• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Που θα θέλατε να ζείτε αν δεν ζούσατε εκεί που ζείτε...;

gioannis13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
Philadelphia .....την Αμερικάνικη όχι την δικιά μας.... πρωτομαγιά στην Δεκελείας και τέτοια :haha:

Konstantinoz

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κουβα
Ταξίδι-Όνειρο
Εκουαδορ,περου
Roma la eterna citta, που είναι ηλιόλουστη οχι όπως το Παρίσι και οι άλλες ευρωπαϊκές πόλεις θα έλεγα Ισπανία αλλά δεν έχω πάει αλλά το καλοκαίρι διακοπές στην Ελλάδα . Πάντως κανείς δεν θέλει να ζήσει στην βόρεια Κορέα γιατί ρε παιδιά ?

Italitsa

Member
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Αυστρίας
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Mμμμ εύκολο για μένα... Οπουδήποτε στην Ιταλία, ακόμη και σε χωριό 3 κατοίκων!! :clap:Τώρα αν πρέπει να διαλέξω από πόλεις που έχω επισκεφθεί πρώτη έρχεται η Σιένα και ακολουθεί με πολύ μικρή έως ελάχιστη διαφορά η Ρώμη...
Πέρασαν 10 χρόνια που ψάχναμε το ονειρεμένο μέρος για εγκατάσταση, ποιος τα κατάφερε άραγε?
Εγώ πάντως σίγουρα όχι... Κολλημένη ακόμη εδώ στην Αττική...Ούτε καν εντός Ελλάδας δεν μετακινήθηκε η βάση μου...Βέβαια για να είμαι σωστή, μετακινήθηκα από καράκεντρο Αθήνας σε πολύ ανατολική Αττική, αλλά τι να το κάνεις, τους ρυθμούς της πόλης δεν τους γλίτωσα...

ludovica

Member
Italitsa ένα βήμα τη φορά! Αν είσαι και κοντά σε θάλασσα είσαι η πρώτη του χωριού :).
Εγώ κατά καιρούς τρώω διάφορα κολλήματα. Πρώτα ήθελα να μεταναστεύσω σε διάφορες χώρες της λατινικής Αμερικής, μετά Πορτογαλία, μετά Γαλικία αλλά το τελευταίο μου κόλλημα είναι η Καταλωνία, η γλώσσα (που σαν ανώμαλη μ' αρέσει να την ακούω) και ό,τι πιάνω από κουλτούρα.
Μαγιόρκα είναι καλά ή έχει πολλούς Γερμανούς; Ρωτάω γιατί θα ήθελα περισσότερη επαφή με original Καταλανούς. Ή μήπως είναι κακοί και ξινοί και δεν αξίζει;

Αυτό με τη Βόρεια Κορέα με τρώει κι εμένα. Αφού πάτε που πάτε βρε παιδιά στη Νότια, συρρέετε και θαλασσοπνίγεστε γιατί δεν τραβάτε λίγο πιο πάνω, λίγο πιο βόρεια είμαστε, γιατί τόση περιφρόνηση;

Nikos86

Member
Η αγαπημενη μου πολη ειναι απ' οσες εχω επισκεπτει ειναι το Λονδινο επισης γουσταρω Αμστερνταμ και Πραγα. Αλλα επειδη ο θεματοθετης ρωταει που θα μεναμε. Πρεπει να λαβω υπ' οψιν μου και αλλους παραγοντες, οπως κινηση ρυθμοι πολης, ευκολια να βρεις σπιτι και γενικοτερα που θα γουσταρα καλυτερα να ειμαι μονιμα ολο τον χρονο. Λονδινο κυριως αλλα και Αμστερνταμ αποκλειονται για πρακτικους λογους. Η Πραγα ειναι μια παραμυθουπολη αλλα δεν ξερω αν θα μου αρεσε εκει να ειμαι μονιμα. Το Βερολινο ειναι μια καλη επιλογη και απο επιλογες διασκεδασης και απο αποψη μισθων-κοστους ζωης (αν και εχει χειροτερεψει τελευταια). Κλειδωνω ομως με μια απαντηση. Αμβουργο! Συνδυαζει αρχοντια αιωνων με λιμανισια παρακμη. Νομιζω θα γουσταρα εκει να μενω μονιμα.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Είχα μία σχετική συζήτηση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και είπα να το θέσω ως ερώτημα και εδώ, γιατί είναι ενδιαφέρον και έχει άμεση σχέση με το φόρουμ!

Λοιπόν! Αφού το σκέφτηκα καλά, απο όλες τις απόψεις που θα με ικανοποιούσαν ώστε να θέλω να ζω σε μια χώρα που έχω δει, έστω και για λίγες μέρες, αλλά έχοντας διαβάσει πολλά γι αυτήν, αποφάσισα οτι η χώρα που θα ήθελα να ζω, απ' όσες έχω πάει μέχρι τώρα, είναι η Ισλανδία!
1) Είναi η χώρα που αντιμετώπισε την οικονομική της κρίση με τελείως διαφορετικό τρόπο απο ότι οι χώρες της Ευρωζώνης! Σήμερα η οικονομία της αναπτύσσεται σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό! Οι πολίτες της χώρας έχουν πολύ καλές σχέσεις με την κυβέρνηση (κάτι που είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί) και έχουν πολύ καλή κοινωνική μέριμνα! Τους θαυμάζω!
2) Οι ισλανδοί δεν ασχολούνται με θρησκείες και "παρατράγουδα"....κάπου εκεί βρίσκεται το "κουμπί" της ελεύθερης σκέψης και έκφρασης και κατ' επέκταση του σεβασμού στο συνάνθρωπό.
3) Η φύση της ισλανδίας δεν είναι απλά όμορφη, είναι επιβλητική! Θα μπορούσα να την εξερευνώ χωρίς να βαρεθώ ποτέ. Έχει τα πάντα, ακόμα και ψηλά βουνά. Ε ναι, υπάρχει βουνό που ξεπερνάει τα 2000μ :p Και φυσικά δεν έχει μπιτσόμπαρα, ξαπλώστρες και "απλώστρες".... Έχει ηφαίστεια, παγετώνες και δροσιά! 🥰
4) Μιας και είπα για δροσιά, ε δεν μπορώ να παραλείψω το γεγονός οτι στη χώρα αυτή δεν θα βγάλω τη μπέμπελη ποτέ! Το κρύο μπορώ να το διαχειριστώ τη ζέστη όμως δυσκολεύομαι...πολύ όμως λέμε!
5) Θα μου πει τώρα κάποιος: δεν έχει ήλιο εκεί, τι σου αρέσει σε μια χώρα που έχει μόνο λίγες μέρες ήλιο;... Η απάντηση είναι πολύ απλή. Ζω στην Ελλάδα και έχω έλλειψη βιταμίνης D... ε ας ζω τουλάχιστον σε μία ανοιχτόμυαλή χώρα, χωρίς πολλές μέρες ηλιοφάνειας, να δικαιολογείται κιόλας η έλλειψη της βιταμίνης! :haha:

Μόνο ένα πράγμα θα μου έλλειπε απο την Ελλάδα, το πολιτισμικό στοιχείο και η ιστορία.... Γι αυτό υπάρχουν όμως τα ταξίδια!!! :)
Αυτά για την ώρα. Δεν ξέρω αν στο μέλλον θα αλλάξει αυτή η άποψη, αλλά ως στιγμής καλά κρατεί...

Για εσάς ποια είναι αυτή η χώρα και γιατί;

Δεν έχω ιδέα αν υπάρχει ανάλογο νήμα...Αν ναι, παρακαλώ ας μεταφερθεί.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
@Sassenach77 μεταφέρω το μήνυμά σου σε αυτό το πολύ παρόμοιο θέμα με αυτό που είχες ανοίξει με τον τίτλο

Σε ποια χώρα, απο όσες έχετε πάει μέχρι τώρα, θα θέλατε να έχετε γεννηθεί και να ζείτε; Και γιατί;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα