Γενικά Σιφνος ή Αμοργος? Η και καπου αλλου? Βοηθεια...

Που να παμε???

  • Σιφνος

    Votes: 1 25,0%
  • Αμοργος

    Votes: 3 75,0%
  • Καπου αλλου... Που ομως....

    Votes: 0 0,0%

  • Total voters
    4

lorelai

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Γεια σε ολους απο 2 νεα μελη.
Ψαχναμε στο google για ξενοδοχεια και βρηκαμε τυχαια αυτο το καταπληκτικο site. Ειμαστε ενα ζευγαρι 25 χρονων.
Αποφασισαμε μολις σημερα (ναι .. αργησαμε το ξερω .. αλλα σημερα μαθαμε οτι θα παρουμε αδεια επιτελους!!!!!) να φυγουμε μαζι διακοπες για 1η φορα (μετα απο 1 1/2 χρονο σχεσης δεν εχουμε παει πουθενα λογω δουλειας). Οι ημερομηνιες που μπορουνε να φυγουμε ειναι 16 - 21 Αυγουστου και θελουμε κοντινο νησακι (μην χασουμε μια ολοκληρη μερα στο καραβι και τα χρηματα που θα εχουμε ειναι μετρημενα, οποτε high speed αποκλειονται) και το καραβι να φευγει απο Πειραια. Θα εχουμε μαζι μας ενα μηχανακι (παπακι).
Διαβασαμε πολλα απο τα αρθρα για διαφορα κυκλαδιτικα κοντινα νησια (νησια αργοσαρωνικου δεν θελουμε γτ τα εχουμε επισκεφτει παλιοτερα και θελουμε να παμε καπου που δεν εχει παει κανεις απο τους 2 μας).
Οποτε μετα απο την περιηγηση στο forum αποφασισαμε οτι οι πληροφοριες για Σιφνο και Αμοργο μας αρεσαν πιο πολυ. Αλλα τωρα ειμαστε και σε διλημα και μας εχουν δημιουργηθει αποριες....
Θελουμε να παμε καπου να χαλαρωσουμε αλλα δεν ειμαστε και τυποι για πολυ χαλαρες καταστασεις (τυπου φολεγανδρου - αστυπαλαιας) αλλα ουτε και μυκονου (βασικα ειμαστε λιγο μυκονου αλλα οπως ειπαμε θελουμε και να χαλαρωσουμε λιγο, λιγο ομως). Θελουμε να γυρισουμε λιγο το νησι και να μπορουμε με παπακι αλλα και να μην ειμαστε ολη την ωρα πανω στο παπακι. Θελουμε να υπαρχουν και παραλιες με κανενα beach bar αλλα και οχι (κυριως αμμο και οχι βοτσαλο). Και σημαντικο ειναι να ειναι οσο πιο "φτηνο" γινεται το νησι (φαγητο, ποτο). Τελος , θελουμε να ειναι και ρομαντικο αλλα μην κανουμε και παραγωγη "μελιου". Απο οτι καταλαβατε θελουμε λιγο απο ολα :haha:

Ποιο απο τα 2 (η και καποιο που δεν εχουμε σκεφτει) πιστευετε οτι μας ταιριαζει πιο πολυ? Επισης που μας προτεινετε να μεινουμε (εννοουμε περιοχη του νησιου, με θεα αν γινεται)? Και αν ξερετε και κανενα ξενοδοχειο τα pm ευπροσδεκτα αν και αυτο ειναι το πρωτο μας post και δεν μπορουμε να απαντησουμε μαλλον.

Ελπιζουμε να μην το διαβασετε και η πρωτη σας αντιδραση να ειναι "κανεναν να σας κανει αερα θελετε?" :bleh: Απλα εχουμε χαρει που επιτελους θα παμε διακοπες που θελουμε να ειναι ολα τελεια :D

Σας ευχαριστουμε πολυ εκ των προτερων για τα σχολια και τη βοηθεια σας.
 

nera_gr

Member
Μηνύματα
816
Likes
193
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Καταρχάς και μόνο που θα πάτε επιτέλους διακοπές θα είναι όλα τέλεια, μην ανησυχείτε. Μην ψάχνετε να βρείτε τόπο που να τα έχει όλα, απλώς να είστε χαλαροί και να απολαύσετε ό,τι βρείτε μπροστά σας. Έτσι θα περάσετε υπέροχα.
Τώρα, στο ερώτημά σας, εγώ θα ψήφιζα ανεπιφύλακτα Αμοργό, είναι και όμορφη με ωραίες παραλίες, και ρομαντική και παρεΐστικη, και ήσυχη αλλά έχει και μπαράκια (ήσυχα κι αυτά), όσο για παραγωγή μελιού μην ανησυχείτε, με τόσο ρακόμελο εκεί κάνουν την παραγωγή άλλοι για σας. Έχει μέρη να γυρίσετε, μια πανέμορφη χώρα, είναι οικονομική, οι κάτοικοι πολύ φιλικοί... Τέλος πάντων, έχει σχεδόν ό,τι ζητήσατε.
Μόνο που ζητάτε κοντινό νησάκι και, πώς να το κάνουμε, η Αμοργός δεν είναι κοντά.
Βέβαια με το bluestar κάνεις 8 ώρες και αν θυμάμαι καλά σε κάποια επιστροφή είχαμε κλείσει bluestar που δεν έκανε στάσεις και το είχαμε κάνει σε 5-6 ώρες χωρίς μεγάλη διαφορά στην τιμή. Αυτό όμως ίσως να ισχύει μόνο στην επιστροφή, δεν ξέρω.

Από την άλλη η Σίφνος είναι πιο κοντά. Έχει επίσης πολύ ωραίες παραλίες, μπαράκια, beach bar, ωραία μέρη για να γυρίσετε και, αν δεν κάνω λάθος, πιο κοντινές αποστάσεις. Δεν είναι τόσο ήσυχη όσο η Αμοργός, οπότε ίσως σας ταιριάζει λίγο περισσότερο. Ρομαντική είναι, όπως εξάλλου τα περισσότερα Κυκλαδίτικα νησιά, μάλιστα θυμάμαι ότι βλέπαμε συνεχώς -εώς αποκλειστικά- ζευγαράκια. Από τιμές δεν ξέρω πού έχει φτάσει, έχω καιρό να πάω.

Σίγουρα λοιπόν όποιο από τα δύο νησιά κι αν επιλέξετε θα μείνετε ικανοποιημένοι, είναι υπέροχα και τα δύο. Πιστεύω απλώς ότι, παρόλο που εγώ θα διάλεγα οπωσδήποτε Αμοργό, η Σίφνος ταιριάζει σε αυτό που θέλετε λίγο περισσότερο.
Ό,τι κι αν επιλέξετε εύχομαι να έχετε υπέροχες πρώτες διακοπές και να ακολουθήσουν παααρα πολλές ακόμα:D
 

Twinkie

Member
Μηνύματα
1.142
Likes
327
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Στα περισσότερα θα συμφωνήσω με τη nera, σε ότι αφορά τι θα σας ταίριαζε περισσότερο. Η Αμοργός είναι αγαπημένη μου και μένα σε σχέση με τη Σίφνο ίσως ακριβώς επειδή ήταν πιο χαλαρή :D Η Σίφνος έχει κάτι πιο "κοσμοπολίτικο" στη Χώρα της που είναι μια ζωγραφιά βέβαια αλλά να ξέρετε πως είναι λίγο πιο τσιμπημένες οι τιμές σε σχέση με την Αμοργό. Για αυτό που ζητάτε, δηλαδή beach bar και οργανωμένη παραλία- αν κατάλαβα καλά- η Σίφνος το παρέχει, στην Αμοργό ξαπλώστρα δεν θα βρεις- εκτός κι αν έχει αλλάξει κάτι δραματικά τα τελευαία δύο χρόνια- αλλά μαγαζάκια που είναι πάνω από την παραλία- για καφέ και νερό-.
Διαμονή στη Σίφνο και στην Αγία Μαρίνα και περιμετρικά του λιμανιού και στη Χώρα είναι μια χαρά.
Στην Αμοργό τα Κατάπολα έχουν πιο νυχτερινή ζωή και κόσμο, η Αιγιάλη είναι λίγο πιο χαλαρή αλλά όμορφη, αλλά the place to be είναι η Χώρα που ναι μεν είναι ψηλά απομακρυσμένη από παραλίες αλλά τη χαίρεσαι πραγματικά το βράδυ. Το παπάκι ίσως να είναι τροχοπέδη στις αποστάσεις της όμως, καθώς για να πας από Χώρα Κατάπολα ή Αιγιάλη έχει κανά μισαωράκι δρόμο και για βράδυ δεν είναι εύκολος.
Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα :roll:...Πάντως αν ψάχνετε και για κάτι πιο κοντινό που να τα συνδυάζει όλα αυτά- να μην είναι δηλαδή πολύ ήσυχο να έχει κάτι οργανωμένο και να είναι και κοντά, κοιτάξτε Άνδρο. Μπορεί να μην έχει το χρώμα των συγκεκριμένων Κυκλάδων που ανέφερες, αλλά σε 2 ωρίτσες είσαι εκεί και θα περάσεις σίγουρα πολύ καλά.
Από Ραφήνα φεύγει αλλά μισή ωρίτσα θες με το παπί:p
 

lorelai

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Ευχαριστουμε παρα πολυ για τις συμβουλες και πληροφοριες :clap::clap::clap:

Απο οτι φαινεται η Σιφνος μας καλει να την επισκεφτουμε :D

Οσο για την Ανδρο, εχουμε ακουσει τα καλυτερα οποτε αν δεν βρουμε δωματιο (ακτοπλοικα υπαρχουν) τελικα θα κοιταξουμε και προς τα εκει.

Καλες διακοπες και σε εσας οπου και αν πατε.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.542
Μηνύματα
899.716
Μέλη
39.257
Νεότερο μέλος
kateanderson

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom