Συζήτηση για θρησκείες, πρακτικές, κινήματα και άλλα πολλά

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Ρε Ψηλέ μη με βάζεις να κάνω τον συνήγορο και το γραφειο τύπου του Μπέου.. Το πράττειν ενδιαφέρει τους δημότες και οχι το λέγειν.. Χόρτασε λόγια ο κόσμος και υποσχέσεις..
Την έχουμε ξανακάνει τη συζήτηση σε άλλο νήμα, δεν ωφελεί.
Προσωπικά αν ήμουν δημότης Βόλου θα ντρεπόμουν να το πω, πόσο μάλλον να εκθειάζω τέτοιους τύπους που θα έπρεπε να τους έχει αποβάλει η κοινωνία. Δε με νοιάζει πόσα τουβλα θα βάλουν, ούτε πόσα έργα πνοής θα κάνουν λες και τα κάνουν απ' τη τσέπη τους η τους τα χρωστάτε.

Αν δε κάνουν οι προηγούμενοι αλλάξτε τους, να βάλετε καλύτερους, αδιάφθορους κτλ.
Αυτό είναι το νόημα της δημοκρατίας, όχι οι μπίζνες που κάνει ο καθένας στο δήμο με ίδιον όφελος και παρουσιάζεται ως σωτήρας.
Μονακό να κάνει το Βόλο δε μου καίγεται καρφί, η τοπική κοινωνία έχει αποτύχει σε βάθος.

Τα κοπρόσκυλα, όπως συνηθίζει να τους λέει, αυτά τα κοματόσκυλα
Για να τον ψηφίζει τόσο μεγάλο ποσοστο απο τον πρωτο γύρο κιολας
Κάποτε, σε κάποια μαγική χώρα είχαν εμφανιστεί κάποιοι αντίστοιχοι «ακτιβιστές» με παραλαγές και μαύρα ρούχα, που ο κόσμος τους ψήφιζε με πολύ μεγάλο ποσοστό κιόλας, γιατί «τα έλεγαν ωραία αν και λιμανίσια», γιατί «δεν ήταν επαγγελματίες πολιτικοί σαν τα άλλα τα κοπρόσκυλα», γιατί «πρόσφεραν έργο και συσσίτιο για Έλληνες», γιατί «άμα χρειαστεί θα ρίξουν και καμιά σφαλιάρα» και γιατί «χορτάσαμε από υποσχέσεις, ας δοκιμάσουμε κι αυτούς».

Μια κακή δημοκρατία δε διορθώνεται ποτέ από ένα «καλό» φασισμό, έτσι ξέρω τουλάχιστον εγώ. Όπως ξέρω ποιο είναι και το σύστημα που φέρνει κάθε λογής Μπέους.

(Ξέφυγα πάλι με τέτοια θέματα, προς αποφυγή παρεξηγήσεων τα τελευταία δε τα λέω για σένα σε καμία περίπτωση, απλά βρήκα αφορμή το παράδειγμα. Δε θα συνεχίσω τη κουβέντα, νομίζω περνάει αυτό που θέλω να πω. Με χαρά να το πιούμε το τσίπουρο πάντως)

Last edited:

chrisbd

Member
Οκ ειναι μεγάλη κουβέντα αυτή και την εχουμε ξαναπιάσει οπότε ναι ας την αφήσουμε γιατι ειναι σίγουρο οτι θα ξεφύγει αν μπουν και άλλοι μέσα..

Επι της αρχης πάντως δεν διαφωνούμε..δηλαδή να μην αφήνουμε ακροδεξιούς να αναλαμβάνουν καιρια πόστα και ηνία..

panpan

Member
Οκ ειναι μεγάλη κουβέντα αυτή και την εχουμε ξαναπιάσει οπότε ναι ας την αφήσουμε γιατι ειναι σίγουρο οτι θα ξεφύγει αν μπουν και άλλοι μέσα..

Επι της αρχης πάντως δεν διαφωνούμε..δηλαδή να μην αφήνουμε ακροδεξιούς να αναλαμβάνουν καιρια πόστα και ηνία..
Υποθετικά λέω. Φαντάσου να χρειαζόταν να μετακομίσεις στον Πειραιά και να βλέπεις να γίνονται παρόμοια έργα με συσσίτια,με δωρεές στην εκκλησία κλπ, θα έλεγες μπράβο στον Μαρινάκη;

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος

ludovica

Member
Πρέπει να παίζουν διάφορα μεταξύ τους. Γενικώς όμως είχε λυσσάξει εναντίον του, ακόμα και τώρα ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά να απαγορευτεί.
Ακόμα κι αν συμφωνώ συνήθως σ' αυτά που λέει η Ακρίτα, με ενοχλεί ο τρόπος της που είναι πολύ δεικτικός. Δεν είναι ότι οι άλλοι αποθεώνουν τον Σεφερλή και βρέθηκε μία που τον κατηγόρησε κι αυτός ενοχλήθηκε.
Είμαι αντίθετη με τη λογοκρισία στην τέχνη σε όποια τέχνη. Ναι, κι εγώ έχω αισθανθεί άβολα με κάποια αστεία σε κωμικές σειρές, το θεωρώ χειρότερο όμως ο δημιουργός να αυτολογοκριθεί για να μην ενοχλήσει εμένα.
Θεωρώ τον Τζέιμς Μποντ μια σεξιστική αηδία; Δε θέλω κανένας να τον φέρει στα μέτρα μου να τον κάνει γλυκούλη και ρομαντικό, απλώς δε θα πάω να δω αυτή τη σεξιστική αηδία.
Όσο αφορά τα αστεία δεν ξέρω πώς θα μπορούσε πια να αστειευτεί κάποιος χωρίς να παρεξηγηθεί κανένας.
Ακόμα και για τον Καπουτζίδη θα μπορούσε ένας πολύ εύθικτος να πει: γιατί ο μοναδικός μετανάστης των Σαββατογεννημένων ήταν λαμόγιο; Δεν αναπαράγει ένα αρνητικό στερεότυπο για τους μετανάστες; Γιατί η ηθοποιός ήταν λίγο χαζή και πήγε με έναν παντρεμένο; Δεν είναι κι αυτό μια αναπαραγωγή ενός στερεοτύπου για τις ηθοποιούς; Γιατί οι δυναμικές σενιόρα Σούλα και η καθηγήτρια είναι λίγο bitches;
Αν κάνουμε κάθε φορά έτσι καλύτερα να το κλείσουμε το μαγαζί.

Last edited:

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Πρέπει να παίζουν διάφορα μεταξύ τους. Γενικώς όμως είχε λυσσάξει εναντίον του, ακόμα και τώρα ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά να απαγορευτεί.
Ακόμα κι αν συμφωνώ συνήθως σ' αυτά που λέει η Ακρίτα, με ενοχλεί ο τρόπος της που είναι πολύ δεικτικός. Δεν είναι ότι οι άλλοι αποθεώνουν τον Σεφερλή και βρέθηκε μία που τον κατηγόρησε κι αυτός ενοχλήθηκε.
Είμαι αντίθετη με τη λογοκρισία στην τέχνη σε όποια τέχνη. Ναι, κι εγώ έχω αισθανθεί άβολα με κάποια αστεία σε κωμικές σειρές, το θεωρώ χειρότερο όμως ο δημιουργός να αυτολογοκριθεί για να μην ενοχλήσει εμένα.
Θεωρώ τον Τζέιμς Μποντ μια σεξιστική αηδία; Δε θέλω κανένας να τον φέρει στα μέτρα μου να τον κάνει γλυκούλη και ρομαντικό, απλώς δε θα πάω να δω αυτή τη σεξιστική αηδία.
Όσο αφορά τα αστεία δεν ξέρω πώς θα μπορούσε πια να αστειευτεί κάποιος χωρίς να παρεξηγηθεί κανένας.
Ακόμα και για τον Καπουτζίδη θα μπορούσε ένας πολύ εύθικτος να πει: γιατί ο μοναδικός μετανάστης των Σαββατογεννημένων ήταν λαμόγιο; Δεν αναπαράγει ένα αρνητικό στερεότυπο για τους μετανάστες; Γιατί η ηθοποιός ήταν λίγο χαζή και πήγε με έναν παντρεμένο; Δεν είναι κι αυτό μια αναπαραγωγή ενός στερεοτύπου για τις ηθοποιούς; Γιατί οι δυναμικές σενιόρα Σούλα και η καθηγήτρια είναι λίγο bitches;

Ακόμα και να έχει εμμονή κάποιος/α, ελευθερία λόγου υποτίθεται ότι έχουμε έχει δικαίωμα να την εκφράζει. Οι κωμικοί συνήθως απαντάνε στην κριτική με ακόμα πιο σκληρή σάτιρα. Τι πιο εύκολο απ'το να σατιρίσεις τον ελιτισμό/ανωτερίλα της Ακρίτα.

Στα υπόλοιπα συμφωνώ. Καμία λογοκρισία στις τέχνες.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Έχει διαβάσει κάποιος για ποιο πράγμα την κατηγόρησε ο Σεφερλής και σε τι ακριβώς δικαιώθηκε; Αν μου το μετέφεραν σωστά, δεν της έκανε μήνυση για το "ατάλαντος" αλλά για το "ρατσιστής και μισογύνης". Το μεταφέρω με πάσα επιφύλαξη γιατί δεν έψαξα (δεν καίγομαι κιόλας) την ακριβή κατηγορία ή το σκεπτικό.

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Έχει διαβάσει κάποιος για ποιο πράγμα την κατηγόρησε ο Σεφερλής και σε τι ακριβώς δικαιώθηκε; Αν μου το μετέφεραν σωστά, δεν της έκανε μήνυση για το "ατάλαντος" αλλά για το "ρατσιστής και μισογύνης". Το μεταφέρω με πάσα επιφύλαξη γιατί δεν έψαξα (δεν καίγομαι κιόλας) την ακριβή κατηγορία ή το σκεπτικό.

Γι'αυτό το κείμενο που είχε γράψει την πήγε στα δικαστήρια: Ακρίτα: Ο Σεφερλής στο Παλλάς θα έφερνε το ήθος του trash -Ανόητη θεατρική επιλογή - iefimerida.gr

Τώρα πως κατάφερε να δικαιωθεί στο δικαστήριο ο θεός κι η ψυχή τους.

Ναι, δεν έχω όρεξη για δουλειά σήμερα...

TsAnn

Member
Επόμενο Ταξίδι
Περού
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Τώρα πως κατάφερε να δικαιωθεί στο δικαστήριο ο θεός κι η ψυχή τους.
Η υποκουλτούρα είναι απαραίτητη στην άρχουσα τάξη για την διαμόρφωση συνειδήσεων κ γι' αυτό είναι ανίκητη, όπως πολύ εύστοχα έγραψε η Έρη Ρίτσου.

Κ για να μην παρεξηγηθώ, καμία συμπάθεια δεν τρέφω για την Ακρίτα, αλλά αν δεν είναι λογοκρισία αυτό, τότε τι?!

Borealis

Member
Όσοι γνώρισαν την Ακρίτα τη δεκαετία του 80 δεν έχουν καμιά αμφιβολία ότι όταν μιλάει για κάτι είναι σίγουρη ότι είναι διαβασμένη, πιστεύω αυτή την ιδιότητα δεν την χάνει ο άνθρωπος στο χρόνο.

ludovica

Member
Η υποκουλτούρα είναι απαραίτητη στην άρχουσα τάξη για την διαμόρφωση συνειδήσεων κ γι' αυτό είναι ανίκητη, όπως πολύ εύστοχα έγραψε η Έρη Ρίτσου.
Υπήρξε δηλαδή... πολιτικός δάκτυλος για να δικαιωθεί ο Σεφερλής;
Εγώ βλέπω προσπάθεια λογοκρισίας από την πλευρά της Ακρίτα, δε λέει μόνο ότι δεν της αρέσει ο Σεφερλής αλλά ότι τα κανάλια δεν πρέπει να τον προβάλλουν κ.λπ. (δεν εννοώ μέσα από το συγκεκριμένο κείμενο αλλά γενικά).

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh