• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Σερβία Σερβια

Teodoro

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγ. Πετρούπολη & Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Τόκιο & Route 66
Η Εκκλησία του Αγ. Σάββα (Храм Светог Саве), Βελιγράδι.
Στα πρότυπα της Αγ. Σοφιάς.
Ο μεγαλύτερος και εντυπωσιακότερος Ορθόδοξος Ναός στα Βαλκάνια.
Ο μεγαλύτερος του πλούτος είναι τα ψηφιδωτά του, πιο πολύ απ' τον επίχρυσο και επάργυρο διάκοσμο.
Δέος απ' την μεγαλοπρέπεια του και την αγιογραφική τέχνη που τον στολίζει.

Attachments

Teodoro

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγ. Πετρούπολη & Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Τόκιο & Route 66
Το ξενοδοχείο Moskva (1908) (Terazije 20, Belgrade), που μου προτεινε ο συνταξιώτης μας πριν φύγω, ακριβώς όπως το περιέγραψε:

Attachments

Teodoro

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγ. Πετρούπολη & Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Τόκιο & Route 66
- To Λευκό Κάστρο = Beograd και κυρίως η θέα της πόλης, του Δούναβη και του Σάββα από ΄κει ψηλά.
- Δεξαμενή νερού (Roman well), 60m βάθους
- Το Πολεμικό μουσείο της Σερβίας (και εντός αλλά με εισιτήριο και ~2ώρες ξενάγηση, δεν πήγαμε, τώρα 'ντάξει, στολές και ξιφολόγχες, δεν χάσαμε και τίποτα, τα διαβάζουμε αν χρειαστεί, θα μας τα πει κι η κα Ευθυμίου στην τελική :haha:)
- Το κατανυκτικό Εκκλησάκι της Αγ. Παρασκευής ( Света Петка ) με τις υπέροχες αγιογραφίες
- Τοξοβολία πριν φύγουμε, από την Marta με τις καουμπόϋκες μπότες. Έχασα, σχεδόν τα μισά βέλη πήγαν στον γάμο του Καραγκιόζη, αλλά δεν με βόλευε όπως μου έλεγε, έχω άλλο στυλ και δεν έβλεπα καλά τον στόχο με το βέλος μπροστά στο μάτι ;). Κι ήμουν καλός στο σημάδι με φυσοκάλαμο, σφεντόνα, πως έγινε τώρα.. Θα ξαναρχίσω εξάσκηση! 💘😎

Attachments

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.624
Μέλη
39.359
Νεότερο μέλος
fotokaz