duty_free
Member
συγγνώμη, ποια περιοχη αντιστοιχει στην Nowy Swiat;
Η Nowy Swiat είναι η πιό κεντρική και πιό ωραία περιοχή της Βαρσοβίας. Είναι ένας ωραίος και μεγάλος δρόμος που διασχίζει το ιστορικό κέντρο. Ξεκινά παράλληλα από το Παλάτι Κουλτούρας και Επιστημών, συνεχίζει προς τα βόρεια και στην προέκταση του αλλάζει όνομα και γίνεται Krakowskie Przedmiescie και καταλήγει στην κεντρική πλατεία που βρίσκεται το Βασιλικό Παλάτι.συγγνώμη, ποια περιοχη αντιστοιχει στην Nowy Swiat;
Η LOT δεν πετάει πια από Ελλάδα. Απευθείας πτήσεις για Βαρσοβία εκτελεί η Αιγαίου και για Μοντλιν (που είναι λίγο έξω απ' τη Βαρσοβία) η Ράυαν.Καλησπέρα,
Σκέφτομαι να πάω Κρακοβία-Βαρσοβία τα Χριστούγεννα. Γενικά, έχω διαβάσει πολλές από τις σχετικές αναρτήσεις στο forum. από όπου και ενημερώθηκα για την ύπαρξη της LOT. Εδώ είναι που αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα, ξέρει κάποιος από εσάς πότε ανακοινώνει τα δρομολόγια της η εν λόγω εταιρεία ; Ή σταμάτησε να έχει ανταπόκριση με Αθήνα ή/και Θεσσαλονίκη ; Τελευταία αναφορά που βρήκα στο forum για τα δρομολόγια της LOT είναι το 2011
Ευχαριστώ,
Δέσποινα
Η Nowy Swiat είναι η πιό κεντρική και πιό ωραία περιοχή της Βαρσοβίας. Είναι ένας ωραίος και μεγάλος δρόμος που διασχίζει το ιστορικό κέντρο. Ξεκινά παράλληλα από το Παλάτι Κουλτούρας και Επιστημών, συνεχίζει προς τα βόρεια και στην προέκταση του αλλάζει όνομα και γίνεται Krakowskie Przedmiescie και καταλήγει στην κεντρική πλατεία που βρίσκεται το Βασιλικό Παλάτι.
Στην οδό αυτή βρίσκονται και πολλά σημαντικά κτήρια, όπως το Πανεπιστήμιο, το Προεδρικό Μέγαρο, το μνημείο του Κοπέρνικου κ.α.
Το σημαντικό σε αυτή την περιοχή είναι ότι ενώ σχεδόν όλα τα κτήρια ισοπεδώθηκαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αμέσως μετά το τέλος του πολέμου ξανακτίστηκαν πάνω στα παλιά σχέδια.
Ευχαριστώ @emouli! Βλέπω στο site το δρομολογιο με ICP που κάνει 2μιση ώρες αλλά το δίνει 102 ζλ ανα διαδρομή την μέρα/ώρα που θέλω. Το ΤLK που φεύγει 20 λεπτά νωρίτερα κοστίζει 42ζλ αλλά δε ξέρω αν αυτή η τιμή θα ισχύει και εκεί και αν θα βρούμε θέσεις..Αν κάνετε την αγορά από το http://intercity.pl/en/ θα λάβετε με μέηλ το PDF με τα εισιτήρια, το οποίο εκτυπώνετε και μ' αυτο μπαίνετε κατευθείαν στο τρένο. Στους σιδ. σταθμούς υπάρχουν ηλεκτρονικοί πίνακες που αναγράφουν την πλατφόρμα και την αποβάθρα της άφιξης/αναχώρησης των συρμών καθώς και άλλες πληροφορίες. Εγώ πάντως προτείνω να επιλέξετε το EICP που κάνει τη συγκεκριμένη διαδρομή σε 2,5 ώρες με 49 ζλότυ, αλλά για αυτά τα τρένα ισχύει μόνο προαγορά . Το σύστημα για την προαγορά των εισιτηρίων ανοίγει ένα μήνα πριν.