vickokka
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- παντου
Πολύ ενδιαφέροντα , όσα προτείνεις, εγώ που έιμαι από τη Χαλκίδα δεν τα ξερω τα πιο πολλα. Ουτε τη Μονή που ανέφερες ούτε το Χωνευτικό ούτε τη Χηλή.Η ευρύτερη περιοχή της Κύμης έχει πραγματικά πανέμορφα τοπία. Προσωπικά θα σου συνέστηνα να επισκεφθείς το γυναικείο μοναστήρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα. Είναι σε πολύ ωραίο σημείο με απίστευτη θέα στη θάλασσα και τις Σποράδες απέναντι, και εάν πετύχεις λειτουργία, πραγματικά γαληνεύεις ακούγοντας τις καλόγριες να ψέλνουν. Θα σου συνέστηνα επίσης να επισκεφθείς την πηγή στο Χωνευτικό λίγο πριν από την Κύμη και να περπατήσεις στο δασάκι και να πιεις νερό από την πηγή. Επίσκεψη αξίζει και το παραλιακό χωριουδάκι της Χηλης που είναι λίγο βορειότερα από την Κύμη. Ιδιαίτερο μέρος με βραχώδη ακτή και με τις βάρκες των ντόπιων που φυλάγονται στα "σύρματα" (όπως σε κάποια νησιά των Κυκλάδων) . Εάν βρεθείς Ιούνιο, τσέκαρε πότε είναι η γιορτή του καλαμαριού. Τέλος, θα σου πρότεινα να επισκεφθείς και το χωριό Μετόχι αν και ο δρόμος είναι δύσκολος (δεν είναι πολύ μακριά από την Κύμη, ο δρόμος απλά θέλει προσοχή). Διασχίζοντας μια ορεινή διαδρομή όπου στο οπτικό σου πεδίο μπορεί να βλέπεις και έλατα και θάλασσα, φτάνεις στο Μετόχι το οποίο έχει και φανταστικά κεράσια (εάν πας Μάιο τα κόβεις και με το χέρι από το δρόμο). Το χωριό επεκτείνεται και μέχρι τη θάλασσα και διαθέτει μια φανταστική αμμουδιά (στο στυλ της Χιλιαδούς). Ακόμα και εάν πας άνοιξη, και δεν κάνεις μπάνιο, αξίζει να περπατήσεις στην παραλία να χαζέψεις τη θέα και να φας στην ταβέρνα εκεί (το καλύτερο τηγανόψωμο που δοκίμασα στην Εύβοια)
Εμένα μου αρέσει η Κύμη και η Πλατάνα και θα πρότεινα να γυρίσει αυτά τα μέρη.