• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Συζήτηση για το νέο κοροναϊο

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

chrisbd

Member
λιστα 1.jpg

λιστα 2.jpg

λιστα 3.jpg

Αυτή είναι η σημερινή κατάσταση οι 3 πρώτες σελίδες.. Στις 2 στήλες δεξιά γίνεται αναγωγή στο εκατομμύριο κατοίκων της συγκεκριμένης χώρας..Δέστε τις τεράστιες διαφορές .. 2 στη Κίνα, 124 στην Ιταλία και βγάλετε τα συμπεράσματα σας και αφήστε το αεροπλάνο..

paefstra

Member
Μα γιατί αγχώνεσαι τόσο να αποδείξεις ότι γνωρίζονταν όταν σου λένε άνθρωποι που γνωρίζουν ότι είναι διάσπαρτοι; Δέξου απλά ότι 10% του γενικού πληθυσμού μπορεί ήδη να έχει προσβληθεί άρα η καραντίνα είναι πρακτικά άχρηστη αφού με 1 στις 10 πιθανότητες κάποιος μπορεί πολύ εύκολα να κολλήσει είτε σήμερα μέσα στο σπ
Εκπλησσομαι που υπαρχουν τοσες πληροφοριες ατο φορουμ. Δηλαδη ειναι γνωστες πολεις κλπ. Μωρε μπραβο! Αν ειναι επτασφραγιστο μυστικο να πεις 5 απο Μαδριτη, οκ, να το δεχτω. Τι να κανουμε, αφου το λετε με τοση σιγουρια, θα ξερετε πολυ καλα τι λετε, δεν εχω λογο να το αμφισβητησω σε φορουμ αγνωστων.

panpan

Member
Θα μας πει ο @Yorgos που ξερει για τα 23 συγκεκριμενα ατομα, wait.
Δεν ξέρω τι προσπαθείς να υποννοησεις! Δεν σου φτάνει που σου λέω ότι η πλειοψηφία ήταν άγνωστοι,η δεν είχαν πρόσφατη επαφή μεταξύ τους.Ήταν από πολλές και διάφορες πόλεις.Το αν 2 η τρεις πήγαιναν στην ιδια σχολή δεν σημαίνει,ούτε ότι έκαναν παρέα μεταξύ τους,ούτε ότι κοιμόντουσαν στο ίδιο δωμάτιο.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Επειδή έτυχε να πήρα μέρος στο συντονισμό του επαναπατρισμού, το ποσοστό αυτών που επαναπατρίστηκε είναι κάτι παραπάνω από πλειοψηφικό, προς συντριπτικό.

Επίσης δεν ξέρω γιατί αυτόματα θεωρούμε ότι επειδή είναι νέοι και φοιτητές δεν έπαιρναν μέτρα. 8 μέρες πριν επιστρέψουν υπήρχαν ήδη εντολές καραντίνας στην Ισπανία, που στη δική μου πόλη μια χαρά εφαρμοζόταν και αυστηρότατα. Πιθανόν κάποιοι να μην τα εφάρμοζαν αλλά η δημιουργία της εντύπωσης ότι "φοιτητές ήταν, θα παρτάριζαν" είναι λάθος, όποιος μίλησε με τα παιδιά καταλαβαίνει. Και δεν ήταν όλοι φοιτητές, είχε και καθηγητές κι εργαζόμενους και λίγους επιχειρηματίες κλπ.
Ειναι που δεν ξερουμε απο κοινωνικη ερευνα. Ρωτα κι αυτους που εχουν κανει στατιστικη Λυκειου. Εγω ομολογω δεν εχω κανει.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
...βγάλετε τα συμπεράσματα σας και αφήστε το αεροπλάνο..
Μα το αεροπλάνο δίνει μια εξαιρετική οπτική ενός δείγματος από μια χώρα που υποτίθεται ότι το 0,1% του πληθυσμού νοσεί όμως στο αεροπλάνο νοσεί το 8%. Aν αυτό δεν είναι περίεργο, τότε τι είναι;

panpan

Member
Κριμα, ισως τοτε ξερει ο @panpan που γνωριζει απο καποια πηγη οτι και οι 23 ηταν αγνωστοι μεταξυ τους και απο διαφορα μερη της Ισπανιας. Απο καπου θα προκυπτουν οι πληροφοριες, δεν μπορει.
Μπορώ να σου απαντήσω με πμ αν θέλεις,αν δεσμευτεις να μην το δημοσιοποιησεις.

paefstra

Member
Μπορώ να σου απαντήσω με πμ αν θέλεις,αν δεσμευτεις να μην το δημοσιοποιησεις.
Οχι, θα με ενδιεφερε για δικα μου συμπερασματα αν ημουν λοιμωξιολογος. Αλλα αν πραγματι γνωριζετε τις σχεσεις μεταξυ τους, θα καταλαβαιναμε λιγο καλυτερα καποια πραγματα σε ολη τη δημοσια συζητηση. Δεν εχω εξαλλου καμια εμμονη με τα κρουσματα της Ισπανιας. Δεχομαι οτι εχετε ολες τις πληροφοριες, αρα οκ, τα κρουσματα ειναι τυχαια 23 απο ολη την Ισπανια, θα το δεχτω κι εγω.

chrisbd

Member
Μα το αεροπλάνο δίνει μια εξαιρετική οπτική ενός δείγματος από μια χώρα που υποτίθεται ότι το 0,1% του πληθυσμού νοσεί όμως στο αεροπλάνο νοσεί το 8%. Aν αυτό δεν είναι περίεργο, τότε τι είναι;
Μήπως δεν είναι 0,1 πραγματικά και είναι 1 ή 2 ή 3;; δηλαδή ότι δεν είναι καταγεγραμμένοι όλοι, που δεν είναι και αυτό δείχνει ότι άργησαν να πάρουν μέτρα και λένε ότι νάναι ή αδυνατούν πλέον να τεστάρουν μεγάλο δείγμα του πληθυσμού;;

Last edited:

paefstra

Member
Ειναι που δεν ξερουμε απο κοινωνικη ερευνα. Ρωτα κι αυτους που εχουν κανει στατιστικη Λυκειου. Εγω ομολογω δεν εχω κανει.
Αν θες ριξε μια ματια στη μεθοδολογια του @North66 να περασεις ευχαριστα τον χρονο σου τωρα με τηνκλεισουρα :p
https://en.wikipedia.org/wiki/Misuse_of_statistics

chrisbd

Member
Εγω βλέπω το εξής στις λίστες που παρέθεσα .. ότι όσο μπορεί μια χώρα να κρατήσει το νούμερο, στη στήλη νεκροί ανα εκατομμύριο πιο χαμηλά και κοντά σε αυτά της Κίνας δηλαδή κοντά στο 2 η ακόμα πιο κάτω τοτε κάτι κάνει σωστά.. όσο ανεβαίνει αυτό το νούμερο θεωρώ ότι έπρεπε να είχε πάρει μέτρα νωρίτερα και οτι θα πρέπει να πάρει ακόμα πιο σκληρά μέτρα ακολουθώντας το παράδειγμα της Κίνας..

paefstra

Member
Εγω βλέπω το εξής στις λίστες που παρέθεσα .. ότι όσο μπορεί μια χώρα να κρατήσει το νούμερο, στη στήλη νεκροί ανα εκατομμύριο πιο χαμηλά και κοντά σε αυτά της Κίνας δηλαδή κοντά στο 2 η ακόμα πιο κάτω τοτε κάτι κάνει σωστά.. όσο ανεβαίνει αυτό το νούμερο θεωρώ ότι έπρεπε να είχε πάρει μέτρα νωρίτερα και οτι θα πρέπει να πάρει ακόμα πιο σκληρά μέτρα ακολουθώντας το παράδειγμα της Κίνας..
Εφοσον κανει τεστ. Και εμεις δεν ειμαστε σε αυτην την περιπτωση, δυστυχως. Ειπε ο Τσιοδρας για 10.000 τεστ ως τωρα. Διαβασα οτι η Γερμανια κανει 23000 τεστ τη μερα.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Αρα η Τουρκια με 0.7 κανει κατι τελεια.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.643
Μέλη
39.384