Marios_Gr
Member
Ευτυχώς, πρόλαβα και πήγα στην Πολωνία όταν δεν χρέωνε τίποτα.Από 15/9/2017 και η Εθνική χεεώνει 1% για συναλλαγές με χρεωστική.
Ευτυχώς, πρόλαβα και πήγα στην Πολωνία όταν δεν χρέωνε τίποτα.Από 15/9/2017 και η Εθνική χεεώνει 1% για συναλλαγές με χρεωστική.
Απολύτως σίγουρα. Δεν ξέρει τι λέει η φίλη σου._Σίγουρα συμφέρει να πληρώνεις σε ζλότυ αντί για ευρώ; Εμένα μια φίλη μου που είχε πάει erasmus Πολωνία μου είπε όταν έχω τη δυνατότητα να διαλέξω ευρώ ή ζλότυ να πληρώνω σε ευρώ.
Απολύτως σίγουρα. Δεν ξέρει τι λέει η φίλη σου._
(Ψάξε για το γιατί σε προηγούμενη σελίδα)
Θα γίνει σε τοπικό νόμισμα. Αν μιλάμε για Πολωνία, σε Ζλότυ (πάντως ο κανόνας ισχύει για όλες τις χώρες εκτός ευρώ).Ποο κι εγώ τόσο καιρό πλήρωνα σε ευρώ.. Τεσπα, στο μηχάνημα που λέει αν θέλω η συναλλαγή να γίνει σε ευρώ να πατήσω yes αν πατήσω no θα γίνει αυτόματα η πληρωμή σε ζλότυ ή ακυρώνει τη συναλλαγή, σε ρωτάω γιατί δεν παίζει να συννενοηθώ με τον/την ταμεία.
Θα γίνει σε τοπικό νόμισμα. Αν μιλάμε για Πολωνία, σε Ζλότυ (πάντως ο κανόνας ισχύει για όλες τις χώρες εκτός ευρώ).
Σημερα που μιλησα με Πειραιως μου ειπαν οτι εχει 4,00 ευρω προμηθεια ανα αναληψη ανεξαρτητως ποσου και το 2% ειναι επι ποσου συναλλαγης με μεγιστη προμηθεια 6 ευρω. Δεν μου εδωσε να καταλαβω οτι εχει και η αναληψη εξτρα 2%.Σχετικά με την τράπεζα Πειραιώς ρώτησα σήμερα και έμαθα τα εξής: Για χρεωστική κάρτα εάν κάνεις ανάληψη από atm είναι 4€ ανά ανάληψη +2% για μετατροπή νομίσματος.
Για χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας στα μαγαζιά κατευθείαν είναι 2% επί του ποσού κάθε φορά. Επίσης διαλέγουμε να πληρώσουμε στο εκάστοτε τοποικό νόμισμα αν το ζητάει στο μηχάνημα. (μου έχει τύχει καποιες φορές να το ζητήσει κάποιες όχι)
Επίσης δηλώνουμε το ταξίδι στην τράπεζα για να μην θεωρηθούν κακόβουλες ενέργειες οι αγορές και μας μπλοκάρουν την κάρτα.
( ακριβώς τα παραπάνω ίσχυσαν για Αμερική σε μενα)
Από το λίγο που έιδα για ανταλλακτήρια θεωρώ όποιος το αποφασίζει καλύτερα να κάνει στην χώρα που θα πάει (σήμερα πάνω κάτω είδα διαδιαφορά της τάξεως στα 7-8 ζλότι ανά ευρώ)
Εμείς μάλλον θα προτιμήσουμε να κάνουμε λίγα ευρώ εδώ για τα πρώτα έξοδα και μετά καρτούλα. Δεν μπορώ να κατανοήσω με τόση λεπτομέρεια προμήθεια τραπέζης και προμήθεια ανταλλακτηρίου αλλα μάλλον πρέπει να είναι μικρή η διαφορά ή η χασούρα.
κι εμενα αυτο μου ειπαν. κρατανε 1% επι του ποσου αναληψης ,με ελαχιστη χρεωση τα 3 € και μεγιστη τα 5 €.Πηρα την εθνικη τηλεφωνο και πραγματι οπως αναφερεται παραπανω πλεον υπαρχει χρεωση 1% για πληρωμες με χρεωστικη καρτα. Ωστοσο ειπε πως και για αναληψη "κραταει" 3-5 €, δεν ηξερε να πει ποσο αναλογα με το ποσο. Μηπως μπερδευτηκε τωρα που το σκεφτομαι και ηθελε να πει 3-5% και οχι €; πολυ δεν ειναι 3-5€;