dimosf
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Κεφάλαιο 2 - Λέρος
- Κεφάλαιο 3 - Λέρος
- Κεφάλαιο 4 - Λέρος
- Κεφάλαιο 5 - Λέρος
- Κεφάλαιο 6 - Λέρος
- Κεφάλαιο 7 - Λέρος
- Κεφάλαιο 8 - Λέρος
- Κεφάλαιο 9 - Λέρος
- Κεφάλαιο 10 - Λέρος
- Κεφάλαιο 11 - Κάλυμνος
- Κεφάλαιο 12 - Κάλυμνος
- Κεφάλαιο 13 - Κάλυμνος
- Κεφάλαιο 14 - Κάλυμνος
- Κεφάλαιο 15 - Κάλυμνος
- Κεφάλαιο 16 - Κάλυμνος
- Κεφάλαιο 17 - Κάλυμνος
- Κεφάλαιο 18 - Κάλυμνος
1. Να δω της Λέρος τα βουνά……..!
Η βελόνα κάθεται απαλά πάνω στο δίσκο και μετά τους πρώτους απαλούς «θορύβους», η αγγελική φωνή της Αιμιλίας Χατζηδάκη υψώνεται από τα ηχεία τραγουδώντας:
Νυχτερινές, μαγικές εικόνες!
Γύρω στις 14.30 απογειωθήκαμε από το Ελευθέριος Βενιζέλος
με ένα μικρό ελικοφόρο 33 θέσεων και σε μια ώρα βγαίναμε από το μικρό αεροδρόμιο της Λέρου με τις αποσκευές μας. Σε λιγότερο από 10 λεπτά, με το αυτοκίνητο που είχαμε νοικιάσει φτάσαμε στο ξενοδοχείο μας στα Άλιντα. Μέχρι να πάω το αυτοκίνητο στο διπλανό χώρο στάθμευσης ο ιδιοκτήτης μας έφερε τους καφέδες που είχε την καλοσύνη να μας κεράσει. Κάτσαμε στη δροσιά της βεράντας, μιας και η μέρα ήταν αρκετά ζεστή και απολαύσαμε τον απογευματινό μας καφέ.
Καλώς ήρθαμε στη Λέρο!
Η Σοφία ξάπλωσε λίγο
και εγώ αφού πήγα για λίγες φωτογραφίες, έκατσα να κάνω λίγο δουλειά στον υπολογιστή.
Η συνέχεια είχε μπάνιο. Το δωμάτιό μας είναι 30μ από την παραλία και η θάλασσα είναι πολύ καλή. Αργά το απόγευμα κατεβήκαμε στην Αγία Μαρίνα και κάτσαμε για φαΐ στον ΜΥΛΟ
ακριβώς μπροστά στον Μύλο που είναι μέσα στη θάλασσα. Το Συμιακό γαριδάκι υπέροχο
αλλά η θέα μαγική.
Η βελόνα κάθεται απαλά πάνω στο δίσκο και μετά τους πρώτους απαλούς «θορύβους», η αγγελική φωνή της Αιμιλίας Χατζηδάκη υψώνεται από τα ηχεία τραγουδώντας:
Πότε θ' ανοίξουμε πανιά
να κάτσω στο τιμόνι
να δω της Λέρος τα βουνά
να μου διαβούν οι πόνοι
Τα λόγια του Λεριακού παραδοσιακού τραγουδιού με τον τίτλο Η ΜΠΡΑΤΣΕΡΑ (ή Ο ΧΑΒΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΥΖΟΥ) με λιγώνουν. Πάνε 34 χρόνια από εκείνο το βράδυ του Σεπτέμβρη με το ολόγιομο φεγγάρι, όταν καθισμένος στα βοτσαλάκια της παραλίας του Βρωμόλιθου, έδωσα υπόσχεση στον εαυτό μου να ξανάρθω στη Λέρο μια μέρα οπωσδήποτε! Έπρεπε να περάσει μια «ολόκληρη» ζωή για να πραγματοποιήσω την υπόσχεση εκείνη. Και να που έφτασε η ώρα! Μεγάλη Θεά των προγόνων μου, Άρτεμη της Λέρος, ήρθε η ώρα για το τάμα μου!να κάτσω στο τιμόνι
να δω της Λέρος τα βουνά
να μου διαβούν οι πόνοι
Νυχτερινές, μαγικές εικόνες!
Γύρω στις 14.30 απογειωθήκαμε από το Ελευθέριος Βενιζέλος
με ένα μικρό ελικοφόρο 33 θέσεων και σε μια ώρα βγαίναμε από το μικρό αεροδρόμιο της Λέρου με τις αποσκευές μας. Σε λιγότερο από 10 λεπτά, με το αυτοκίνητο που είχαμε νοικιάσει φτάσαμε στο ξενοδοχείο μας στα Άλιντα. Μέχρι να πάω το αυτοκίνητο στο διπλανό χώρο στάθμευσης ο ιδιοκτήτης μας έφερε τους καφέδες που είχε την καλοσύνη να μας κεράσει. Κάτσαμε στη δροσιά της βεράντας, μιας και η μέρα ήταν αρκετά ζεστή και απολαύσαμε τον απογευματινό μας καφέ.
Καλώς ήρθαμε στη Λέρο!
Η Σοφία ξάπλωσε λίγο
και εγώ αφού πήγα για λίγες φωτογραφίες, έκατσα να κάνω λίγο δουλειά στον υπολογιστή.
Η συνέχεια είχε μπάνιο. Το δωμάτιό μας είναι 30μ από την παραλία και η θάλασσα είναι πολύ καλή. Αργά το απόγευμα κατεβήκαμε στην Αγία Μαρίνα και κάτσαμε για φαΐ στον ΜΥΛΟ
ακριβώς μπροστά στον Μύλο που είναι μέσα στη θάλασσα. Το Συμιακό γαριδάκι υπέροχο
αλλά η θέα μαγική.
Last edited by a moderator: