Συζήτηση για θρησκείες, πρακτικές, κινήματα και άλλα πολλά

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

paefstra

Member
Δεν φαίνεται να σας αρέσει η κριτική. Επί τρεις ώρες αντιδράτε εμμονικά στη δική μου κριτική, και μάλιστα προσπαθώντας επανειλημμένα να τη διαστρεβλώσετε επικαλούμενη πράγματα που δεν έχω πει.
Καθε αλλο. Ειδα τον σεβασμο σας στο Γαλλικο Συνταγμα και το τι επιτρεπει και θεωρησα αυτονοητο οτι σας αρεσει και το Ελληνικο που επιτρεπει διαμαρτυριες γελοιες, γελοιωδως συχνες, κομματικες, με γελοια κρυφα κινητρα. Ηταν εκπληξη που δεν σας αρεσει το Ελληνικο Συνταγμα αλλα μονο το Γαλλικο.

Marios_Gr

Member
Καθε αλλο. Ειδα τον σεβασμο σας στο Γαλλικο Συνταγμα και το τι επιτρεπει και θεωρησα αυτονοητο οτι σας αρεσει και το Ελληνικο που επιτρεπει διαμαρτυριες γελοιες, γελοιωδως συχνες, κομματικες, με γελοια κρυφα κινητρα. Ηταν εκπληξη που δεν σας αρεσει το Ελληνικο Συνταγμα αλλα μονο το Γαλλικο.
Η κριτική στον τρόπο που κόμματα εργαλειοποιούν τα προβλήματα, τον θυμό, ακόμα και νεκρούς, για να δημιουργούν κοινωνική αναταραχή, δεν έχει να κάνει με το Σύνταγμα. Έχει να κάνει με τη χαμηλή ηθική συγκεκριμένων κομματικών χώρων. Και των υποστηρικτών τους. Γιατί η χυδαιότητα δεν είναι Συνταγματικά προβλεπόμενη. Και μια χαρά αυτό μπορούμε να το επισημαίνουμε.

paefstra

Member
Η κριτική στον τρόπο που κόμματα εργαλειοποιούν τα προβλήματα, τον θυμό, ακόμα και νεκρούς, για να δημιουργούν κοινωνική αναταραχή, δεν έχει να κάνει με το Σύνταγμα. Έχει να κάνει με τη χαμηλή ηθική συγκεκριμένων κομματικών χώρων. Και των υποστηρικτών τους. Γιατί η χυδαιότητα δεν είναι Συνταγματικά προβλεπόμενη. Και μια χαρά αυτό μπορούμε να το επισημαίνουμε.
Ειναι κατοχυρωμενη η ελευθερια σας να κανετε κριτικη. Και η ελευθερια για χαμηλοτατη ηθικη και χυδαιοτητα. Δημοκρατια εχουμε.

panpan

Member
Μα είπα η υποκρισία στα κίνητρα, που οδηγεί σε γελοιωδώς μεγάλη συχνότητα διαδηλώσεων για κάθε πιθανό και απίθανο ζήτημα.
Εγώ λέω ότι αυτοί μπορούν να διαδηλώνουν (φυσικά χωρίς τη χρήση βίας)
Φίλτατε κάποιο λάθος κάνεις. Όταν εγώ θέλω λίγο καιρό να βγω στην σύνταξη (γενικά μιλάω)
Και έχω προγραμματίσει την ζωή μου να περάσω ήσυχα την υπόλοιπη ζωή μου με την σύζυγο και
τα εγγόνια μου και έρχετε ένας τύπος και με το έτσι θέλω και μου λέει όχι ρε κουφ@λα θα πρέπει
να δουλέψεις άλλα δυο χρόνια, αυτό δεν είναι βία; Μου βιάζει την ζωή μου, της συζύγου, των εγγονών.
Ε. λοιπόν φιλαράκι, θα απαντήσω με βία. Πουτ@να όλα. Αυτός στα 50 θα πάρει πλήρη σύνταξη όμως.
Ε, κάπου ώπα.!

paefstra

Member
Φίλτατε κάποιο λάθος κάνεις. Όταν εγώ θέλω λίγο καιρό να βγω στην σύνταξη (γενικά μιλάω)
Και έχω προγραμματίσει την ζωή μου να περάσω ήσυχα την υπόλοιπη ζωή μου με την σύζυγο και
τα εγγόνια μου και έρχετε ένας τύπος και με το έτσι θέλω και μου λέει όχι ρε κουφ@λα θα πρέπει
να δουλέψεις άλλα δυο χρόνια, αυτό δεν είναι βία; Μου βιάζει την ζωή μου, της συζύγου, των εγγονών.
Ε. λοιπόν φιλαράκι, θα απαντήσω με βία. Πουτ@να όλα. Αυτός στα 50 θα πάρει πλήρη σύνταξη όμως.
Ε, κάπου ώπα.!
Στο Ελληνικο Συνταγμα προβλεπεται η ασκηση βιας σε οποιον καταλυσει το Συνταγμα.
Δεν ξερω για εκει τι γινεται.
Αρθρο 120
H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Ε, κάπου ώπα.!
δικιο εχεις.

αν ομως o XX το ειχε πει πριν τις εκλογες (καποιοες ετσι ειπε παραπανω), και παρολα αυτα τον ψηφισε ο κοσμος τοτε ?

adiaforos

Member
δικιο εχεις.

αν ομως o XX το ειχε πει πριν τις εκλογες (καποιοες ετσι ειπε παραπανω), και παρολα αυτα τον ψηφισε ο κοσμος τοτε ?
Ο κόσμος μπορεί να συμφωνήσει να δώσει και τα οπίσθία του με την ψήφο του, αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ δεν θα κατεβαίνω να διαδηλώνω και να μάχομαι για να μην διακορευτώ. Το ότι συναίνεσε η πλειοψηφία (που στην πραγματικότητα ψήφο έδωσε, όχι λευκή υποταγή) και το δέχεται, πρόβλημά δικό της, όχι δικό μου, εγώ θα το καταγγέλω και θα το παλεύω όσο το αντέξω.
Να το θέσω αλλιώς: Με την ψήφο σου δεν κάνεις συμβόλαιο με το πρόγραμμα του εκάστοτε κόμματος, επιλέγεις κάποιες πτυχές που σε εκφράζουν και καταλήγεις σε αυτή. Ούτε λευκή εξουσιοδότηση δίνω ως ψηφίσας κόμμα που καταλήγει να κυβερνήσει, ούτε υποτάσσομαι στο νικητή, ως ψηφίσας κόμμα που καταλήγει να αντιπολιτευθεί. Σε κάθε περίπτωση θα υπερασπιστώ τα δίκια μου ή τις πλάνες μου, μειοψηφία ή πλειοψηφία, και αυτό είναι η δημοκρατία.
Και την επόμενη φορά όσους τους έτσουξε, ας το σκεφτούν καλύτερα.
(Παρακολουθώ μόνο σπασμωδικά θέματα στο σόσιαλ φόρουμ, σπάνια θα κάνω τοποθέτηση, συγχωρέστε με αν δεν επανέλθω στη συζήτηση).

jimp

Member
δικιο εχεις.

Έχουμε ξαναπεί για τον κόσμο και για το τι ψηφίζει στις εκλογές και με τι κριτήρια, ειδικά στην Ελλάδα.

Ας πούμε στην κυβέρνηση αρίστων, ένας 80 χρόνος στην Καρδίτσα,επειδή θα έφερνε πολλούς ψήφους τελικά κατέβηκε με τη ΝΔ που του έταξε να γίνει διευθυντής σε ένα νοσοκομείο. Και το έλεγε και δημοσίως με καμάρι και μπράβο του αν με ρωτάς. Γιατί χάθηκε η ειλικρίνεια από τη ζωή μας.

Έχω βαρεθεί τα "θα καταπολεμήσω το βαθύ κράτος", "η οικογενειοκρατία θα σταματήσει" κτλ κτλ. Με καμάρι και ειλικρίνεια, θα σου φέρω ψήφους, θα με βάλεις κάπου διευθυντή, προϊστάμενο, δεν ξέρω και γω τι. Και με τη σειρά μου αυτούς που θα με ψηφίσουν θα τους δώσω μερικά ψίχουλα.

Και μετά μας κουνάνε το δάχτυλο και χτυπάνε το χέρι στο τραπέζι, από τα πάνω προς τα κάτω.

Πάμε δυνατά, ελπίζω σε περαιτέρω αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και στην Ελλάδα, επιπλέον προσλήψεις σε αστυνομία πανεπιστημίων (και ας ακυρώθηκε η χρησιμοποίηση της), κλείσιμο τεχνικών σχολείων και άνοιγμα ιδιωτικών, κατάργηση της δημόσιας υγείας και μόνο ιδιωτικά πλέον με ιδιωτική ασφάλιση να φοβάσαι να καλέσεις ασθενοφόρο, φυσικά ύδρευση, ηλεκτρισμός μόνο ιδιώτες, επιτέλους να σταματήσει το ταμείο ανεργίας, όλοι οι άνεργοι χωρίς ρεπό σε σκηνές στα νησιά για σεζόν το καλοκαίρι.

Γενικά έχω πολλές προτάσεις, ξέρω δεν θα τα πει κανένας, ευθέως, αλλά ας ξαναψηφίσουμε αυτούς που μας έφτασαν εδώ, για ένας ψηφίζουν τα χειρότερα αλλά για εκείνους δικαιολογούν μέχρι και τις τσίχλες από το περίπτερο.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Ο κόσμος μπορεί να συμφωνήσει να δώσει και τα οπίσθία του με την ψήφο του, αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ δεν θα κατεβαίνω να διαδηλώνω και να μάχομαι για να μην διακορευτώ. Το ότι συναίνεσε η πλειοψηφία (που στην πραγματικότητα ψήφο έδωσε, όχι λευκή υποταγή) και το δέχεται, πρόβλημά δικό της, όχι δικό μου, εγώ θα το καταγγέλω και θα το παλεύω όσο το αντέξω.
Να το θέσω αλλιώς: Με την ψήφο σου δεν κάνεις συμβόλαιο με το πρόγραμμα του εκάστοτε κόμματος, επιλέγεις κάποιες πτυχές που σε εκφράζουν και καταλήγεις σε αυτή. Ούτε λευκή εξουσιοδότηση δίνω ως ψηφίσας κόμμα που καταλήγει να κυβερνήσει, ούτε υποτάσσομαι στο νικητή, ως ψηφίσας κόμμα που καταλήγει να αντιπολιτευθεί. Σε κάθε περίπτωση θα υπερασπιστώ τα δίκια μου ή τις πλάνες μου, μειοψηφία ή πλειοψηφία, και αυτό είναι η δημοκρατία.
Και την επόμενη φορά όσους τους έτσουξε, ας το σκεφτούν καλύτερα.
(Παρακολουθώ μόνο σπασμωδικά θέματα στο σόσιαλ φόρουμ, σπάνια θα κάνω τοποθέτηση, συγχωρέστε με αν δεν επανέλθω στη συζήτηση).
και πολυ καλα θα κανεις. Αλλα αυτο ειναι αλλο απο αυτο που ειπα εγω.

απο την στιγμη που ειπε ο Μακρον πριν τις εκλογες οτι θα κανει ετσι (αν το ειπε) τοτε δεν ερχεται στα ξαφνικα με το ετσι θελω. Το ποιος θα το δεχτει, ποιος οχι, κλπ ειναι αλλο θεμα
Μου φαινεται παραξενο ομως να το ειπε.

Κατα τα αλλα ουτε εγω κανω αλλη τοποθετηση. Μονο παρεξηγησεις βγαινουν απο αυτες τις συζητησεις

panpan

Member
Ο Μακρόν πέρασε τον νόμο, αφού παρέκαμψε το γαλλικό κοινοβούλιο, ενεργοποιόντας το άρθρο
49.3 του συντάγματος.
Δηλαδή ο Μακρόν δεν τόλμησε να φέρει τον νόμο στο κοινοβούλιο να ψηφιστεί. Γι αυτό εξαγριώθηκε
περισσότερο ο κόσμος.
Εφάρμοσε ένα παραθυράκι του συντάγματος για ένα τόσο σοβαρό θέμα που βιάζει την ζωή
των Γάλλων. Και επαναλαμβάνω ο ίδιος θα πάρει πλήρη σύνταξη στα 50 του αν συμπληρώσει
και αυτήν την θητεία του.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Ο Μακρόν πέρασε τον νόμο, αφού παρέκαμψε το γαλλικό κοινοβούλιο, ενεργοποιόντας το άρθρο
49.3 του συντάγματος.
Δηλαδή ο Μακρόν δεν τόλμησε να φέρει τον νόμο στο κοινοβούλιο να ψηφιστεί. Γι αυτό εξαγριώθηκε
περισσότερο ο κόσμος.
Εφάρμοσε ένα παραθυράκι του συντάγματος για ένα τόσο σοβαρό θέμα που βιάζει την ζωή
των Γάλλων. Και επαναλαμβάνω ο ίδιος θα πάρει πλήρη σύνταξη στα 50 του αν συμπληρώσει
και αυτήν την θητεία του.
tote einai foul.... 100%

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.650
Μέλη
39.400