vrea
Member
Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το μαχαίρι στην ζώνη των αντρών, προκύπτει από την παράδοσή τους και συμβαδίζει με τα έθιμα τους.Η ζαμπία είναι περισσότερο σύμβολο και λιγότερο όπλο εκφοβισμού.
Το να είναι όμως ζωσμένος κάποιος με μαχαίρια χάριν παράδοσης, και να κυκλοφορεί στην σύγχρονη πόλη νόμιμα δεν είναι κάτι που με ενθουσιάζει.
Κάθε συνήθεια του λαού, εξυπηρετεί κάποια συγκεκριμένη ανάγκη, την συγκεκριμένη εποχή. Το μαχαίρι πριν 100 χρόνια ίσως να εξυπηρετούσε κάποια ανάγκη πχ επιβίωση. Τώρα να περνάει η συνήθεια αυτή στην ζωή μιας σύγχρονης πόλης, με την ταμπέλα της παράδοσης… Καταργεί κάθε έννοια κράτους και εκεί είναι που παύω να αισθάνομαι ασφαλής.
Παρόμοια αντίληψη έχω και για το θέμα της οπλοφορίας στην Κρήτη. Σε γάμους που το έχω δει, το θεωρώ απαράδεκτο σαν φαινόμενο.
Δική μου άποψη.
Και για να το προχωρήσω λίγο περισσότερο, μπήκα στην χώρα με Αμερικάνικο διαβατήριο και από ότι φαίνεται ... ζω ακόμα ... δεν με ξεκοίλιασαν σαν το κατσίκι στην πλατεία ούτε έγινα εξωτικός μεζές!!! !
Τυχερό κορίτσι!!!
Σοβαρά τώρα.
Χάριν αστείου, χθες έδωσα μια υπερβολική νότα στον αντιαμερικανισμό της Υεμένης.
Πιστεύω ότι η τρομοκρατία είναι ένα σημαντικό θέμα για την Υεμένη η οποία πολλές φορές την τελευταία 5ετία έχει ξεσπάσει πάνω σε ξένους που επισκέφτηκαν την χώρα. Αυτό σε συνδυασμό με το αντιαμερικανικό κλίμα που υπάρχει στην χώρα καθώς και τις ιδιαιτερότητες μιας κλειστής/ συντηρητικής κοινωνίας, ενδεχομένως να μην αποτελεί και την καλύτερη επιλογή για έναν αμερικάνο ή έναν δυτικό.
Το ότι μια γυναίκα κατάφερε το 2007 να μπει με αμερικάνικο διαβατήριο και να βγει σώα και αβλαβής, δεν αποδεικνύει κάτι. Το ότι όμως δεν νιώσατε κίνδυνο, ούτε εσύ αλλά ούτε και τα παιδιά που πήγανε τώρα, και ότι είδα αυτές τις όμορφες εικόνες που παρουσίασαν τα παιδιά, σίγουρα ξόρκισε κατά πολύ τις επιφυλάξεις μου για την χώρα αυτή.
Δεν είναι στους άμεσους προορισμούς μου αλλά την γνώρισα μέσα από τους hydronetta και babaduma και την χάρηκα. Σας ευχαριστώ και εγώ πολύ παιδιά! Εννοείται ότι το υλικό σας δεν το χόρτασα! Θα ήθελα να ήταν περισσότερο!
Last edited by a moderator: