• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Aegean Airlines Ryanair Γενικά Συζήτηση για αεροπορικές εταιρείες στην Ελλάδα.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Άμα θες αναψυχή (όπως την ορίζεις), πλήρωσέ τη.

Επίσης, ποιος ο λόγος να σου κάνουν καλύτερη τιμή, σε πτήσεις που έτσι κι αλλιώς θα πετάξουν γεμάτες;

paefstra

Member
Δυστυχως εδω και χρονια μονο με κοπτορραπτικη ωστε να βγαλω τοσα ταξιδια ετησιως καποια ×2 ατομα με το κοστος ενος ταξιδιου.
Η ανεση πληρωνεται.
Εγω δεν θεωρω κατι φοβερο ενα τρενο η λεωφορειο 2-3 ωρες παντως.

MVSylvia

Member
Δυστυχως εδω και χρονια μονο με κοπτορραπτικη ωστε να βγαλω τοσα ταξιδια ετησιως καποια ×2 ατομα με το κοστος ενος ταξιδιου.
Η ανεση πληρωνεται.
Εγω δεν θεωρω κατι φοβερο ενα τρενο η λεωφορειο 2-3 ωρες παντως.
Δεν είναι φοβερό τόσο λίγο προς θεού, αλλά το θέμα είναι το εισητήριο του τρένου να μην ισοφαρίζει το αεροπορικό. Το πρόβλημα βρίσκεται κυρίως σε όσους δεν μπορούν να κάνουν σχεδιασμό πολύ νωρίς. Τα τρένα ακριβαίνουν πολύ άμα τα κλείνεις κοντά στην ημερομηνία ταξιδιού για παράδειγμα.

Εγώ αναπολώ την προ κορόνα εποχή που πήγαινα Ευρώπη με το 1/4 των σημερινών τιμών. Και χωρίς κοπτοραπτική και χωρίς πολύ advance planning. Αλλά προφανώς αυτές οι αυξήσεις δεν αφορούν μόνο τα αεροπορικά. Απλώς εκεί η αύξηση είναι δραματική συγκριτικά με το παρελθόν.

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Δε ξέρω, εγώ τελευταία βρίσκω σχετικά καλές τιμές για διάφορα μέρη, φταίει βέβαια που δε μένω Ελλάδα. πχ πριν 2 βδομάδες πτήση Βαλένθια-Παλέρμο στις 10 το πρωί και Παλέρμο-Βαλένθια στις 10 το βράδυ, 60 ευρώ συνολικά. Κλεισμένο ένα μήνα πριν. Ryanair.
Τον Ιανουάριο Βαλένθια-Μάλαγα στις 9 το πρωί και Μάλαγα-Βαλένθια στις 8 το απόγευμα, 20 ευρώ πανέλα, Κλεισμένο ενάμιση μήνα πριν. Ryanair.
Όλα τριημεράκια, σαν τον ΜΤΣΤΚ.
Άμα είμαι εκτός θέματος σχωρνάτε με, έχω μπρέην φόγκινες :p

MVSylvia

Member
Δε ξέρω, εγώ τελευταία βρίσκω σχετικά καλές τιμές για διάφορα μέρη, φταίει βέβαια που δε μένω Ελλάδα. πχ πριν 2 βδομάδες πτήση Βαλένθια-Παλέρμο στις 10 το πρωί και Παλέρμο-Βαλένθια στις 10 το βράδυ, 60 ευρώ συνολικά. Κλεισμένο ένα μήνα πριν. Ryanair.
Τον Ιανουάριο Βαλένθια-Μάλαγα στις 9 το πρωί και Μάλαγα-Βαλένθια στις 8 το απόγευμα, 20 ευρώ πανέλα, Κλεισμένο ενάμιση μήνα πριν. Ryanair.
Όλα τριημεράκια, σαν τον ΜΤΣΤΚ.
Άμα είμαι εκτός θέματος σχωρνάτε με, έχω μπρέην φόγκινες :p
Έθεσες μία σημαντική οπτική του θέματος όμως. Τις τιμές/προσφορές από Ελλάδα προς Ευρώπη σε σύγκριση με ευκαιρίες εισητηρίων όπως αυτές που αναφέρεις (Ευρώπη εκτός Ελλάδας προς Ευρώπη).

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Ταξιδευω για αναψυχη κι οχι για περιπετεια (που ειναι ενας εξισου ενδιαφερον τροπος, αλλα οχι για μενα), οπως και η συντριπτικη πλειοψηφια και επειδη νομιζω οτι, στους ταξιδιωτες σαν εμενα απευθυνονται οι εταιρειες, γι' αυτο αγανακτω.
Σιγουρα υπαρχουν ελαχιστες περιπτωσεις, που εξυπηρετουνται με αυτον τον τροπο (πχ επισκεψη σε οικειο προσωπο για μεγαλο διαστημα), αλλα οι εξαιρεσεις -απλα- ενισχυουν τον κανονα

Ωραια,δωστε μου ενα πραγματικο παραδειγμα, χωρις διαφορετικα αεροδρομια, αναμονες ωρων μεταξυ πτησεων, check in και αλλαγες εισιτηριων με ιδια ευθυνη, πτησεις στις 1 και 5 το πρωι και τελος με καλη τιμη εισιτηριου και θα με πεισετε.
Για να μην νομιζετε οτι μονο εσεις ταξιδευετε και ξερετε, απλα οπως προειπα και προφανως δεν το αξιολογησατε σωστα, Ταξιδευω για αναψυχη κι οχι για περιπετεια :bleh::bleh:
Δεν σημαινει απαραιτητα ταλαιπωρια αυτο που λεω. Μπορει π.χ να πας με καπου με aegean και να γυρισεις με ryanair. Επισης το διαφορετικο αεροδρομιο δε σημαινει απαραιτητα και αλλη πολη. Πολλες πολεις εχουν 2 ή κ περισσσοτερα αεροδρομια που εξυπηρετουν κυριως πτησεις τσαρτερ (π.χ το Λονδινο εχει 3, το Παρισι 2 κτλ.)

paefstra

Member
Ο θεματοθετης δεν θελει κοπτορραπτικη ουτε κρατησεις μηνες πριν.
Σορι αλλα χρονια τωρα οι τιμες του καλοκαιριου αντικατοπτριζουν την τουριστικη ροη. Η μια απο τις δυο διαδρομες ειναι φουλ στη ζητηση. Εχω κλεισει πανω απο 10ετια που ψαχνω -και βρισκω- λυση μονο για τη μια διαδρομη γιατι πχ βρισκεις Στοκχολμη Αθηνα με 40 ευρω αλλα παει 300-400 το πηγαινε. Εκει θελει φαντασια και στοποβερ και ξυπνηματα ξημερωματα η πτησεις αργα το βραδυ και μιλια και καμια ανεση.
Οποιος δεν ειναι ευελικτος δεν θα παει πουθενα φθηνα απο φετος.

paefstra

Member
Δεν είναι φοβερό τόσο λίγο προς θεού, αλλά το θέμα είναι το εισητήριο του τρένου να μην ισοφαρίζει το αεροπορικό. Το πρόβλημα βρίσκεται κυρίως σε όσους δεν μπορούν να κάνουν σχεδιασμό πολύ νωρίς. Τα τρένα ακριβαίνουν πολύ άμα τα κλείνεις κοντά στην ημερομηνία ταξιδιού για παράδειγμα.

Εγώ αναπολώ την προ κορόνα εποχή που πήγαινα Ευρώπη με το 1/4 των σημερινών τιμών. Και χωρίς κοπτοραπτική και χωρίς πολύ advance planning. Αλλά προφανώς αυτές οι αυξήσεις δεν αφορούν μόνο τα αεροπορικά. Απλώς εκεί η αύξηση είναι δραματική συγκριτικά με το παρελθόν.
Οπου το τρενο ειναι ακριβο, flixbus κι αγιος ο θεος.
Ολοι αναπολουμε, αλλα εχει περασει ανεπιστρεπτι η εποχη των φθηνων αεροπορικων. Θα προσαρμοστουμε.

gioannis13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
Μια μικρή παρέμβαση στο νήμα, δυο πράγματα που τα έχω αναφέρει και σε άλλου, 1ον μεταξύ σοβαρού και αστείου να κάναμε μια τύπου απεργία - διαμαρτυρία όλοι οι απανταχού τουρίστες τύπου (σαν και εμάς) ! 2ον αυτές οι τιμές που βγάζει με αεροδρόμιο αναχώρησης την Βουδαπέστη είναι πραγματικά ΣΚΑΝΔΑΛΟ (φθήνιας) ! μία δοκιμή θα σας πείσει. Αυτό.

Last edited:

tatooine

Member
Μια μικρή παρέμβαση στο νήμα, δυο πράγματα που τα έχω αναφέρει και σε άλλου, 1ον μεταξύ σοβαρού και αστείου να κάναμε μια τύπου απεργία - διαμαρτυρία όλοι οι απανταχού τουρίστες τύπου (σαν και εμάς) ! 2ον αυτές οι τιμές που βγάζει με αεροδρόμιο αναχώρησης την Βουδαπέστη είναι πραγματικά ΣΚΑΝΔΑΛΟ ! μία δοκιμή θα σας πείσει. Αυτό.
Σκάνδαλο ως προς τι; Είναι ακριβά η φτηνά;

Οποίος θέλει να ταξιδέψει και κλείνει νωρίς, βρίσκει μια χαρά τιμές.
Αλλά και λίγο παραπάνω να βρει δεν χάλασε ο κόσμος.
Τυχεροί οι δημόσιοι υπάλληλοι που ξέρουν τις άδειες τους πάνω κάτω.
Άτυχοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που ταξιδεύουν όλοι μαζί την ίδια περίοδο με αποτέλεσμα να το εκμεταλλεύονται οι αεροπορικές και να τους χαλάνε τα σχέδια οι οποίοι μετά κάνουν το σκατό τους παξιμάδι για να βρουν λύσεις που θα χωρέσουν τα πάντα όλα.
Σουπερ τυχεροί όσοι έχουν λεφτά.
Ακόμα πιο τυχεροί όσοι έχουν λεφτά και κλείνουν νωρίς για όπου θέλουν.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Ολοι αναπολουμε, αλλα εχει περασει ανεπιστρεπτι η εποχη των φθηνων αεροπορικων. Θα προσαρμοστουμε.
μα δεν ποσταρισες τα 9ευρα σε αλλο θεμα? σε τι να προσαρμοστουμε? στα 9 ευρα αντι 5ευρα? η ιδια εταιρεια πουλαει ελλαδα ιταλια 30€..οι αλλοι πουλανε καλοκαιριατικα ρωμη/σικελια απο αθηνα απο 60€ πηγαινελα..φθηνα εχει παμπολλα ακομα.

paefstra

Member
μα δεν ποσταρισες τα 9ευρα σε αλλο θεμα? σε τι να προσαρμοστουμε? στα 9 ευρα αντι 5ευρα? η ιδια εταιρεια πουλαει ελλαδα ιταλια 30€..οι αλλοι πουλανε καλοκαιριατικα ρωμη/σικελια απο αθηνα απο 60€ πηγαινελα..φθηνα εχει παμπολλα ακομα.
Με την ιδια εταιρεια Μεγ Σαββατο ειχε με 35 ευρω ακριβως εναν μηνα πριν.
Ουτε καν θελει να κλεισεις απο μηνες πριν.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom