panlek30
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Σκανδιναβία
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού / Δυτικές ΗΠΑ
γειά σας απανταχού ταξιδιώτες,
έχω αρχίσει σιγά σιγά να οργανώνω στο μυαλό μου ένα 10 ήμερο ταξίδι στην Σκωτία, και θα ήθελα τα φώτα σας, στις άπειρες ερωτήσεις που έχω!!!
όλα τα tips, βοήθειες, διαφωνίες αλλά και γνώμες είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα!!
σας παραθέτω τις ερωτήσεις μου, και ελπίζω να μην σας ζαλίσω.
1. πιστεύετε ότι 10 μέρες αξίζει να σπαταληθούν στην Σκωτία και μόνο ή θα ήταν καλύτερα να προσθέσουμε και το Λονδίνο.
2. Αν πούμε ότι μένουμε μόνο Σκωτία, το Εδιμβούργο είναι καλή επιλογή για βάση και από εκεί να γυρίσουμε όλα τα χωριά και περίχωρα? (και αν πούμε ότι μένουμε στο Εδιμβούργο, πιά περιοχή είναι ιδανική?)
3. γενικά θεωρείτε ότι θα ήταν πιο βολικό να μείνουμε σε ένα μέρος μόνο και από εκεί να κάνουμε τις εξορμήσεις μας, ή να το σπάμε ανάλογα τις περιοχές που επισκεπτόμαστε?
4. το αμάξι είναι καλός τρόπος μετακίνησης? από άποψη ευκολίας, οικονομίας αλλα και παρκινγκ? (ας πούμε ενδεικτικές τιμές για βενζίνη?)
5. κατεβαίνοντας προς τον νότο, αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να φτάσουμε στο Λονδίνο, υπάρχουν ενδιαφέροντα μέρη για μονοήμερες εκδρομές?
6. είναι οι αρχές μαίου καλή περίοδος από άποψη καιρού?
.... έχω τόσες πολλές ερωτήσεις στο κεφάλι μου, που πραγματικά δεν ξέρω τι να πρώτο γράψω!
ξέρω σίγουρα πως πολλά, ίσως και όλα από αυτά που σας ρωτάω έχουν απαντηθεί, αλλα πραγματικά λίγη βοήθεια θα ήταν πολύ σημαντική! μιας και μιλάμε για ένα μέρος πλούσιο σε τοπία και θέματα να ασχοληθεί ένας τουρίστας.
ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων, οποιαδήποτε βοήθεια και ιδέα θα είναι εξαιρετική, ακόμα και αν είναι εκτός των όσων ρώτησα... ακόμα ίσως και ένα ενδεικτικό πρόγραμμα!!!!!
Όλγα
Καλημέρα! Λοιπόν έχουμε και λέμε...
1. 10 μερες εννοείται μόνο Σκωτία! Δε φαντάζεσαι ποσες ομορφιες κ μέρη έχει...
2. Το Εδιμβούργο είναι καλό σαν βάση για να επισκεφθείς Stirling, St. Andrews αντε και Perth. Απο εκεί και πέρα απομακρίνεσαι πολυ και δεν αξίζει να κάνεις πισωγυρίσματα.
3. Αυτό ξεχασέ το! Ταλαιπωρία! Δε βγαίνει έτσι!
Κλείσε 4 βράδια για Εδιμβούργο. Τα 3 αφιέρωσέ τα αποκλειστικά στην πόλη και την μία μέρα στις κοντινες εκδρομές που σου πρότεινα. (οι πόλεις αυτές βρίσκονται καμια ώρα απο το Εδιμβούργο,είναι μικρες κ αν ξεκινήσεις πρωι, μεχρι το βράδυ προλαβαίνεις να τις δεις). Διαφορετικά αν θες χαλαρα πραγματα, προσθέτεις 1 μερα ακομα, κ κανεις 1 ημερίσια Stirling και 1 Perth - ST. Andrews.
4. Το αμάξι είναι ο μοναδικός τροπος μετακίνησης. Μη το νοικιάσεις εξ αρχης ομως (για τις μερες που θα είσαι αποκλειστικά στην πόλη). Νοικιασε το για τις εκδρομές σου. Το πάρκινγκ απαγορεύται σχεδόν παντού κ τα προστιμα είναι ακριβά. Μονο σε ιδιωτικά παρκινγκ, τα οποια είναι αρκετα ακριβά και ειναι υπολογίσιμο έξοδο. (για να το αφήσεις το βράδυ υπολογισε 20-25€). Τιμή βενζίνης δε θυμάμαι αλλα δε μου εκανε εντυπωση. Σαν Αθήνα ίσως να ήταν κ λιγότερο λίγο).
5. Νότο δεν πήγα καθόλου μόνο Χάιλαντς!
6. Θα είναι τέλεια τον Μάιο. Ο καιρός βέβαια είναι απρόβλεπτος αλλα αν εποχή ειναι πολυ καλή. Είνα πάει μέσα Απριλίου. Η θερμοκρασία ήταν γύρω στους 12-16 και απο τις 8 μερες εβρεξε μόνο την μία! Ημασταν τυχεροί μάλλον!
Σαν γενικότερη συμβουλή θα σου πω να μην αγχώνεσαι!
Κ εγώ αγχωνόμουν κ όλα ήταν πολύ πιο εύκολα απ' οτι περιμενα! Η Σκωτία έμελλε να είναι το ταξίδι της ζωης μου. Τιποτα δεν ξεπέρασε τις εικονες που είδα εκει.
Οι Σκωτσέζοι είναι υπεροχοι! Καμια σχεση μου τους Αγγλους. Φιλοξενοι, ακομπλεξαριστοι και προθυμοι να σε βοηθήσουν σε οτι χρειαστεις...
Μην μπεις στο τρυπάκι να κλείσεις όλες τις διανυκτερεύσεις απο Ελλάδα. Ποτε δεν ξέρεις πως θα σου βγει το προγραμμα στην πράξη. Καπου μπορει να θέλεις να κατσεις παραπανω, καπου όχι.
Κλείσε μόνο τα βραδια για το Εβιμβούργο κ τιποτα άλλο.
Ολη η Σκωτια είναι γεμάτι b&b. Δεν παίζει να μη βρεις...
Επίσης να σου πω οτι εγώ που είχα 8 μέρες αλλες 3 θα ήθελα να είχα οποτε οι 10 μέρες σου μου φαινονται οριακά χωρίς καθόλου lowlands.
Σου παραθέτω την διαδρομη μου ενδεικτικά, να παρεις μια ιδέα...
Οι διανυκτερευσεις μου με την σειρα που έγιναν:
4 Βράδια Εδιμβούργο (1 ημερήσια Γλασκώβη, 1 ημερήσια Stirling, Pert-St. Andrews)
1 βράδυ fort williams
1 βράδυ fort Augustus
1 βράδυ Εδιμβούργο
πτήση επιστροφης