• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γενικά Σύγχυση λόγω διακοπών...Τα φώτα σας παρακαλώ!

Dreamer...

Member
Καλησπέρα σε όλους τους συμφορουμίτες και συμφορουμίτισες!

Ώρες-ώρες αναρωτιέμαι γιατί να έχει η Ελλάδα τόσα όμορφα μέρη και κάνει την επιλογή των διακοπών αντικείμενο πολύωρης συζήτησης!
Θα ήθελα λοιπόν να με βοηθήσετε...
Έχω σκοπό να επισκεφτώ με τον σύντροφό μου ένα κυκλαδίτικο νησί για 5-6 μέρες του Αυγούστου...
Έχω ακούσει κι έχω διαβάσει τόσα πολλά αλλά τίποτα δεν προσαρμόζεται απόλυτα στις δικές μου ανάγκες...Οι οποίες είναι:
-Σχετικά οικονομικά καταλύματα...Κατά προτίμηση ενοικιαζόμενα δωμάτια.
-Ικανοποιητικές συγκοινωνίες...
-Όμορφες παραλίες...
-Γραφική Χώρα...
Προς το παρόν αυτά!!!

Έτσι έχω καταλήξει(???) -δεν το λες- σε αυτά τα λίγα νησάκια:
Αμοργός,Αντίπαρος,Σίφνος,Σέριφος,Σύρος και Φολέγανδρος...
Επί τούτων θα ήθελα μερικές πληροφορίες κι επιπλέον κάθε νέα πρόταση είναι ευπρόσδεκτη...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας!:)

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Καλώς ήρθες στην παρέα μας. :D

Τον ίδιο προβληματισμό με εσένα κατά καιρούς είχαν και άλλοι συμφορουμίτες.
Δες πρώτα σχετικά θέματα στην παρακάτω ενότητα (Γενικά):
Νησιά Αιγαίου - Το Ελληνικό Forum για Ταξίδια

Και πιο ειδικά για τα νησιά που αναφέρεις:
Αμοργός: Νησιά Αιγαίου - Το Ελληνικό Forum για Ταξίδια
Αντίπαρος: Νησιά Αιγαίου - Το Ελληνικό Forum για Ταξίδια
Σίφνος: Νησιά Αιγαίου - Το Ελληνικό Forum για Ταξίδια
Σέριφος: Νησιά Αιγαίου - Το Ελληνικό Forum για Ταξίδια
Φολέγανδρος: Νησιά Αιγαίου - Το Ελληνικό Forum για Ταξίδια

Και για τη Σύρο (αλλά τα αποτελέσματα βγάζουν μαζί και τη Νίσυρο :roll:)
Νησιά Αιγαίου - Το Ελληνικό Forum για Ταξίδια

Και φυσικά στην ενότητα με τις ταξιδιωτικές ιστορίες, υπάρχουν αρκετές για τα μέρη που ενδιαφέρεσαι.
http://www.travelstories.gr/glossary/17971-%ED%E7%F3%E9%DC-%E1%E9%E3%E1%DF%EF%F5.html

Αφού μελετήσεις και προσανατολιστείς καλύτερα, εδώ είμαστε για περισσότερες και πιο ειδικές πληροφορίες.

Dreamer...

Member
Anny ομολογώ πως ήταν πολύτιμα τα link που μου έστειλες κι εσύ η ίδια πολύ εξυπηρετική!

Με μια πρώτη ματιά έχω βγάλει μερικά συμπεράσματα...
-Δυστυχώς έχω αποκλείσει την Σίφνο γιατί διάβασα για πολύ κόσμο τον Αύγουστο...Θα την επισκεφτώ σίγουρα κάποιο καλοκαίρι πιο νωρίς...
-Απέκλεισα και την Σέριφο...Μου αρέσει η χαλάρωση κι η νεοχίπικη ζωή αλλά διάβασα πως το νησί δεν έχει πολλά πράγματα να δεις..Διορθώστε με αν κάνω λάθος...
-Ένω έχω εντυπωσιαστεί με την μποέμ Φολέγανδρο και την μυστηριακή της ατμόσφαιρα,έχω απογοητευτεί πάρα πολύ από τις τιμές των καταλυμάτων και της ζωής εκεί...Πολλά για φοιτητές(η υποφαινόμενη)!Αρνητικό για μένα η αναγκαία ενοικίαση του αυτοκινήτου για πολλά μέρη του νησιού..Αν και υπάρχει δίπλωμα δεν έχω κλείσει τα 21...
-Για την Αμοργό,ενώ μου αρέσει πολύ,φοβάμαι πως είναι λίγες οι 5-6 μέρες και δεν θα προλάβω να δω τίποτα...Επίσης κάπου διάβασα πως οι συγκοινωνίες της είναι περιορισμένες και οι αποστάσεις μεγάλες..Αυτοκίνητο δεν παίζει άρα...Μάλλον όχι αν και φέτος την ήθελα μια Αμοργό...
-Η Αντίπαρος μου φαίνεται πολύ καλή λύση αλλά διαβάζω διφορούμενες απόψεις...
-Από την άλλη τείνω πιο πολύ προς Σύρο...Διαβάζω πως η Ερμούπολη είναι από τις πιο όμορφες κυκλαδίτικες χώρες και πως οι αποστάσεις δεν είναι μεγάλες...Βλέπω οικονομική διαμονή και πολύ καλό φαγητό...

Τί λέτε οι έμπειροι?

Sailor Moon

Member
Εχει πολυ πιο εμπειρους απο εμενα το φορουμ αλλα ας μιλησω λιγο για Ερμουπολη μια που ρωτησες.
Ναι πραγματικα η Ερμουπολη ειναι πολυ ομορφη,αξιοθεατα αρκετα,φαγητο πολυ καλο (τουλαχιστον εγω εφαγα πολυ καλα),οικονομικα.
Απο θαλασσες ομως δεν ενθουσιαστηκα.Καλες αλλα οχι κατι τρομερο και διασκεδαση οχι πολλα πραγματα αλλα ειχε 2-3 μερη να περασουμε καλα.Εμενα το αγαπημενο μου και ως χωρος ηταν το "Αγορα"αν θυμαμαι καλα ετσι λεγεται (ολα αυτα μεχρι πριν 4 χρονια που πηγα).Απο συγκοικωνιες και διαμονη δεν ξερω γιατι φιλοξενηθηκαμε.
Πιστευω να βοηθησα λιγο!

Dreamer...

Member
Εχει πολυ πιο εμπειρους απο εμενα το φορουμ αλλα ας μιλησω λιγο για Ερμουπολη μια που ρωτησες.
Ναι πραγματικα η Ερμουπολη ειναι πολυ ομορφη,αξιοθεατα αρκετα,φαγητο πολυ καλο (τουλαχιστον εγω εφαγα πολυ καλα),οικονομικα.
Απο θαλασσες ομως δεν ενθουσιαστηκα.Καλες αλλα οχι κατι τρομερο και διασκεδαση οχι πολλα πραγματα αλλα ειχε 2-3 μερη να περασουμε καλα.Εμενα το αγαπημενο μου και ως χωρος ηταν το "Αγορα"αν θυμαμαι καλα ετσι λεγεται (ολα αυτα μεχρι πριν 4 χρονια που πηγα).Απο συγκοικωνιες και διαμονη δεν ξερω γιατι φιλοξενηθηκαμε.
Πιστευω να βοηθησα λιγο!
Ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες σου...Για τις παραλίες άκουσα πως οι καλύτερες βρίσκονται στη νότια και δυτική πλευρά του νησιού...Κάποιες από αυτές είναι η παραλία Γαλησσάς, η Βάρη, ο Φοίνικας και ο Γιαλός...Είδα πως οι συγκοινωνίες έχουν καλές συνδέσεις με τα χωριά και τις παραλίες έξω από την Ερμούπολη και πως υπάρχουν δρομολόγια με τοπικά λεωφορεία..Κάτι άκουσα και για τζάμπα-με κάθε επιφύλαξη-...

Μήπως θυμάσαι από κόσμο πως ήταν?Αν μου επιτρέπεις,ποια περίοδο είχες πάει?

Νυχτερινή διασκέδαση χαλαρή δηλαδή ε?Χαίρομαι μπορώ να πω...Ήθελα χαλαρά μπαράκια και τα συναφή...

Αν θυμηθείς κάτι άλλο...:)
Σ' ευχαριστώ πολύ!:)

ikarialover

Member
Να πω κι εγώ τη γνώμη μου. Τη Σύρο δεν τη λες γραφικό νησί, ούτε οι παραλίες της αξίζουν (προσωπική άποψη). Η Ερμούπολη φυσικά είναι πανέμορφη, το ίδιο και η Άνω Σύρος, αλλά κατά τ' άλλα δεν πληροί καν τις προϋποθέσεις ενός τυπικού κυκλαδίτικου νησιού. Δηλαδή, μην περιμένεις την Ερμούπολη ως μία κυκλαδίτικη Χώρα με άσπρα σπιτάκια, στενά σοκάκια κτλ. Φαντάσου την περισσότερο ως κάτι που φέρνει (στο λέω στο περίπου για να πάρεις μία ιδέα) στο Ναύπλιο...

Όσον αφορά τη Φολέγανδρο, όντως είναι αρκετά ακριβή στα καταλύματα, αλλά δεν χρειάζεται όπως λες αυτοκίνητο. Σκέψου ότι εγώ, που σε όλα τα νησιά που έχω επισκεφτεί είχα αμάξι, στη Φολέγανδρο δεν νοικιάσαμε τίποτα! Όλα βρίσκονται στην πανέμορφη Χώρα της, ενώ για τις παραλίες κάνεις το γύρο του νησιού με καραβάκι (υπάρχουν και λίγες που πας με λεωφορείο).

ikarialover

Member
Πάντως, με μια γρήγορη έρευνα που έκανα στο ίντερνετ, είδα ότι υπάρχουν αρκετά ενοικιαζόμενα πια στη Φολέγανδρο (εγώ είχα πάει πριν 3-4 χρόνια). Πήρες τηλέφωνο για τιμές και ήταν απαγορευτικές; Ας πούμε, εγώ βρήκα ενοικιαζόμενα στη Χώρα με 60 ευρώ τον Αύγουστο.
Ρωτάω, επειδή όπως λες εντυπωσιάστηκες με το νησί.
Είναι πανέμορφο πάντως...

Sailor Moon

Member
Η Ερμουπολη κατα την αποψη μου ειναι γραφικη,οχι με κυκλαδιτικο χρωμα-ασπρα μπλε σπιτακια- αλλα ειναι γραφικη,ομορφη και εχει μια μεγαλοπρεπεια!
Βαζω και μερικες φωτο για να παρεις μια γευση!Οι δυο πρωτες φωτο και οι δυο τελευταιες ειναι σκαναρισμενες γι'αυτο ειναι λιγο περιεργες και αχρωμες.
Στην πρωτη φωτο ειναι ο Αγιος Νικολαος,και καπου εκει κοντα εχει και ενα ωραιο μπαρακι και κανεις την βουτιτσα σου αν δεν θες να παρεις αμαξι ή λεωφορειο.Το μπαρακι λεγοταν Αστερια(φαινεται στις δυο τελευταιες φωτο)
Στην τριτη φωτο ειναι το μεγαλοπρεπες δημαρχειο,υπαρχει το πολυ ωραιο θεατρο απολλων που ειναι μικρογραφια της σκαλας του μιλανο,εχει πολυ ωραιες εκκλησιες,την ανω συρο και γενικα εχει πολλα πραγματα να δεις και να φωτογραφισεις.
Θα εβαζα και αλλες φωτο αλλα στις πιο πολλες ή εγω θα ειμαι μεσα ή καποιος απο την παρεα;)
Φαγητο εχει πολυ καλο οπως ξαναειπα.Ειχα σκασει στο φαι και εφαγα και τις καλυτερες τηγανιτες σε ενα γραφικο σοκακι κοντα στο δημαρχειο.
Οσον αφορα τις θαλασσες εχει καλες αλλα οχι κατι εξαιρετικο και κυριως ,οπως ειπες και εσυ,πηγαμε στο νοτιο τμημα του νησιου:Αγκαθοπες,Βαρη,Κομιτο και στο δυτικο τμημα:Κυνη.Θα πηγαμε κ αλλου αλλα δεν τις θυμαμαι ολες..(φωτο απο θαλασσα χωρις την φατσα μου δεν εχω :()
Διασκεδαση εχει αλλα μην φανταστεις τιποτα φοβερο.Οικονομικα ειναι.
Εσυ αποφασιζεις!!:)

Attachments

Sailor Moon

Member
Α βρηκα και την φωτο με την τηγανιτα την οποια την πηραμε μιση σοκολατα και μιση με μελι και καρυδια..αχ ειμαι και γλυκατζου τι να κανω:D

Attachments

magic_jim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δυσκολη επιλογη!
Ταξίδι-Όνειρο
Αστυπαλαια
μου κανει εντυπωση που δεν σκεφτεσαι για μηλο,μηπως εχεις παει?αν δεν εχεις παει μην το σκεφτεσαι εχει ολα αυτα που ψαχνεις και ειναι τελεια για ζευγαρι που ειστε. Αλλιως εγω προτεινω ανεπιφυλακτα Αστυπαλαια (πηγα περσυ,εγω και σχετικη ιστορια) φθηνα δωματια,η πιο γραφικη χωρα του αιγαιου μετα τη σαντορινη,τη ψιλοβγαζεις και χωρις αμαξι αρκει μια-δυο μερες να παρεις το καραβακι(εμεις νοικιασαμε αμαξι για 2 μερες απτις 6 που πηγαμε για να παμε σε καποιες πιο μακρινες παραλιες). Το μονο μειονεκτημα ισως το πολυωρο ταξιδι και το οτι το καραβι φτανει 4-5 το βραδυ και φευγει την ιδια ωρα.

hypatia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Southern Italy
Ταξίδι-Όνειρο
Σεράγεβο, Λίβανος, Περού
Πριν δυο χρονια σε ίδια φάση με σένα και σε ίδια ακριβώς ηλικία επέλεξα την Ίο. Πολύ όμορφες παραλίες (με αγαπημένη μου το Μαγγανάρι-λάτρεψα!), γραφική χώρα, ευκολία στις συγκοινωνίες και αρκετά οικονομικα. Βέβαια είχα πάει μέσα Ιουλίου που είναι η εποχή των Άγγλων δεκαπεντάχρονων (απο αυτή την άποψη μας βγήκε λίγο ξυνό) αλλά υπήρχαν και χαλαρά μέρη να πιείς ανενόχλητος το ποτάκι σου (πχ ammos).
Τώρα το γεγονός οτι κλείνεις προς Σύρο μια χαρά μου φαίνεται. Η χώρα μπορεί να μην είναι κλασσική κυκλαδίτικη αλλα είναι γραφικότατη και το νησί δεν είναι ούτε πολύ μικρό αλλά ούτε και πολύ μεγάλο. Αν μείνεις Ερμούπολη (που το προτείνω) θα βρεις και οικονομική διαμονή, πιστεύω, αλλα και αν χρειαστει να μετακινηθείτε, υπάρχει συγκοινωνία. Και γενικά είναι οικονομικό νησί και αρκετά περιποιημένο.
Τέλος, μη βάζετε ταμπέλες τύπου νεοχιπι, μποεμ κλπ στα νησιά. Οπου και να πας ανάλογα με τις προτιμήσεις σου θα βρεις να κάνεις τα πράγματα που θες. Αυτά.:)

Dreamer...

Member
Δηλαδή, μην περιμένεις την Ερμούπολη ως μία κυκλαδίτικη Χώρα με άσπρα σπιτάκια, στενά σοκάκια κτλ. Φαντάσου την περισσότερο ως κάτι που φέρνει (στο λέω στο περίπου για να πάρεις μία ιδέα) στο Ναύπλιο...

Όσον αφορά τη Φολέγανδρο, όντως είναι αρκετά ακριβή στα καταλύματα, αλλά δεν χρειάζεται όπως λες αυτοκίνητο. Σκέψου ότι εγώ, που σε όλα τα νησιά που έχω επισκεφτεί είχα αμάξι, στη Φολέγανδρο δεν νοικιάσαμε τίποτα! Όλα βρίσκονται στην πανέμορφη Χώρα της, ενώ για τις παραλίες κάνεις το γύρο του νησιού με καραβάκι (υπάρχουν και λίγες που πας με λεωφορείο).
Η αλήθεια είναι πως περίμενα Κυκλαδίτικη την χώρα της αλλά από τις φωτογραφίες ήδη την έχω λατρέψει...

Για την Φολέγανδρο, ναι , βρήκα απαγορευτικές τιμές...Δηλαδή για ένα απλό δωμάτιο χωρίς τηλεόραση,κλιματισμό κλπ(αχρείαστα είναι αλλά λέμε τώρα),βρήκα με 60 ευρώ...Ενα πιο οικονομικό φυσιολογικό δωμάτιο είναι στα 90 ευρώ!!!:shock:
Ενώ στη Σύρο βρήκα μέχρι και με 35 ευρώ δίκλινο και πολύ όμορφο δωμάτιο...
Στη Φολέγανδρο θα πρότεινες να μείνω στη Χώρα?Δεν έχει περιορισμένες συγκοινωνίες?Αποστάσεις από παραλίες?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.637
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom