emouli
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Η απόφαση
Ήταν Σεπτέμβρης του '10 και μόλις είχα πέσει πάνω στο τράβελ στόρις ψάχνοντας πληροφορίες για το επετειακό ταξίδι που σχεδιάζαμε να κάνουμε με τον σύζυγο στη Βουδαπέστη. Τις πρώτες μέρες βρισκόμουν σε έξαψη με τον θησαυρό που μόλις είχα ανακαλύψει και δε σήκωνα κεφάλι από το διάβασμα. Ήμουν πλέον άνεργη, "θύμα της κρίσης", οπότε γέμιζα τον μπόλικο χρόνο μου διαβάζοντας ιστορίες ακόμα και για τα πιο απίθανα μέρη όπως το Πακιστάν (δια χειρός traveladdict) και παράλληλα φαντασιωνόμουν…
Είχα ήδη νοσήσει. Δεν ήμουν πια φορέας της ταξιδιωτικής νόσου, παρόλο που εδώ και κάποια χρόνια είχα μπολιαστεί με το μικρόβιο. Αυτή η κατάσταση είχε παρέλθει ανεπιστρεπτί, όμως τότε δεν το είχα καταλάβει ακόμα.
Μετά την επιστροφή μας από τη Βουδαπέστη, θυμάμαι πως καθόμασταν στη βεράντα με ένα πολύ φιλικό μας ζευγάρι* και περνούσαμε μια ευχάριστη φθινοπωρινή βραδιά εξιστορώντας μεταξύ άλλων τα καθέκαστα από το τελευταίο μας ταξίδι. Με την ανταλλαγή των ταξιδιωτικών μας εμπειριών, καθώς ο Κ. είναι πολυταξιδεμένος και στα 4 σημεία του ορίζοντα, όσο η κουβέντα φούντωνε τόσο ο ενθουσιασμός μας μεγάλωνε. Πάνω στο τσακίρ κέφι λοιπόν πάρθηκε η απόφαση να πάμε το πρώτο μας ταξίδι ως τετράδα στο εξωτερικό.
Για τέσσερις ρομαντικές ψυχές σαν και του λόγου μας η Γαλλία ήταν μονόδρομος. Η κοιλάδα του Λίγηρα αποφασίστηκε ομόφωνα τόσο για τη χαλαρωτική φύση, τις κουκλίστικες μεσαιωνικές πολίχνες, τα αριστοκρατικά σατώ όσο και για τα ιστορικά κάστρα που τα στοίχειωσε με το πέρασμά της μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, η Παρθένος της Ορλεάνης ή αλλιώς Ζαν ντ' Αρκ.
*Πρόκειται για το ίδιο ζευγάρι (την Α. και τον Κ.) που κάναμε παρέα το road trip στη Βόρεια Ισπανία δυο χρόνια αργότερα και αναφέρομαι σ’ αυτούς στην αντίστοιχη ιστορία μου.