Συζήτηση για το νέο κοροναϊο

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Μασκες να φοραει οποιος φοβαται. Αντε γιατι κουρασανε οι γιατροι και οι διαφοροι αλλοι που φοβουνται τον ισκιο τους. Ουτε μασκα προκειται να φορεσω, ουτε να εχω εγνοια ποσο κοντα με πλησιαζει ο αλλος στην παραλια, ουτε θα ασχοληθω με το αν εχω περασει τον ιο ή οχι για να μπω σε πλοιο ή αεροπλανο. Θελουν να με εμποδισουν ; Ας τα νομοθετησουν οτι ειναι παρανομα ολα αυτα, και ας προσλαβουν αρκετους αστυνομικους να περιπολουν ολη την Ελλαδα το καλοκαιρι, good luck with that. Δε σωζεται το καλοκαιρι και τα ολα εσοδα της Ελλαδας απ αυτη την εποχη ουτε με ημιμετρα, ουτε με..αποστασεις και ...ορια πελατων. Ειτε μαντρωνεις ολο τον κοσμο μεσα το καλοκαιρι (με ολα τα ψυχολογικα και οικονομικα αποτελεσματα που θα φερει), ειτε γυριζεις σε business as usual (εστω χωρις να το παραδεχτεις, απλα αποδεχεσαι οτι δε μπορεις να επιβαλλεις τα μετρα social distansing). Call της κυβερνησης ειναι.
Διαφωνώ, δεν είναι μόνο μαύρο ή άσπρο. Όλο αυτό για να τσουλήσει, χρειάζεται μπόλικη ευθύνη από το κράτος με σημεία ελέγχου σε πολλαπλά σημεία, τυχαία δειγματοληψία με τις κινητές μονάδες που είχαν αναγγείλει προ εβδομάδος, διάφορους περιορισμούς σε μέρη που θα υπάρχει μάζωξη και επιθετική απομόνωση των ευπαθών ομάδων. Ας μην γίνει για φέτος το rockwave (παρ'ότι θέλω τόσο πολύ να πάω) και άλλα παρόμοια events και εκδηλώσεις, υπάρχουν άλλα προβλήματα αυτή την στιγμή. Και επίσης και μπόλικη ατομική ευθύνη, ιδίως ως προς τις ευπαθείς ομάδες.

Sevro

Member
Διαφωνώ, δεν είναι μόνο μαύρο ή άσπρο. Όλο αυτό για να τσουλήσει, χρειάζεται μπόλικη ευθύνη από το κράτος με σημεία ελέγχου σε πολλαπλά σημεία, τυχαία δειγματοληψία με τις κινητές μονάδες που είχαν αναγγείλει προ εβδομάδος, διάφορους περιορισμούς σε μέρη που θα υπάρχει μάζωξη και επιθετική απομόνωση των ευπαθών ομάδων. Ας μην γίνει για φέτος το rockwave (παρ'ότι θέλω τόσο πολύ να πάω) και άλλα παρόμοια events και εκδηλώσεις, υπάρχουν άλλα προβλήματα αυτή την στιγμή. Και επίσης και μπόλικη ατομική ευθύνη, ιδίως ως προς τις ευπαθείς ομάδες.
Φιλε μου ασε το rockwave. Eγω μιλαω για απλες περπτωσεις : θα ερθει ο τουιστας ξεροντας οτι μπορει να του κανουν τεστ και αν βγει ασυμπτωματικος αντι για διακοπες θα τον κλεισουν 2 βδομαδες σε ενα δωματιο ξενοδοχειου σε απομονωση ;
Θα παει να αραξει σε παραλιες, μπαρ κλπ για να ναι alert ποσο τον πλησιαζουν οι αλλοι ; Φυσικα και οχι.

poised

Member
Οπότε φαίνεται να λες ότι αν άρουμε όλα τα μέτρα και τα αφήσουμε όλα ελεύθερα και χύμα θα έρθει ο τουρίστας;

Sevro

Member
Οπότε φαίνεται να λες ότι αν άρουμε όλα τα μέτρα και τα αφήσουμε όλα ελεύθερα και χύμα θα έρθει ο τουρίστας;
Ναι. Θα ρθουν οι νεαροι Αγγλοι που ερχονται καθε χρονο, θα ερθυν απ τις αλλες βαλκανικες χωρες στη Βορεια Ελλαδα, θα ερθουν οι Κινεζοι, οι Ρωσοι. Γενικα νεοι θα ερθουν σχεδον σε ιδιο ποσοστο με αλλες χρονιες.

bandit650

Member
εσυ θα πηγενες καπου διακοπες αν ηξερες οτι υπαρχουν περιορισμοι;;
εγω οχι.
να δωσω ενα σκασμο λεφτα και να μη το ευχαριστηθω;
θα παω αλλου οπου δε υπαρχουν περιορισμοι η στη χειροτερη δε θα παω πουθενα.
αυτος που θα χασει ειναι ο προορισμος. και στη δικη μας περιπτωση η χωρα μαςκαι ολοι οσοι εργαζονται γυρω απο τον τουρισμο.
και ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ!!

poised

Member
Είναι τόσες πολλές οι παράμετροι που επηρεάζουν τον τομέα του τουρισμού και τόσο απλοϊκό το επιχείρημα που εκφέρεται (όχι -ε) που ειλικρινά δεν έχω την δύναμη να συνεχίσω την συζήτηση. Μου θυμίζει το αμίμητο "να δοθούν άδειες δόμησης για να βγει η Ελλάδα από την οικονομική κρίση" που είχε φέρει ως σοβαρή πολιτική πρόταση κάποιο κόμμα που το εξαφάνισε η ιστορία.

bandit650

Member
Στην έρευνα που παρουσιάστηκε χθες από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας το βασικό συμπέρασμα ήταν πως πάνω από μία στις δύο ξενοδοχειακές επιχειρήσεις θεωρούν πολύ πιθανή την χρεοκοπία. Και πως, με το πιο ήπιο σενάριο, οι απώλειες θέσεων εργασίας στον (στενό ξενοδοχειακό) κλάδο θα ξεπεράσουν τις 45.000.

teoper

Member
Το δεκαοκταμηνο που εδωσε με την ΠΝΠ το υπουργειο τουρισμου θα εχει νοημα αν ηταν κοινη υποχρεωτικη πολιτικη για ολες τις χωρες της ευρωπαικης ενωσης.Αν καποιος για παραδειγμα εχει κλεισει να ερθει στην Ελλαδα με Aegean και να φυγει με Λουφτχανσα πως θα μεταφερει το ταξιδι του αν καθε χωρα εχει τους δικους της κανονες

poised

Member
Στα νέα από το Βιετνάμ, ένας Άγγλος είχε βρεθεί θετικός πριν κανα μήνα και πριν περίπου δύο βδομάδες ανάρρωσε δίνοντας τρία αρνητικά τεστ σε διαφορετικές μέρες.

Τον έβγαλαν από το νοσοκομείο και τον έβαλαν σε κατ' οίκον καραντίνα 2 εβδομάδων αλλά σήμερα που έληγε προς έκπληξη όλων έδωσε θετικό δείγμα. Λένε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει λάθος στα τεστ γιατί δεν ήταν τα γρήγορα αλλά τα PCR.

Περίεργα πράγματα.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Κάνουνε τεστ στο συνοικισμό Ρομά και βρίσκουν 30 τόσα θετικά κρούσματα. Καλά κανείς απ' αυτούς τους 30 δεν είχε ένα σύμπτωμα για να απευθυνθεί σε ένα νοσοκομείο; Να μας εξηγήσουν οι ειδικοί που μας λένε ότι ο κορώνα έχει 3% και 5% ποσοστό θανάτων, πώς γίνεται 30 άτομα όχι μόνο να μη χρειάζεται να νοσηλευτούν αλλά να μην έχουν και συμπτώματα ώστε να απευθυνθούν σε κάποια δομή υγείας. Περίεργα πράγματα.

gelf

Member
Εκλεισα κατι και εσωτερικο να υπαρχει μπας και. Τιμες συνηθεις. Απογοητευση στις μικρες Κυκλαδες, 120 το δικλινο Ιουλη. Αμποτε να μπορεσουμε να παμε εξωτερικο με το μισο κοστος.
Ε όχι!!! Κεντρικό τετράστερο στην Αγία Πετρούπολη (Λένιγκραντ-για να μη μπερδευόμαστε) με βαθμολογία στο booking 9,0 το Σεπτέμβρη με 70ευρώ το δίκλινο με καλό πρωινό (έχω ξαναμείνει). Και με δωρεάν ακύρωση.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.644
Μέλη
39.395
Νεότερο μέλος
Sofiakorali