• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γενικά Στομαχικές διαταραχές στην Ασία...

anikoum

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κυανή Ακτή
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος
;) Καλημέρα παιδιά!
Πριν λίγο καιρό γύρισα από Μπαλί αλλά δυστυχώς ταλαιπωρήθηκα πολύ μιας και αρώστησα (φοβεροί πονοι κοιλιάς, πυρετό, διάρροιες) . Αυτοί φαγώθηκαν βέβαια οτι ήταν σκωληκοειδίτιδα και δεν με αφήνανε να φύγω κιόλας.
Μίλησα με Ελλάδα και γιατρούς και όλοι πίστευσαν από τα συμπτώματα ότι ήταν κάποια γαστρεντερίτιδα και επειδή και άλλες φορές σε Ασιατικές χώρες και Αραβικές είχα μικροπροβληματα σκέφτηκα ότι πιθανώς να ήταν πάλι κάτι τέτοιο κι έγώ αλλά μάλλο χειρότερο μικρόβιο.
Λέω μπας και γνωρίζετε τίποτα παράπάνω εκτός του ότι δεν πίνουμε νερό εκτός εμφιαλωμένου, όχι παγάκια, ωμές σαλάτες κ.λ.π. να μου προτείνετε μήπως και μπορέσω να αποφύγω τέτοιου είδους ταλαιπωρία και επειδή έχω τρέλα με Ασία και δεν διαννοούμε να μην ξαναπάω.
Μου είπαν ότι ίσως είναι καλό σε κάποιες χώρες να πρέπει να βουρτσίζεις δόντια με εμφιαλωμένο, ότι μπορεί να πάθεις κάτι και την ώρα του λουσίματος και ίσως εαν φας ενα όχι καλά συντηρημένο πατατάκι και εαν πιεις έστω και σε ακριβό ξενοδοχείο νερό που θα σε έχουν βεβαιώσει ότι είναι απο μπουκάλι...
Πείτε μου please εαν έχετε ανάλογα περιστατικά και εαν γνωρίζετε κάτι παραπάνω που μπορεί να βοηθήσει
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

GTS

Member
;) Καλημέρα παιδιά!
Πριν λίγο καιρό γύρισα από Μπαλί αλλά δυστυχώς ταλαιπωρήθηκα πολύ μιας και αρώστησα (φοβεροί πονοι κοιλιάς, πυρετό, διάρροιες) . Αυτοί φαγώθηκαν βέβαια οτι ήταν σκωληκοειδίτιδα και δεν με αφήνανε να φύγω κιόλας.
Μίλησα με Ελλάδα και γιατρούς και όλοι πίστευσαν από τα συμπτώματα ότι ήταν κάποια γαστρεντερίτιδα και επειδή και άλλες φορές σε Ασιατικές χώρες και Αραβικές είχα μικροπροβληματα σκέφτηκα ότι πιθανώς να ήταν πάλι κάτι τέτοιο κι έγώ αλλά μάλλο χειρότερο μικρόβιο.
Λέω μπας και γνωρίζετε τίποτα παράπάνω εκτός του ότι δεν πίνουμε νερό εκτός εμφιαλωμένου, όχι παγάκια, ωμές σαλάτες κ.λ.π. να μου προτείνετε μήπως και μπορέσω να αποφύγω τέτοιου είδους ταλαιπωρία και επειδή έχω τρέλα με Ασία και δεν διαννοούμε να μην ξαναπάω.
Μου είπαν ότι ίσως είναι καλό σε κάποιες χώρες να πρέπει να βουρτσίζεις δόντια με εμφιαλωμένο, ότι μπορεί να πάθεις κάτι και την ώρα του λουσίματος και ίσως εαν φας ενα όχι καλά συντηρημένο πατατάκι και εαν πιεις έστω και σε ακριβό ξενοδοχείο νερό που θα σε έχουν βεβαιώσει ότι είναι απο μπουκάλι...
Πείτε μου please εαν έχετε ανάλογα περιστατικά και εαν γνωρίζετε κάτι παραπάνω που μπορεί να βοηθήσει
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Τρεις φορές στην Ασία, σε χώρες, βουνά, λαγκάδια, νησιά, δεν έπαθα τίποτα. Εμφιαλωμένο νερό για πόση, με τρεχούμενο για πλύσιμο δοντιών κτλ. Μήπως σε κτύπησε καμιά ίωση?

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Πήγαινε ενα ταξιδάκι ενός μήνα στην Ινδία. Θα αποκτήσεις όλα τα αντισώματα που χρειάζεσαι και δεν θα σε πιάνει μετά τίποτα. Μέχρι και νερό απο τον Γάγγη ΄θα είσαι σε οργανική θέση να πίνεις.
Οχι. Δεν με έχει πιάσει ποτέ και τίποτα. Θα ήταν η κακή στιγμή η ασθένειά σου. Μην κολλάς. Η Ασία σε περιμένει.......

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Anikoum, το έπαθα μια φορά στην Ινδία και όλοι φαγώθηκαν να με κοροϊδεύουν ότι είμαι καλομαθημένη και δεν αντέχω τις ταλαιπωρίες κλπ κλπ. Τελικά με ξανάπιασε τον επόμενο μήνα στην Αθήνα, μετά πέρασε, με ξανάπιασε τρίτη φορά και τελικά ήταν όντως σκωληκοειδίτιδα. Μπορεί να μην είναι στη δική σου περίπτωση, απλώς έχε το νου σου. 'H μπορεί να είναι ίωση που λέει ο GTS.

Οι προφυλάξεις που λες ότι παίρνεις είναι αρκετές. Εγώ στην Ασία πίνω και ποτά με παγάκια, δεν είχα πρόβλημα.

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Να προσέχεις τα καυτερά φαγητά.

Loca Corazon

Member
Η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ είχα ιδιαίτερα προβλήματα στην Ασία εκτός φυσικά από ... την Ινδία! Ιράν, Υεμένη, Νεπάλ κανένα απολύτως πρόβλημα.

Η προσοχή είναι απαραίτητη παντού αλλά ας μην το παρακάνουμε! :)

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Και φυσικά τα ύπουλα aircondition. Η εναλλαγή τρελού κρύου (λόγω aircondition) και παράφορης ζέστης (λόγω τροπικών) είναι ένα και ένα για γαστρεντερίτιδες.

Τέλος, καλό και συχνό πλύσιμο των χεριών.

Lyda

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ουτε εγω εχω παθει ποτε τιποτα. Το στομαχι μου και πετρες αλεθει αλλα αν εχεις γενικα ευαισθησια πηγαινε σε ενα γαστρεντερολογο και αυτος θα σου πει τι να αποφευγεις.
Τελος να προσεχεις οτι τρως να ειναι καλα ψημενο ή βρασμενο και να εχει οσο δυνατον λιγοτερα μπαχαρικα.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
... και να εχει οσο δυνατον λιγοτερα μπαχαρικα.
!!! Τι της λέτε της κοπέλας βρε παιδιά! Είναι δυνατόν στην Ασία ν' αποφεύγει τα μπαχαρικά? Ας μην πάει τότε καλύτερα... Ας πάει στη Σουηδία: Εκεί θα είναι ασφαλής.

Αυτό που είπε η marydim είναι το πιο σημαντικό (για το A/C): Κανείς δεν του δίνει μεγάλη σημασία αλλά από κει μπορείς να πάθεις τη μεγαλύτερη ζημιά (και όχι μόνο το κρύο-ζεστό αλλά και λόγω κακής συντήρησής τους) - αναπνευστικά προβλήματα, βρογχίτιδες και εξ αυτών και στομαχικές διαταραχές. Ένα μήνα στην Ινδονησία, σχεδόν αποκλειστικά με "βρώμικη" διατροφή και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα - όχι μόνο το δικό μου στομάχι (που έχει πάρει ντοκτορά σε Τουρκίες, αραβικές χώρες και Ινδίες) αλλά και της παρέας μου...

anikoum

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κυανή Ακτή
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος
Ευχαριστώ πολύ όλους σας!
Ειδικά αυτό με το air condiition δεν το είχα σκεφτεί....

Lyda

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Kι αν εχει προβλημα η κοπελα τι να της πω; Να τρωει μπαχαρικα με το κιλο; Αν θες πες το εσυ, εγω αρνουμαι. Ή μηπως οποιος εχει προβλημα με το στομαχι του δεν ταξιδευει στην Ασια;

malysa

Member
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
Anikoum,

Τα πάντα είναι σχετικά με την διατροφή..... ίσως και θέμα τύχης (για να μην το πω αλλιώς... κω...φαρδία...) ...ίσως και ανοσίας :haha::shock:

Εγώ το 93 στο Νεπάλ (νεαρή τότε), ταλαιπωρήθηκα 2 μέρες.... είχα πάει με πρακτορείο, τρώγαμε μόνο στα ξενοδοχεία και ότι ήταν μαγειρεμένο... φυσικά και μόνο εμφυαλωμένο νερό...
φοβερός στομαχόπονος (το octimum κυριαρχούσε στο πρωϊνο μας..)

Φέτος στην Ινδονησία, τι immodium είχα μαζί μου... αλλά πρόβλημα ΟΥΔΕΝ !:clap::clap: :):)
Και αν σου πω που τρώγαμε θα κουφαθείς.....

Στο Μπαλί σε επαρχιακό δρόμο, φρούτα από υπαίθριο πάγκο, που κοβόνταν και καθαριζόνταν από τη γυναίκα που τα πουλούσε (με όχι ιδιαίτερα καθαρά χέρια)... πεντανόστιμα τα φρούτα....
Από πάγκους τηγανητά ψαράκια με ρύζι, που το πηρούνι του προηγούμενου σκουπιζόταν με ένα πανί πριν να μας δοθεί ...(Gili Trawangan)
Στο δρόμο, ρύζι με κοτόπουλο σε τριγωνική χαρτοσακούλα, ή "τηγανίτες" πολλών ωρών (Gili Air)
κλπ κλπ

Και μαντηλάκια αντισηπτικά είχαμε μαζί μας.... χρησιμοποιηθηκαν τις πρώτες μέρες .... τις επόμενες πολύ σπάνια....

Φαίνεται ότι είχαν ξορκιστεί τα κακά μάτια :haha:

Το άλλο που έχω καταλήξει όλα τα χρόνια που ταξιδεύω, είναι ότι όσο μικρότερος είσαι ηλικιακά, τόσο περισσότερο ευαίσθητος στομαχικά είσαι... εκτός και αν εκπαιδευτείς νωρίς στα ειδικά όπλα :haha::shock:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.629
Μέλη
39.371
Νεότερο μέλος
ippolytostrk

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom