• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Σεζλόνγκ και finger food στα θερινά νέας κοπής

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Από το χαλικάκι, το αγιόκλημα και το γιασεμί στους πολυχώρους με τεκίλα Μαργαρίτα
Της Σαντυς Tσαντακη

Ξεχάστε τα θερινά που ξέρατε. Τα «νέα» θερινά σινεμά δεν έχουν χαλίκια, αλλά ξύλινα πατώματα. Οι λευκές πλαστικές καρέκλες έχουν αντικατασταθεί από καρέκλες σκηνοθέτη, σεζλόνγκ και διθέσιους καναπέδες. Τα μπαρ δεν προσφέρουν πλέον τσιπς αλλά νάτσος, αντί για γρανίτες σε πλαστικά ποτήρια, επαγγελματίες μπάρμεν φτιάχνουν παγωμένα κοκτέιλ Μαργαρίτα σε γυάλινα, κολονάτα ποτήρια, με ενδιαφέρουσες επιλογές στις ετικέτες μπίρας, ενώ μαζί με την τυρόπιτα, προσφέρουν χοτ-ντογκ, πίτσα ζαμπόν-μπέικον, σουβλάκια με πατάτες τηγανητές, σπιτικά κεφτεδάκια, finger food, λουκουμάδες, καρυδόπιτα, γλυκό βύσσινο του κουταλιού...

Με την οικονομική κρίση, το θερινό σινεμά γίνεται πολυχώρος διασκέδασης, χωρίς να στήνει -απαραίτητα-υπερπαραγωγές, με μικρές, προσαρμοστικές αλλαγές στα νέα δεδομένα. 6 ευρώ το φοιτητικό, 9 το κανονικό ή 4 και 7 αντίστοιχα, για να υπάρχει και ανταγωνισμός στην ΔΝΤ εποχή. Ανάλογα πάντα με τη γειτονιά, την παλαιότητα, το πρεστίζ και την ιστορία που κουβαλάει το λευκό πανί, ο θεατής του φετινού καλοκαιριού μπορεί να παρακολουθήσει την ταινία της επιλογής του, να επιλέξει από μπαρ-ντελικατέσεν, μπίρες, κοκτέιλ, κρασί, αλλά και μαγειρευτά φαγητά, να συνδυάσει φαγητό, ποτό, ψυχαγωγία με ηχητικό σύστημα νέας τεχνολογίας σαν μπόνους.

Τα ανακαινισμένα, «γκουρμέ» θερινά σινεμά και μαζί μπαρ, εστιατόρια, ρεστοράν, στέκια, γίνονται σημεία συνάντησης με νυχτερινές ξαπλώστρες. Stereo sound, κυρίως ή Dolby SR ή Dolby Digital Dts. Είναι η στιγμή που η ταινία δεν έχει και τόση σημασία. Ειδικά τώρα που προβάλλονται νέες ταινίες, πρώτης προβολής, τα έργα αλλάζουν πριν να το καταλάβουμε. Μπαίνεις χωρίς να τρελαίνεσαι για κομεντί, θρίλερ, περιπέτειες. Μπορεί να προτιμάς τα φιλμ για σινεφίλ ή τρόμου, αλλά να ενδίδεις και στις αστυνομικές, τις ιστορικές, τις επιστημονικής φαντασίας, τις μουσικές για λίγα νάτσος με τυρί. Και μπορεί η μόδα με τα τραπεζάκια ανάμεσα στις καρέκλες να είχε ξεκινήσει εδώ και χρόνια, όμως τώρα κάθε ανοιχτή αίθουσα οφείλει να προσφέρει κάτι ξεχωριστό, για να έχει αφοσιωμένο κοινό.

η συνέχεια του άρθρου με προτάσεις :
kathimerini.gr | Σεζλόνγκ και finger food στα θερινά νέας κοπής

latina

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
αχ, γι' αυτο αγαπω τους θερινους..βλεπεις την ταινιουλα και ολο και κατι μασουλας ταυτοχρονα..και αυτο το κατι δεν ειναι ουτε ποπ κορν, ουτε νατσος (δεν εχω κατι μαζι τους, απλα με κανουν να πληττω)..
λοιπον, ας παινεψω το σπιτι μου..στον κορυδαλλο ο κινηματογραφος που λεει το αρθρο ειναι ο σινε παραδεισος!!τα κεφτεδακια σου σπανε την μυτη..εχει και κατι σουπερ πιροσκι με διαφορες γευσεις..χρονια τωρα στο φαγητο του δεν παιζεται!
αν και το προγραμμα του φετος (το χω στα χερια μου) δεν ειναι ο,τι καλυτερο, μια επισκεψη θεωρω πως ειναι must!

και ο σινε νικαια που δεν αναφερεται στο αρθρο και ειναι πολυ πιο νεος απο του κορυδαλλου, ειναι επισης πολυ ιδιαιτερος!πανω σε καθε τραπεζακι υπαρχει γλαστρακι με βασιλικο που σου σπαει την μυτη και το κυλικειο πουλαει ουζα, κρασια, τσιπουρα και γενικα ο,τι ποτακι θελετε μαζι με διαφορες ποικιλιες, μικρες ή μεγαλες, ωστε να το συνοδεψετε..

αααα..και για την αιγλη να γραψω κατι..εχω την εντυπωση οτι ειναι ο ακριβοτερος θερινος απο ολους..καταρχην δεν εχει φοιτητικο εισιτηριο..επειτα την τελευταια φορα ξοδεψαμε 2 ατομα για εισιτηρια και τσιμπολογημα 37 ευρω..:shock:

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Καλή είναι η εξέλιξη, αλλά πως να το κάνουμε βρε παιδί μου? το χαλίκι στα πόδια σου, τα φιδάκια σκορπισμένα ανάμεσα στις ότι να'ναι καρέκλες, το γιασεμί απο το διπλανό οικόπεδο, οι οικογένειες που παρακολουθούν λαθραία απο τα όμορα μπαλκόνια , οι ταινίες 46η προβολή, είχαν μια μαγεία. Η Ελλάδα που αλλάζει....:(, να είναι για καλύτερα? Ποιος ξέρει?

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Καλή είναι η εξέλιξη, αλλά πως να το κάνουμε βρε παιδί μου? το χαλίκι στα πόδια σου, τα φιδάκια σκορπισμένα ανάμεσα στις ότι να'ναι καρέκλες, το γιασεμί απο το διπλανό οικόπεδο, οι οικογένειες που παρακολουθούν λαθραία απο τα όμορα μπαλκόνια , οι ταινίες 46η προβολή, είχαν μια μαγεία. Η Ελλάδα που αλλάζει....:(, να είναι για καλύτερα? Ποιος ξέρει?
Η αλήθεια είναι ότι στο θερινό, παλιότερα τουλάχιστον, δεν πηγαίναμε τόσο για τις ταινίες όσο για την κατάσταση. Βλέπαμε Πίτερ Σέλερς και Χίτσκοκ σε επανέκδοση, πίναμε μπίρες με τα πόδια στην μπροστινή καρέκλα (όταν ήταν άδεια!), άλλοτε φέρναμε σουβλάκια απ' έξω, γάτες τρίβονταν στα πόδια μας, όταν δεν έδειχνε καλά ή κόβονταν τα γράμματα όλοι φώναζαν...
Υπάρχουν ακόμη τέτοιοι κινηματογράφοι οπότε προς το παρόν έχουμε δικαίωμα επιλογής. Μελίνα Μερκούρη, Αλόμα, Σινέ Δάφνη είναι κάποιοι που θυμάμαι από την περιοχή μου.

Δε λέω ότι δε μου αρέσει να πηγαίνω και στους πιο κυριλέ που έχουν καλύτερη ακουστική, ποικιλία ποτών και πιο φρέσκα σνακς, φυσικά και μου αρέσει. Απλώς θέλω να ξέρω ότι υπάρχει κι εκείνη η Ελλάδα που αναφέρει η DimKyr. Και όποτε μπορώ να την επισκέπτομαι.

latina

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
Η αλήθεια είναι ότι στο θερινό, παλιότερα τουλάχιστον, δεν πηγαίναμε τόσο για τις ταινίες όσο για την κατάσταση. Βλέπαμε Πίτερ Σέλερς και Χίτσκοκ σε επανέκδοση, πίναμε μπίρες με τα πόδια στην μπροστινή καρέκλα (όταν ήταν άδεια!), άλλοτε φέρναμε σουβλάκια απ' έξω, γάτες τρίβονταν στα πόδια μας, όταν δεν έδειχνε καλά ή κόβονταν τα γράμματα όλοι φώναζαν...
Υπάρχουν ακόμη τέτοιοι κινηματογράφοι οπότε προς το παρόν έχουμε δικαίωμα επιλογής. Μελίνα Μερκούρη, Αλόμα, Σινέ Δάφνη είναι κάποιοι που θυμάμαι από την περιοχή μου.

Δε λέω ότι δε μου αρέσει να πηγαίνω και στους πιο κυριλέ που έχουν καλύτερη ακουστική, ποικιλία ποτών και πιο φρέσκα σνακς, φυσικά και μου αρέσει. Απλώς θέλω να ξέρω ότι υπάρχει κι εκείνη η Ελλάδα που αναφέρει η DimKyr. Και όποτε μπορώ να την επισκέπτομαι.
καλε αυτα που περιγραφετε εννοειται πως υπαρχουν ακομα..
και στον κορυδαλλο και στην νικαια ετσι ειναι!απλα υπαρχουν περισσοτερες επιλογες στο φαγητο..
στην αιγλη, οκ, ειναι πιο κυριλε τα πραγματα..
αλλα υπαρχουν επιλογες..και το μελινα και το θησειο και στα εξαρχεια βοξ και ριβιερα..

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Εδω κορίτσια στην Κόρινθο πάντως δεν έχουμε καν θερινό σινεμά (εκτός αν έχουμε και δεν το ξέρω η απολίτιστη:D). Νέρα, ωραία περιγραφή.

pigi_dikaiou

Member
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Αγιο Ορος
:shock::shock::shock::shock: Καλέ! Λειτουργεί ακόμα αυτό? Νόμιζα ότι είχε γίνει πολυκατοικία πριν απο 5-6 χρόνια! Οσο ζεις μαθαίνεις...
Ελεος χρυση μου!!!!!Εσυ εισαι χειροτερη απο μενα!!![Βεβαια,ευτυχως που με πληροφορει η κορη μου,γιατι.....βραστα και εγω!!!]:haha:

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Ελεος χρυση μου!!!!!Εσυ εισαι χειροτερη απο μενα!!![Βεβαια,ευτυχως που με πληροφορει η κορη μου,γιατι.....βραστα και εγω!!!]:haha:
Αμ... εγώ βασίζομαι στην αυτοενημέρωση, οπότε καταλαβαίνεις.... μέχρι πρόσφατα νόμιζα ότι Πρωθυπουργό είχαμε εκείνον με το μούσι.. πως τον λένε???? Α! ναι Χαρίλαο Τρικούπη!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom