hydronetta
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ???
- Ταξίδι-Όνειρο
- όπου δεν έχω πάει
Δύσκολο έως αδύνατο. Είναι πολλά τα χρήματα
Συγνώμη, αλλά κάτι μου διαφεύγει από την διαίρεση. Αν δεν κάνω λάθος 10.000 ευρώ / 1500 αντίτυπα κάνει 6,66 ευρώ/αντίτυπο. Γιατί μιλάμε για 20-25 ευρώ; Αυτή θα είναι η τιμή του βιβλιοπωλείου; 250 % κέρδος; Δεν μπορεί η εμπορική τιμή να περιοριστεί στα 15 ευρώ;Λοιπόν μέσω ενός μέλους που με βοήθησε, έμαθα από εκδότη περίπου τι παίζει. Ο εκδότης για να βγάλει ένα βιβλίο διαστάσεων 17χ24, σε 320 σελίδες, θέλει κοντά στα 10,000 ευρώ για 1500 αντίτυπα. Μέσα σε αυτά είναι όλα τα έξοδα για την έκδοση, μαζί φυσικά με τη διανομή στα βιβλιοπωλεία.
Το βιβλίο θάχει τελικό κόστος 20-25 ευρώ χοντρικά.....
Στη θεωρία μπορεί να φαίνεται έτσι, αλλά στην πράξη δεν είναι. Δεν πουλάς γάλα που θα φύγει έτσι κι αλλιώς. Απ' τα 1500 αντίτυπα, τα 1000 μπορεί να μείνουν στοκ. Και τα 500 δε θα φύγουν αμέσως. Βάλε και διανομείς κι ένα σωρό άλλα... Η τιμή μου φαίνεται λογική. Κι αν θυμάσαι, σε ανύποπτο χρόνο το είχα πει αλλά μάλλον (κι αυτό) είχε περάσει απαρατήρητο: Ότι, δηλαδή, είχα δηλώσει ότι θα αγοράσω 3 αντίτυπα για λογαριασμό μου, γνωρίζοντας ότι το κόστος θα ήταν 3-πλάσιο απ' αυτό που υπολόγιζαν μέχρι τότε.Συγνώμη, αλλά κάτι μου διαφεύγει από την διαίρεση. Αν δεν κάνω λάθος 10.000 ευρώ / 1500 αντίτυπα κάνει 6,66 ευρώ/αντίτυπο. Γιατί μιλάμε για 20-25 ευρώ; Αυτή θα είναι η τιμή του βιβλιοπωλείου; 250 % κέρδος; Δεν μπορεί η εμπορική τιμή να περιοριστεί στα 15 ευρώ;
Αν μπορούσαμε μέσω travelstories να διακινήσουμε 500 κομμάτια με 15 ευρώ, θα καλυπτόταν το 75% του κόστους, οπότε το υπόλοιπο 25% θα μπορούσε να καλυφθεί σχετικά άνετα από τα βιβλιοπωλεία.
Βέβαια πρόβλημα είναι και το κεφάλαιο των 10.000 ευρώ.
Εγώ, όμως, δεν έκανα πλακίτσα...(πλακίτσα κάνω έτσι; )