Καλησπέρα!Η Κρήτη είναι μεγάλη, δεν έχει καλό οδικό δίκτυο και έχει πολύ ψωμί. Δεν βγαίνει με τίποτα 3 νομοί σε 1 εβδομάδα. Σε μία εβδομάδα με το ζόρι βλέπεις τα highlight δύο νομών. Τώρα από Ηράκλειο αφήστε την Κνωσσό. Δεν λέει πολλά. Αν θέλετε κάτι σε αρχαία, τότε δίχως κουβέντα θα πάτε στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Είναι ένα από τα κορυφαία μουσεία της χώρας και σίγουρα με διαφορά το καλύτερο του νησιού.
Κατά τα λοιπά το Ελαφονήσι συνδυάζεται τέλεια με το Κεδρόδασος, που εκεί απολαμβάνεις το μπάνιο σου. Επίσης, εξαιρετική ημερήσια είναι στα Σφακιά με θαλάσσιο ταξί σε Γλυκά Νερά, Λουτρό και Μάρμαρα.
Τα βουνά της Κρήτης δεν είναι δασάκια. Είναι άγρια και σκληρά, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Τα Φαλάσαρνα ποτέ δεν μου άρεσαν. Όσες φορές πήγα είχε αισχρό κύμα. Τσεκάρετε τους αέρηδες, γιατί είναι και βαθιά νερά.
Το Ακρωτήρι είναι ένας από τους θησαυρούς του νησιού, που πολλοί το παραβλέπουν. Σειτάν λιμάνια, Σταυρός, Μαράθι, Λουτράκι και τα δύο μοναστήρια.
Τα Ανώγεια δεν λένε απολύτως τίποτα. Για τα δεδομένα της ηπειρωτικής Ελλάδος δεν έχουν ουδεμία ομορφιά. Είναι η πατρίδα του Ξυλούρη και του Σκουλά. Αυτό μόνο. Σε μία εβδομάδα στη Κρήτη δεν πας Ανώγεια. Εκτός αν είσαι καλεσμένος σε κανά τραπέζι χαχα. Άσε που είναι δρόμος. Όχι αστεία.
Τα εντυπωσιακότερα φυσικά τοπία του νησιού θα χαρακτήριζα 3. Τους Μαύρους Λάκκους στα Λευκά Όρη, τα Σειτάν Λιμάνια και τις πηγές του Κουρταλιώτη ποταμού. Το νότιο Ρέθυμνο είναι απολαυστικό και μεγάλο. Τριόπετρα, Πρέβελη, Κουρταλιώτικο φαράγγι, Κλεισίδι.
Τέλος, πολύς κόσμος απαξιώνει το νότιο Ηράκλειο. Δεν το έχω γυρίσει όπως τα Χανιά και το Ρέθυμνο, αλλά μπορώ να σας εγγυηθώ ότι το Αγιοφάραγγο είναι υπέροχο. Όπως επίσης και μια ημερήσια σε Αγία Γαλήνη, Μάταλα και μπάνιο στη Κόκκινη Άμμο.
Ξέρω ότι δεν σας βοηθάω με τόσες πληροφορίες, αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη 3 νομοί Κρήτης σε μία εβδομάδα όχι δεν βγαίνουν, αλλά είναι ανούσιοι.
Αρχικά να σας ευχαριστήσω και να πω ότι με βοηθούν οι πληροφορίες που δώσατε!
Λοιπόν αυτό με το φορτωμένο πρόγραμμα είναι μία δική μου παραξενιά. Κάθε χρόνο λέω θα το πάμε χαλαρά δεν το έχω καταφέρει μέχρι σήμερα.
Όντως το αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου απ' ότι είδα έχει εξαιρετικά εκθέματα.
Φαλάσαρνα σκεφτόμουν γιατί σε σχέση με Ελαφονήσι είναι πιο εύκολος ο δρόμος, αλλά απ' ότι βλέπω οι απόψεις συγκλίνουν στο Ελαφονήσι. Οπότε αυτό υπό σκέψη.
Το ακρωτήρι με έχει κερδίσει από αυτά που έχω διαβάσει ειδικά το Σεϊταν λιμάνι και τα μοναστήρια που φαίνονται πανέμορφα, βέβαια με μικρά παιδιά μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Αν όμως περνούσαμε από το ένα θα ήμουν ευχαριστημένη. Μήπως γνωρίζετε πιο είναι πιο εύκολα προσβάσιμο;
Αγιοφάραγγο μου φαίνεται υπέροχο, αλλά απ' ότι κατάλαβα δύσκολα πας.
Το Ρέθυμνο ουσιαστικά δεν προλαβαίνουμε να το δούμε, απλά θα περάσουμε.. Η αλήθεια είναι λίγο νότιο Ρέθυμνο θα ήθελα να προλάβουμε αλλά νομίζω δύσκολα.