• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Σουηδία Στοκχολμη-πληροφοριες

jose

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Tokio
Τι προτεινετε ? Στοκχολμη ή Κοπεγχαγη για πρωτοχρονια ?? ειμαι σε δίλημμα!!!

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
προτείνω Στοκχόλμη γενικά. τώρα συγκεκριμένα για Πρωτοχρονιά, τι να πω, αν ανοίγουν το Tivoli και γίνεται χαμός, μπορεί και να πάρει μερικά + η Κοπεγχάγη (και πάλι, όχι ικανά για να ξεπεράσει τη Στοκχολμη)

jose

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Tokio
Στην Στοκχολμη μενουν τα marktes ανοιχτα εως και την πρωτοχρονια ?
αποτι διαβάζω εδω http://www.visitcopenhagen.com/copenhagen/new-years-eve-tivoli
το παρκο έμεινε για πρωτη φορα ανοιχτό πέρυσι την πρωτοχρονιά!
το μονο αρνητικό που εχω στο μυαλό μου ειναι οτι η πτήση επιστροφής ειναι στης 6.20 το πρωι !!!
θα εχω τρόπο να παω στο αεροδρόμιο ?

maraki86

Member
Στην Στοκχολμη μενουν τα marktes ανοιχτα εως και την πρωτοχρονια ?
αποτι διαβάζω εδω http://www.visitcopenhagen.com/copenhagen/new-years-eve-tivoli
το παρκο έμεινε για πρωτη φορα ανοιχτό πέρυσι την πρωτοχρονιά!
το μονο αρνητικό που εχω στο μυαλό μου ειναι οτι η πτήση επιστροφής ειναι στης 6.20 το πρωι !!!
θα εχω τρόπο να παω στο αεροδρόμιο ?
Προτείνω Στοκχόλμη για πρωτοχρονιά. Αν φυσικά αντέχεις το κρύο και τα χιόνια! Για Κοπενχαγη ξέρω ότι το Τιβολι είναι ανοιχτο τις γιορτινές μέρες ακόμα και την Πρωτοχρονιά. Όσο για τα τρένα προς αερδρόμιο αν πας Στοκχόλμη έχει και λεωφορείο και τρένο από τις 5 το πρωι. Για την κοπενχαγη τσεκαρε να δεις τι παίζει στο website του αεροδρομίου Kastrup. http://www.cph.dk/en/
Και να έχεις υπόψιν τις πιθανές καθυστερήσεις των τρένων!

jose

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Tokio
εχω φαει μεγαλο σκάλωμα τωρα! δεν μπορω να αποφασίσω... βοηθήστε με λιγο !!! :)
Κοπεγχάγη vs Στοκχόλμη ? Θετικά - Αρνητικά ? Πια θεωρητικα παντα ειναι ποιο οικονομική ?

maraki86

Member
Καμία δεν θεωρείται οικονομική. Ειναι ακριβές πόλεις και οι δυο αυτό ειναι η αλήθεια. Εγω πάντως θα σου πρότεινα Στοκχόλμη. Ειναι πανέμορφη πόλη. Για την κοπενχαγη δεν εχω άποψη αλλα απο φίλους μου που έχουν παει μου έχουν πει τα καλύτερα. Στην κοπενχαγη αν πας έχεις την δυνατότητα αν πάρεις το τρένο και να πας για κάποιες ώρες στο μάλμε. Ειναι 25 λεπτά με το τρένο. Η επιλογή όμως εξαρτάται απο σενα κυρίως τι τιμές θα βρει σε αεροπορικά και διαμονή. Οτι άλλο θελήσεις εδώ είμαστε. :)

paefstra

Member
Λίιιγο πιο οικονομική στο φαγητό η Κοπεγχάγη. Και στη διαμονή πιο οικονομική και στις μεταφορές σίγουρα. Λιγότερα να δεις γιατί δεν είναι πολύ μεγάλη όμως και σίγουρα θα πας εκδρομές παρά έξω.

jose

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Tokio
σε ξενοδοχεία αποτι βλεπω βρίσκω καλύτερα και σχετικα στα ιδια χρήματα στην Στοκχόλμη ! προς το παρών τείνω προς Κοπεγχάγη λογο και τον εκδρομών. Δεν θα μεινω απλα σε μια πολη και ειναι κατι θετικο. Ο 2ος λογος που τεινω προς Κοπεγχάγη ειναι οτι η επιστροφή απο Στοκχόλμη ειναι τα χαράματα στης 6.20 και πρεπει να ξυπνας απο της 4, δεν μπορω να καταλαβω γιατι, αν οχι ολες οι περισσότερες πτήσης επιστροφής ειναι παντα τοσο πρωί !!!!

paefstra

Member
Στο ξενοδοχείο που έμεινα υπήρχε πακέτο διαμονής κάποιων ημερών που σου εξασφάλιζε δωρεάν είσοδο στο Τίβολι. Δες αν υπάρχει γενικά αυτή η παροχή, γιατί είναι τσουχτερό το ποσό. Επίσης κάποιες μέρες κάποια μουσεία επιτρέπουν δωράν είσοδο. Να δεις κι αυτό το θέμα πριν πάρεις καμιά κάρτα μουσείων, δεν αξίζει πάντα.

jose

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Tokio
για το Tivoli καπου διαβασα εισοδος 10 €

ααα και αυτο που παρατήρησα στα ξενοδοχεία της Στοκχόλμης εχουν στην τιμη το πρωινό ! κατι που δεν εχουν στην Κοπεγχάγη ! Για τα θετικά και τα αρνητικά που λεμε!! ;)

κοντα επεσα 99 κορόνες = 13 ευρω !
http://www.visitcopenhagen.com/copenhagen/christmas-in-tivoli-gdk461306

Despinna

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Ινδία, Αργεντινή,
καλησπέρα σε όλους! υπάρχει μια περίπτωση να πάω Στοκχόλμη τέλος Οκτωβρίου -αρχές Νοεμβρίου, για 3-4 ημέρες.
Ξέρω ότι έχετε γράψει αρκετές πληροφορίες, αλλά και πάλι οποιαδήποτε πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη.
- Η κάρτα των 72 ωρών, που αναφέρθηκε παραπάνω, περιλαμβάνει και μετακίνηση από και προς το αεροδρόμιο Arnalda προς το κέντρο της πόλης; ή η χρέωση αυτή είναι έξτρα;
- Η ίδια κάρτα έχει δωρεάν προσβαση σε αρκετά μουσεία, γνωρίζει κανείς αν και σε ποια από αυτά αξίζει κανείς να επισκεφθεί; Δεν ξέρω και τον καιρό εκείνη την περίοδο, αλλά προτεραιότητά μου είναι (νομίζω) τα πάρκα, η πόλη, και πολύ περπάτημα (αν βέβαια ο καιρός είναι άσχημος, σίγουρα τα μουσεία αποτελούν μια λύση).
-Οποιεσδήποτε πληροφορίες για μέρη που είδατε (Πάρκα κτλ) και αξίζουν είναι καλοδεχούμενες, όπως επίσης και προτάσεις για οικονομική διαμονή (π.χ. και σε hostel) σε κεντρικό σημείο...

σας ευχαριστώ!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα