• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Συντάσσοντας την travelstorική Βίβλο…

SkullFlower

Member
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona- Perpignan
Ταξίδι-Όνειρο
Peru
στον Αυτιά να δώσουμε και 10 κομμάτια σε τυχερούς συνταξιούχους δώρο

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Υποθέτουμε λοιπόν πως το βγάζουμε. Γιαααα να πέφτουν οι προτάσεις: καταρχήν, με ποιο τρόπο επιλέγουμε ιστορίες?

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Υποθέτουμε λοιπόν πως το βγάζουμε. Γιαααα να πέφτουν οι προτάσεις: καταρχήν, με ποιο τρόπο επιλέγουμε ιστορίες?
Έχουμε ήδη ψηφίσει τις 3 καλύτερες για το 2008, ελέγχουμε τους προορισμούς να μην επαναλαμβάνονται (αν αυτό συμβαίνει διαλέγουμε την 4η, 5η κ.ο.κ.), προσθέτουμε τις υπέροχες φωτο που τους αντιστοιχούν και έτοιμο το 2008 ;)
3 x 12=36 ιστορίες, μια χαρά βιβλίο μου κάνει :)
Αν πάλι είναι λίγες, να φορτσάρουμε και για το 2009 :lol:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Θα πρεπει να καλυπτουν και αρκετα διαφορετικους προορισμους: Δε λεει να εχουμε μονο "εξωτικους" και "ζορικους" προορισμους, μια βενταλια περιπτωσεων θα ηταν κατα τη γνωμη μου πολυ καλυτερα.

Borealis

Member
Μη βιαστείτε να το βγάλετε το βιβλίο, θέλω να γράψω και εγώ μια ιστορία και να έχω μια ελπίδα να είμαι μέσα!

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι είναι μια χαρά ιδέα αλλά για να υλοποιηθεί πρέπει πρώτα να βρεθούν εθελοντές να θυσιάσουν πολύτιμο χρόνο για να μας πουν πως θα μπορούσε να υλοποηθεί και με τι κόστος.
Δε νομίζω ότι κάποιος από τους admin ή τους συγγραφείς αποβλέπει στο κέρδος. Αν δεν έχει μεγάλο κόστος, είναι μικρό και το ρίσκο.
Μπορεί αρχικά να γίνει μικρή παραγγελία, καθώς είναι δεδομένο ότι πολλοί από εμάς θα το αγόραζαν ως αναμνηστικό όπως λέει και το αφεντικό.
Αν πάει καλά το όλο εγχείρημα και αποφέρει κάποια κέρδη και πάλι μια χαρά είναι η πρόταση του αφεντικού για δωρεά
Όσο για την επιλογή συμφωνώ ότι πρέπει να γίνει τόσο με γεωγραφικά κριτήρια και συγγραφέα. Τα βραβεία καλό θα ήταν να μην είναι αποκλειστικό κριτήριο, καθώς κυριαρχούν οι εξωτικοί προορισμοί και οι ίδιοι νικητές. Ασε που έτσι θα αδικηθούν ιστορίες μεταγενέστερες που είναι εκπληκτικές.
Ίσως μια καλή ιδέα θα ήταν να ανοίξει ένα θέμα όπου όλα τα μέλη θα μπορούν να προτείνουν για ένα χρονικό διάστημα ιστορίες για το βιβλίο. Αυτές οι ιστορίες μαζί με όσες έχουν κερδίσει βραβείο θα τεθούν σε ψηφοφορία και οι υπεύθυνοι να τις ξεσκαρτάρουν με γεωγραφικά κριτήρια. Π.Χ αν στις πρώτες θέσεις υπάρχουν τρεις ιστορίες για το Μεξικό να προτιμηθεί η πρώτη σε ψήφους (οι επόμενες καβάντζα για τον δεύτερο τόμο). Επίσης αν κάποιος συγγραφέας έχει πολλές ιστορίες στις πρώτες θέσεις να ερωτηθεί και ο συγγραφέας ποια προτιμά να μπει στο βιβλίο.

Υ.Γ. Θεωρώ αυτονόητο ότι πρέπει να συνοδεύεται με έγχρωμες φώτο το βιβλίο.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Μη βιαστείτε να το βγάλετε το βιβλίο, θέλω να γράψω και εγώ μια ιστορία και να έχω μια ελπίδα να είμαι μέσα!
Γραψε την εσυ και εγω την αγοραζω οσο οσο! :clap:

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Υ.Γ. Θεωρώ αυτονόητο ότι πρέπει να συνοδεύεται με έγχρωμες φώτο το βιβλίο.
Λίγα λόγια για τις εικόνες, απλά για να το έχετε στο μυαλό σας. Οι εικόνες που βλέπεται στην οθόνη σας (RGB) θα έχουν τελείως διαφορετική εμφάνιση στο χαρτί ενός βιβλίου καθώς πρέπει να δουλευτούν σε CMYK και με οθόνη ειδικά ρυθμισμένη. Χρειάζεται δηλαδή να περάσουν από το στάδιο της προεκτύπωσης(prepress) πράγμα που ανεβάζει το κόστος. Αν δεν επεξεργαστούν απλά θα δείχνουν ψιλοχάλια. Just keep in mind...

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Να προτείνω κάτι πιο μοδέρνο ( και απείρως πιο φτηνό);
Τι θα λέγατε για audiobook με φωτό σε συνοδευτικό βιβλιαράκι (ειτε οι φωτο σε αρχείο μεσα στο CD;
Eννοειται πως αφηγητές θα ναι οι συγγραφείς τους.
Ποιος δε θα πάρει Νεπάλ Θιβέτ με αφήγηση Ιωάννας;
Κια ποιος δε θα τρελαθεί αν τουρθει ο μπλάκμαν στην ταβέρνα και του πεί:
" Φίλος, έκο κενούργκιο Ιντία με Έρσι γκουστάρις;"

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Λίγα λόγια για τις εικόνες, απλά για να το έχετε στο μυαλό σας. Οι εικόνες που βλέπεται στην οθόνη σας (RGB) θα έχουν τελείως διαφορετική εμφάνιση στο χαρτί ενός βιβλίου καθώς πρέπει να δουλευτούν σε CMYK και με οθόνη ειδικά ρυθμισμένη. Χρειάζεται δηλαδή να περάσουν από το στάδιο της προεκτύπωσης(prepress) πράγμα που ανεβάζει το κόστος. Αν δεν επεξεργαστούν απλά θα δείχνουν ψιλοχάλια. Just keep in mind...
Καλά δεν είπα να το γεμίσουμε φώτο.
Αλλωστε ξεκαθάρισα από την αρχή του μηνύματος μου ότι κάποιοι εθελοντές πρέπει να μας ενημερώσουν για τη διαδικασία και το κόστος της κατά τα άλλα μια χαρά ιδέας για την εκδοση βιβλίου.
Για λέγε λοιπόν εσύ που ξέρεις πόσο ανεβαίνει τι κόστος;

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Κια ποιος δε θα τρελαθεί αν τουρθει ο μπλάκμαν στην ταβέρνα και του πεί:
" Φίλος, έκο κενούργκιο Ιντία με Έρσι γκουστάρις;"
Βαγγελη το επιασα το υπονοουμενο!
Παω να γραψω τη συνεχεια!

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Ναι μωρέ απλά για ενημέρωση τα έγραψα κι εγώ...

Ακριβώς για κόστος δε μπορώ να σου πω...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom