Yiota x
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Θαυλάνδη

Ξεκινάμε λοιπόν μετά συζύγων εγω και αδελφή μου το ταξίδι μας με την blue air μεσημέρι Πέμπτης. Το ταξίδι από Κύπρο σύντομο, 2,5 ώρες και αρκετά ευχάριστο. Προσγειωνόμαστε στο οτοπένι και εγώ θυμάμαι τις συμβουλές των φίλων από το forum να παραγγείλω ταξί και όχι να πάρω από έξω για να μην μας κλέψουν. Σημειώνω ότι το tip για παραγγελία ταξί από τα μηχανάκια ή το ξενοδοχείο είναι σωστή και η ταρίφα πολύ πιο φτηνή από ότι να πάρεις το ταξί απο το δρόμο. Καθώς τα μηχανάκια ανύπαρκατα για μας στο αεροδρόμιο, ξεκινούν τα αγόρια της παρέας να ρωτούν στην πιάτσα ταξί πόσα θέλει να μας πάρει στο ξενοδοχείο. Βρήκαμε εν τέλει έναν που θα μας έπειρνε με 80 λέι (17 ευρώ) και αφού θα μοιραζόμασταν την κούρσα το πήραμε για να γλυτώσουμε την ταλαιπωρία. Το ξενοδοχείο που μέιναμε τις πρώτες τρεις μέρες ήταν το Mercure (4*) αφού επέμενε η αδελφή μου για luxurious διακοπές

Αφήνουμε λοιπόν τις βαλίτσες και με την τεράστια όρεξη για εξερεύνηση που μας χαρακτηρίζει ξεκινάμε τον απογευματινό μας περίπατο με τα πόδια. Απόγευμα χωρίς καφεδάκι δεν λέει οπότε εισηγούμαι να πάμε στο chocolat για καφέ και γλυκάκι αφού όλοι οι φίλοι στο forum λένε ότι είναι must για το Βουκουρέστι. Πράγματι, ο χώρος ήταν υπέροχος και τα γλυκάκια έργα τέχνης (δεν ήξερα ποιό να πρωτοδιαλέξω

Δεύτερη μέρα στο Βουκουρέστι και αφού φάγαμε του σκασμού το πρωινό μας σκεφτήκαμε τις επιλογές μας για αξιοθέατα. Είπαμε να πάμε στο Μουσείο του Χωριού. Βλέπουμε στο gps ότι είναι 50 λεπτά περπάτημα οπότε λέμε δεν το κάνουμε με τα πόδια? Αλήθεια τώρα..... μην το κάνετε,

για το ξενοδοχείο. Αλλάξαμε και βάλαμε τα τακουνάκια μας αφού αυτό το βράδυ θα πηγαίναμε στο caru cu bere το πάσίγνωστο ρουμάνικο εστιατόριο στην παλιά πόλη. Λίγο πριν μπούμε στο εστιατόριο είδαμε το ναό της Σταυροπόλεως και ρίξαμε μια ματιά πριν το φαγητό. Η εμπειρία στο caru cu bere μέτρια προς απογοητευτική. Περιμέναμε στο μπάρ 40 λεπτά να μας βρούν τραπέζι και τελικά μας έβαλαν στον κάτω όροφο στο κελάρι όπου έπαιζε τάχα live music χωρίς κανένα ενδιαφέρον. Βλέποντας το μενού τίποτα δεν μου κίνησε το ενδιαφέρον αλλά είπα να πάω με το ρεύμα της παρέας. Για ορεκτικό παραγείλαμε κάτι παραδοσιακά αλάντικά και τυριά. Για κυρίως ο σύζυγος ήθελε να δοκιμάσει το σπεσιαλιτέ (roasted pork knuckle with braised sour cabbage) το οποίο ήταν για δυο άτομα οπότε είπαμε να το μοιραστούμε. Big mistake.... ήταν το χειρότερο φαγητό που φάγαμε
Το Σάββατο ξυπνήσαμε πολύ ενθουσιασμένοι αφού η μέρα ήταν αφιερωμένη στο χαλάρωση. Βρήκαμε το δωρεάν λεωφορείο και πήγαμε στο therme spa. Πληρώσαμε 109 λει το άτομο για την έισοδο και στα τρία venues, ενοικιάσαμε πετσέτες και αγοράσαμε παντόφλες, αλλάξαμε ρούχα και αφήσαμε τα πράγματα μας στο προσωπικό μας locker. Από τα τρία venues καταλήξαμε να πάμε μόνο στο palm και το elysium αφου στο galaxy γινόταν ο κακός χαμός με τα παιδιά και τις τεράστιες ουρές στα παιχνίδια. Ξεκινήσαμε από το elysium κλείνοντας το ραντεβού για το couples massage και κατεβήκαμε στο palm για να μπούμε στη θερμαινόμενη πισίνα. Υπέροχος χώρος με ξαπλώστρες κάτω από το νερό, τζακούζι στην άκρη της πισίνας και μπάρ μέσα στην πισίνα για το ποτάκι σου. Γεμάτος ο χώρος φοίνικες και αληθινές ορχιδέες

Την Κυριακή κάναμε check out από το ξενοδοχείο μετά το πρωινό και ήταν η μέρα που θα πηγαίναμε Brasov για δυο νύχτες. Κάναμε συμφωνία με ένα ταξιτζή που μιλούσε και λίγα αγγλικά να μας πάρει στα πιο κύρια αξιοθέατα-κάστρα και μετά να καταλήξουμε στο διαμέρισμα στο Brasov για να γλυτώσουμε τα πήγαινε έλα. Μέ 150 ευρώ συμφωνήσαμε και αφου θα τα μοιράζαμε δια τέσσερα ήταν λογική τιμή. Πρώτη στάση το κάστρο Πέλες ση Σιναία. Ήταν κατά τη γνώμη μου το top attraction της χώρας. Πανέμορφο σαν παραμύθι και από μέσα πολύ καλά φροντισμένο και γεμάτο αντικείμενα ιστορικά. Η ξεναγός μιλούσε αγγλικά πολύ καλά οπότε την ακολουθούσαμε σε κάθε δωμάτιο και μας εξηγούσε τι βλέπαμε. Φεύγοντας από το Πέλες και αφού βγάλαμε καμιά εκατοστή φώτο

Η Δευτέρα μας βρήκε στο Brasov να αναζητάμε πρωινό. Αγοράσαμε καφέ από starbucks και πίτες από το δρόμο... καμία συγκριση με τις ελληνικές-κυπριακές πίτες σε ποιότητα και ποικιλία βέβαια αλλά βολευτήκαμε. Επισκευτήκαμε την Μαύρη Εκκλησία, πολύ όμορφη πραγματικά αλλά ήταν κλειστή λόγω Δευτέρας και ανεβήκαμε σε κατι παρατηρητήρια με ατέλειωτα σκαλιά
Την επόμενη μέρα η αδελφή μου έπρεπε να πάει αεροδρόμιο αφού θα έκαναν λιγότερες μέρες από εμάς οπότε ήθελαν μεταφορικό για το οτοπένι. Και επειδή ρωτώντας πας στην πόλη και με το δικό μου γνωμικό ότι όποιος βαριέται να ψάξει πληρώνει αδρά

Την Τετάρτη δεν είχαμε κάποιο αξιοθέατο να πάμε οπότε είπαμε να κυνηγήσουμε καμιά αγορά υπαίθρια... μου αρέσουν πολύ τέτοιες φάσεις, τι να κάνω? Φύγαμε λοιπόν για το obor market με το ταξί. Ενδιαφέρουσα αγορά που είχε τα πάντα από τρόφιμα ως είδη υπεραγοράς, παπούτσια, ρούχα και φρέσκα ψάρια και κρέατα. Αγοράσαμε κάτι φτηνά παπούτσια και λίγα ρούχα καθώς και λίγα δώρα για τα παιδάκια μας. Φεύγοντας από την αγορά πήραμε ταξί για την παλιά πόλη... και επειδή τα ευτράπελα δεν σταματούν με μας ο ταξιτζής χάθηκε

Πέμπτη... τελευταία μερα... φάγαμε πρωινό και φύγαμε για αεροδρόμιο. Μέχρι το μεσημέρι ήμασταν Κύπρο, στη βάση μας.
Αν θα σύστηνα σε κάποιο να πάει Ρουμανία? Ανεπιφύλακτα... φτηνός προορισμός όσον αφορά την διαμονή, το φαγητό και το ποτό. Καλή νυχτερινή ζωή με ωραίους μοντέρνους χώρους για φαγητό και ποτό. Οι νεότεροι μιλούσαν καλά αγγλικά, μην σου πω και λίγα ελληνικά και ήταν αρκετά ευχάριστοι και φιλόξενοι σαν λαός. Υπάρχουν αξιοθέτα αρκετά αλλά τα καλύτερα βρίσκονται εκτός της πόλης όπως το κάστρο του Πέλες και το therme spa όπου ο παράδεισος δεν μπορεί να περιμένει όπως ανάφερε ένας φίλος στο forum
Last edited: