paefstra
Member
Κι εγω συγκατοικουσα και περασαμε πολυ ωραια. Και δουλευα.Το οποιο πάντως έχει να κάνει και με το ότι οι Έλληνες φοιτητές δε θελουν να εργαστούν και πολλοί ούτε καν να συγκατοικησουν, πράγματα αυτονόητα στο εξωτερικό. Ειδικα το θέμα της (μη) συγκατοικησης μου είναι ακατανόητο και για τους μη φοιτητές, στο εξωτερικό σε πόλεις με δύσκολο στεγαστικό συγκατοικεί πολύς κόσμος, ειδικά εργένηδες, ο Έλληνας για κάποιο λόγο δε θέλει, δυσκολεύεται. Oι δε σπουδές στην επαρχία που πρέπει σώνει και καλά να τις πληρώσουν οι γονείς είναι ελληνικό φαινόμενο, δε θα πάθει τίποτε ο φοιτητής να δουλέψει, λίγοι το κάνουν στην Ελλάδα. Η Ελληνίδα Μάνα δεν αντέχει να δει τον κανακάρη της να συγκατοικεί, να μοιράζει φυλλάδια, να κάνει το σερβιτόρο ή να δουλέψει τα καλοκαίρια, προτιμάει να τα χρεώνεται αυτή ή να στερείται η γιαγιά από τη σύνταξη και το παιδί της να μπει στην αγορά εργασίας στα 22, τα 25 ή και τα 30, ελληνικές νοοτροπίες "μην πάθει κάτι το παιδί". Προσωπικά οι σπουδές μου κόστισαν σε 3 διαφορετικές χώρες 0 ευρώ στους δικούς μου, όπως κοστίζουν και στα ανίψια μου σε Ελλάδα και Γαλλία, όπως εργάζονται και αρκετοί φοιτητές φίλοι στην Ελλάδα, αλλά είναι η εξαίρεση στις σχολές τους, η μεγάλη πλειοψηφία των συμφοιτητών τους πίνει καφέδες την ίδια ώρα που οι γνωστοί μου εργάζονται. Ναι, σχετικά χαμηλοί οι μισθοί στην Ελλάδα, αλλά μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η νοοτροπία, σε άλλες χώρες στα 17 ή πληρώνεις νοίκι στους δικούς σου ή πας και νοικιάζεις αλλού, ενήλιξ είσαι πια, στην Ελλάδα η ενηλικίωση ξεκινάει από τα 28, μη σου πω και τα 30 (για μερικούς ούτε καν αυτό). Λογικό θα μου πεις, εδώ έχει εκπροσώπους "νεολαίας" που ηλικιακά είναι πιο κοντά στη σύνταξη από την αποφοίτηση από το Λύκειο.
Αλλες εποχες, ειχαμε περισσοτερη υπομονη με τους ανθρωπους.