SugarBlue
Member
μην τις πεις ετσι ποτε εκει που τις πηρες. αγριευουν..Να δοκιμάσεις arancini ! View attachment 392756
φρυγανια τριμμενη...κ δεν εχει ονομα. pasta con le acciughe. με ντοματα γινεται puttanesca, σε αλλη περιφερεια ομως..Και την υπέροχη μακαρονάδα με τις ατζούγιες και τα ψίχουλα (μου διαφεύγει το όνομα)
Σε ευχαριστώ Samion , το γκουγκλαρα γιατί δεν θυμόμουν ακριβώς την ονομασία και το έβγαλε arancini. Μακάρι πάντως να ξαναπάω κι ας το πω και λάθοςμην τις πεις ετσι ποτε εκει που τις πηρες. αγριευουν..
arancina/e.
ετσι τα λενε σε αλλο κρατος. (Κατανια).Σε ευχαριστώ Samion , το γκουγκλαρα γιατί δεν θυμόμουν ακριβώς την ονομασία και το έβγαλε arancini.
ναι. οτι απλα δεν λεει τιποτε.Παρόλα αυτά δεν έχω δει πολλές αναφορές για Τράπανι. Μήπως μου διαφεύγει κάτι?
Καλησπέρα. Μέχρι να διαβάσω την τελευταία πρόταση του μηνύματος, έλεγα: Καλά το πάει off the beaten track κτλ., αλλά χωρίς όχημα το πιο πιθανό είναι να περιοριστείτε στο Τράπανι. Και στις παραλίες που λες δεν ξέρω τι ευχέρεια πρόσβασης θα έχετε. Ψάξτο λίγο πριν κλείσεις.Την καλησπέρα μου σε όλες-ους..
Με την σύντροφό μου τέλος Ιουνίου - αρχές Ιουλίου σκαρώνουμε ένα 10ημερο στην Σικελία. Λέμε να μοιράσουμε τις μέρες διαμονής σε δύο σημεία. Θα προσανατολιστούμε βόρεια προς δυτικά και ανατολικά προς νότια.
Θέλουμε να αποφύγουμε την διαμονή σε μεγάλη πόλη (Παλέρμο-Κατάνια). Επικρατέστερος προορισμός για την δυτική πλευρά είναι το Τράπανι.
Παρακάτω θα εκφράσω τις ιδέες-προβληματισμούς-απορίες που θέλω να μοιραστώ, για να ολοκληρώσουμε τον σχεδιασμό του ταξιδιού.
• Επιλέξαμε το Τράπανι : α) λόγω του κομβικού του σημείου είναι κοντά σε αρκετές παραλίες, Παλέρμο και Τσεφαλού β) από το λιμάνι της περιοχής περνάς απέναντι στο νησάκι Favignana γ) τα καταλύματα εκεί είναι πιο οικονομικά από άλλες περιοχές.
Παρόλα αυτά δεν έχω δει πολλές αναφορές για Τράπανι. Μήπως μου διαφεύγει κάτι?
• Για την ανατολική πλευρά θα κινηθούμε στα ίδια πλαίσια, δλδ κάποια περιοχή με κοντινά σημεία ενδιαφέροντος και όσο το δυνατόν οικονομικό. Θα χρειαστώ τις συμβουλές-προτάσεις σας.
Υ.Γ. Δεν θα διαθέτουμε όχημα και θα κινούμαστε με τα μέσα του νησιού.