Στατιστικά χρηστών του travelstories

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Λοιπόν αυτά τα στατιστικά ανάβουν διάφορες φωτιές! Για παράδειγμα: 34 μέλη βλέπω να έχουν πάει στην ονειρεμένη Βενεζουέλα, και στο φόρουμ δεν υπάρχει μια ιστορία! Μια μισοτελειωμένη μόνο! Για να σηκώνουνε μανίκια σιγά σιγά όσοι τυχεροί έχουν βουτήξει στα παραδεισένια los Roques....

ipanag

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Σωστά και ο καπετάνιος μας, που όσες χώρες δεν τις βρέχει θάλασσα για να πάει με το βαπόρι, πηγαίνει τώρα αεροπορικώς!! ;)

Επίσης πολύ ψηλά είναι ο Toumpiotis (69) και ο Traveller(65). Ποιοι άλλοι;;;
Δε ξέρω αν είναι καλή ιδέα να βάλουμε δημόσια λίστα με την "κατάταξη" ... δε κάνουμε διαγωνισμό ποιος έχει τις περισσότερες χώρες.

Αυτό που μπορώ να σας πω ότι τα 3 μέλη με τις περισσότερες χώρες (136, 135, 125) δεν είναι ενεργά μέλη ... κανένα ποστ και έχουν καιρό να συνδεθούν.

McElk

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Κάποτε μπήκε ένας "proteas". Μόνο εγγραφή έκανε. Μαρκάρησε 136 κράτη και δεν ξαναφάνηκε.

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Δε ξέρω αν είναι καλή ιδέα να βάλουμε δημόσια λίστα με την "κατάταξη" ... δε κάνουμε διαγωνισμό ποιος έχει τις περισσότερες χώρες.

Αυτό που μπορώ να σας πω ότι τα 3 μέλη με τις περισσότερες χώρες (136, 135, 125) δεν είναι ενεργά μέλη ... κανένα ποστ και έχουν καιρό να συνδεθούν.
Ίσως να έχεις δίκιο και να εκλαμβάνεται λανθασμένα πως κάνουμε κάποιον άτυπο "διαγωνισμό". Δεν είχα τέτοιο σκοπό. Άλλωστε εμένα δεν μου λένε και πολλά τα νούμερα των χωρών του κάθε χρήστη. Μπορεί κάποιος να θεωρεί πως έχει πάει στα Εμιράτα επειδή έκανε stopover για 3 ώρες στο Dubai, να νομίζει πως είδε την Ιταλία επειδή πήγε ένα σ/κ στη Ρώμη ή την Ταϊλάνδη που πήγε για 10 μέρες αλλά δεν βγήκε από το 5άστερο ξενοδοχείο του παρά μόνο για να πάει στο αεροδρόμιο.

Πιο πολύ ενδιαφέρον έχει η λίστα με τις χώρες και το πόσα μέλη έχουν πάει σε κάθε μια... Πιστεύω πως η λίστα αυτή φανερώνει πολλά γενικά για τις ταξιδιωτικές συνήθειες των Ελλήνων!
Τα υπόλοιπα είναι απλά για κουβεντούλα ! ;)

Και πάλι thanks ipanag για τα στατιστικά!! :D

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
δεν αφήνετε αυτά τα στατιστικά?? γιά πιάστε να δούμε ποιός θα βγεί στις εκλογες :D:D

γιατί έχω μιά σκασίλα!!!!:rolleyes:
μου αρέσουν οι σκακιστικές!!!!:rolleyes::rolleyes:

varsa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
far away
ipanag κι εγω μην παρεξηγηθω, απλη περιεργεια εχω! δεν τιθεται κανενα θεμα διαγωνισμου ή κατι άλλο. Αλλωστε υπήρχαν και περιπτώσεις που μερικοι μαρκαραν χωρες, χωρις να τις εχουν επισκεφτει... οπως λεει και ο Mpiftex, κουβέτα να γινεται
p.s. συγχαρητηρια για την δουλεια που εκανες, μια φορα ακομα...

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
mpifteki άκου τι στατιστικά να βγάλεις για να σε παραδεχτώ!!
θα βρείς πόσα κιλά ρύζι έχουν φάει αυτοί που ταξιδεύουν στην ανατολή,αλλα,πόσο σε τηγανιτό,και πόσο σε steaking rice!!!
o χρόνος σου ξεκινά τώρα!!!! :pilot:

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Και για να περάσουμε στο ψητό.
Κατά τη γνώμη μου τα top και τα bottom της λίστας ήταν αναμενόμενα.
Στις 16 πρώτες θέσεις φιγουράρουν Ευρωπαϊκές χώρες όπου το ταξίδι λόγω απόστασης είναι πιο εύκολο και ανέξοδο (όχι πάντα), όπου μπορεί κάποιος να πάει ακόμη και για 3ήμερο, ενώ πάμπολλα πρακτορεία προσφέρουν φτηνά πακέτα. Ακολουθεί Αίγυπτος, ΗΠΑ, Ταϊλάνδη και συνεχίζουμε με κυρίως Ευρωπαϊκές χώρες.

Οι χαμηλές χώρες της λίστας ήταν και αυτές αναμενόμενες. Κυρίως μικροσκοπικά Αφρικανικά κράτη, πολλά από αυτά χτυπημένα από αρρώστιες, πολέμους, φτώχεια κλπ και με ελάχιστες τουριστικές υποδομές. Επίσης και χώρες/νησιά της μακρινής και συνήθως πανάκριβης Ωκεανίας.

Προσωπικά μου έκαναν εντύπωση τα παρακάτω:

• Brunei, 2 μόνο μέλη έχουν πάει αν και πολλοί έχουν βρεθεί στη Μαλαισία και την γύρω περιοχή. Το ίδιο και για το Ανατολικό Timor.
  • Bhutan, 4 μόνο. Ευτυχώς μας έβγαλε ασπροπρόσωπους η LULLU!
  • Κεντρική Ασία, ελάχιστοι που έχουν πάει σε Tajikistan, Turkmenistan, Azerbaijan και στα υπόλοιπα -ιστάν :p
  • Κεντρική Αμερική, επίσης λίγοι έχουν πάει σε El Salvador, Nicaragua (9), Honduras (11), Belize (15), Costa Rica, Guatemala (19), Panama (22).
  • French Polynesia, πολλοί την την ονειρευόμαστε, αλλά ελάχιστοι (12) έχουν πάει ενώ ακόμα λιγότεροι έφτασαν ως τα Fiji (7)!
Αυτά, κάπως στα γρήγορα! Απόψεις, παρατηρήσεις;; :D

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
γνώμη.
παίζει μεγάλο ρόλο η ταξιδιωτική παιδεία.συνήθως όλοι πάμε εκεί που πάνε και οι άλλοι.στα standar και τα ασφαλή τρόπος του λέγειν..
οι προορισμοί που προανέφερες,γίνονται ελκυστικοί για άτομα μόνο που έχουν την δυνατότητα και την τόλμη να ταξιδεύουν μόνοι..
ελάχιστα ή καθόλου πρακτορεία δεν συμπεριλαμβάνουν στα πακέτα τέτοιους προορισμούς για ευνόητους λόγους.
το internet που μπήκε λίγο αργά στην ζωή μας θα αποτελέσει μεγάλο ερέθισμα για την πραγματοποίηση τέτοιων ταξιδιών απο άτομα που θα το θελήσουν.
επίσης θα παίξει μεγάλο ρόλο στην αυτονομία και αυτοσχεδιασμό,αφού όλα πιά γίνονται on line .
πιστεύω οτι αυτοί που ψάχνονται και δεν κολάνε με τους στάνταρ προορισμούς και τα πεντάστερα ,γρήγορα θα πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους!!! Αμήν.

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
mpifteki άκου τι στατιστικά να βγάλεις για να σε παραδεχτώ!!
θα βρείς πόσα κιλά ρύζι έχουν φάει αυτοί που ταξιδεύουν στην ανατολή,αλλα,πόσο σε τηγανιτό,και πόσο σε steaking rice!!!
o χρόνος σου ξεκινά τώρα!!!! :pilot:
:D:D:D
Λοιπόν, με το sticky rice να καταναλώνεται κυρίως στο Λάος και με μόνο 33 επισκέπτες, λίγα τα κιλά sticky rice. Αν και είναι τόσο νόστιμο που όποιος έφαγε, έφαγε πολύ όσο ήταν εκεί!! :D
Για απλό ρύζι... δεδομένου πως η πλειοψηφία των πιάτων που συνοδεύονται με ρύζι έρχονται με steamed rice και όχι fried, το fried υστερεί. Υπολογίζω πως το 1 στα 4 πιάτα (25%) είναι fried rice και το υπόλοιπο (75%) steamed.
Με 500 περίπου να έχουν πάει σε Ταϊλάνδη, Μαλαισία, Καμπότζη, Βιετνάμ, Λάος, Βιρμανία (αφήνω απ'εξω Ινδονησία, Ινδία, Κίνα κλπ), 2 γεύματα ανά μέρα, έχουμε 1000 γεύματα. Πες μέσο όρο να έκατσαν 10 μέρες, 10.000 γεύματα. Κάθε γεύμα να έχει πόσο; 100γρ ρύζι; Σύνολο 1.000.000γρ, δηλαδή 1 τόνο ρύζι.
Άρα 250 κιλά σε fried rice και 750 κιλά σε steamed rice.

Με χοντρικούς υπολογισμούς πάντα και χωρίς να υπολογίζω αυτούς που έχουν πάει 1,2,5 φορές σε κάθε χώρα! :bleh:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom