν πλανοδιο κοκορετσι(Ακομα και ενας Τουρκος φιλος μου οταν το εμαθε φρικαρε!!!Εγω ομως δεν επαθα τιποτα!!!!!!!)
Στο Ελσινκι στις καντινες του λιμανιου,ψητο σωλομο στα καρβουνα...
Στη Βουδαπεστη στη Moszkva Ter πολυ ωραια σαντουιτσακια με ζαμπον και τυρι και μια μουσταρδα καυτερη!!
Στην Αμασια της Τουρκιας ψητο αρνι στο δρομο...
Στο Πουκετ εξω απο τον φαρο το ωραιοτερο κοτοπουλο σουβλακι της ζωης μου...
Περιττο να πω οτι στην Μπανκοκ ετρωγα μονο στο δρομο...Το ωραιοτερο καρδιες πουλιου σε καλαμακι...
Στις Βρυξελλες πατατες τηγανιτες...
Τα λουκανικα του Βερολινου ειναι αξεπεραστα!
Αυτα ειναι ολα οσα θυμαμαι προς το παρον...

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Έχω γράψει πολλές φορές πως το αγαπημένο μου φαγητό στα ταξίδια είναι το φαγητό στο δρόμο, γι'αυτο δεν θα ξαναγράψω εγκώμιο, απλά θα αναφέρω τα καλύτερα:

Ταϊλάνδη: Τα κλασσικά fried rice, fried noodles, ρύζι με αυγά, κοτόπουλο, ολόκληρο ψάρι ψημένο στα κάρβουνα, noodle soup, spring rolls, papaya salad, rotis, pancakes (σαν κρέπα), γιαούρτι με φρούτα για πρωινό, φρούτα και fruit shakes. Αυτά είναι απλά τα πιο συνηθισμένα, σε διαφορετικά μέρη της χώρας βρίσκεις και διαφορετικές λιχουδιές. Στην Ταϊλάνδη μπορείς άνετα να τρως αποκλειστικά στο δρόμο!

Βιετνάμ: Σάντουιτς για πρωινό με lavaca querie, pho (σούπα), spring rolls ακόμη και μπύρα (bia hoi)

Κίνα: Βασίλισσα στο street food. Noodles, dumplings, σούπες, σουβλάκια στα κάρβουνα, πατάτες ψητές, ψωμάκια, αρτοποιήματα 100 διαφορετικών τύπων και άλλα πολλά

Λάος: Sticky rice (το καλύτερο ρύζι, το τρως μέσα από bamboo), noodle soups, spring rolls, ομελέτες και άλλα

Βιρμανία: Chappatis (δεν έχω λόγια!), rotis, noodle soups και άλλα

Μεξικό: Tacos, tortas, κάτι σαν κρέπες με σοκολάτα, πατάτες τηγανιτές και άλλα

Αγγλία: jacked potatos (ψητές πατάτες) με τυρί ή κρέμα γάλακτος ή άλλη σάλτσα αλλά και διάφορα ethnic food cars (Κινέζικο, Ταιλανδέζικο, Βιετναμέζικο κτλ)

Τσεχία: hot dogs!

ΗΠΑ: hot dogs, pretzels αλλά και food carts με Ινδικό, Ταϊλανδέζικο, Βιετναμέζικο, Μεξικάνικο και άλλα. Σάντουιτσ με καβούρι και καβουροσαλατα στο Σαν Φρανσίσκο.

Η κυριούλα μου σερβίρει pho στο Hanoi (Βιετνάμ)

Για τους τολμηρούς: Σκύλος, φίδια, ακρίδες, αράχνες και άλλα έντομα σε Καμπότζη, Βιετνάμ, Κίνα.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Στα ελληνικά τώρα: Κυπαρισία: χοιρινό στο δρόμο εξαιρετικό!

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Γερμανία:
Παντού υπέροχα λουκάνικα σε ψωμάκια με διάφορες μουστάρδες
Πολωνία:
Στην Κρακοβία παραμονές Χριστουγέννων στην πλατεία ανάμεσα στους πάγκους με τα στολίδια φαΐ. Υπέροχα ψητά μανιτάρια, πατάτες, λαχανικά αλλά και κρεατικά (λουκάνικα, κότσια κ.ά.). Και φυσικά παντού υπέροχο ζεστό κόκκινο κρασί με μπαχαρικά. (Και στη Γερμανία)
Ελλάδα:
1. στα πανηγύρια της Πελοποννήσου πολύ νόστιμη ψητή γουρουνοπούλα.
2. Σε γιορτή του κρασιού στη Σάμο πολύ νόστιμα κατημέρια με μέλι ή τυρί και πολύ καλό γλυκό σαμιώτικο κρασί.

Christian

Member
Και εγώ είμαι φαν του φαγητού στο δρόμο και δεν θα άλλαζα με τίποτα τα tacos σε συνδυασμό με την μισόλιτρη κόκα κόλα σε γυάλινο μπουκάλι στα Μεξικάνικα χωρία.

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Off-Topic

Μιας και λέμε και για Ελλάδα, μην ξεχνάμε και τη Μαλακάσα!
«Ποτέ δεν περίμενα ότι θα ερχόμουν στη Μαλακάσα για να φάω ένα βρώμικο (σάντουιτς)»
-απογοητευμένος φίλος των Depeche Mode κατά την αποχώρηση του από το TerraVibe!
:haha::haha::haha::haha::haha::haha:

Last edited by a moderator:

alexstef2

Member
Στον Άγιο Πρόδρομο Χαλκιδικής για Σουβλάκι
Θεσσαλονίκη: Στο έτση και στο ντερλικατέσεν

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651