HummingBird
Member
Παράνομο είναι, σύμφωνα με το νόμο 2971/2001 ο αιγιαλός και η παραλία είναι πράγματα κοινόχρηστα. Και το 967 του Αστικού Κώδικα αυτό λέει.Δεν ξέρω πόσο νόμιμο είναι αυτό.
Ελλαδιστάν.
Παράνομο είναι, σύμφωνα με το νόμο 2971/2001 ο αιγιαλός και η παραλία είναι πράγματα κοινόχρηστα. Και το 967 του Αστικού Κώδικα αυτό λέει.Δεν ξέρω πόσο νόμιμο είναι αυτό.
Όπως;για τις γενοκτονίες που δεν έγιναν
25-40€ το Μαιο, 40-60€ τον Αυγουστο. Ειτε ειναι καλα, ειτε χαλια, ειτε νομιμα, ειτε παρανομα, ειτε με εξτρα παροχες (οπως π.χ. δωρεαν wi fi, συχνη καθαριοτητα, δορυφορικη τηλεοραση), ειτε οχι.Για να καταλάβω, το πανάκριβο του καταλύματος στη Χαλκιδική είναι ότι ε΄να στούντιο αξιοπρεπές με ένα υπνοδωμάτιο, κουζινίτσα, καλή τοποθεσία, ζεστό νερό και τα βασικά κοστίζει πόσο το Μάιο και πόσο τον Αυγουστο;
Συγνωμη, αν αυτοι που τους επιασε η κριση ξεκαλοκαιριαζουν στα εξοχικα τους στην Χαλκιδικη, αυτοι που η κριση δεν τους ακουμπησε, τι ακριβως κανουν?Καλως σας βρήκα
Μπήκα τυχαία στο φόρουμ και το βρίσκω ενδιαφέρον κι είδα και το thread αυτό. "Σα τη Χαλκιδική δεν έχει" προφανές είναι ότι εννοουν τις παραλίες και τη βραδυνή διασκέδαση. Αυτή η ζωντάνια που υπάρχει στη Χαλκιδική καλοκαίρι σε συνδιασμό με το κοντινό της απόστασης από τη Θεσσαλονίκη τη κάνουν ιδανικό τόπο για να περάσει κάποιος τις διακοπές του κυρίως νέος σε ηλικία και μάλιστα αφήνει πολύ όμορφες αναμνήσεις.
Όμως.....πλέον η κατάσταση μετά από πολλά χρόνια που πηγαίνω εκει με κάνει να σκέφτομαι να θέλω να πάω όσο πιο μακρια γίνεται Εντάξει αυτός ο χαμός πάντα υπήρχε με τα παρκαρισμένα με τους τουρίστες από τα βάλκάνια και από τη σκανδιναυία, με τα πιτσιρίκια και τις γιαγιάδες με το κεφτεδάκι στο χέρι να τα κυνηγούν και γενικά η φασαρία.
Βρήκα λοιπον ένα ήσυχο μέρος μια παραλία που ηταν υποβαθμισμένη από άποψη υποδομών αλλα ήσυχη και πεντακάθαρη...δυστυχως την ανακάλυψαν και έχτισαν όπου βρήκαν, με ότι βρήκαν και με όποιον βρήκαν!! Αλβανοι κρυφά τα βράδυα χτίζανε και τη μέρα κρατούσαν τσιλιες..εν μιαν νυκτι η παραλία έγινε για πεταμα. Πανηγυρια συνωστισμός και σκουπίδια την επομένη. Μπαράκια και ξαπλώστρες να αφηνουν μικρό περιθώριο για αυτούς που θέλουν να κάνουν ...αμμόλουτρο!! Τα αυτοκινητα περισσότερα κι απ τους ανθρώπους, παρκαρισμένα όπως όπως και τροχόσπιτα μες την άμμο διπλα στη θάλασσα..βουλγαροι ήταν οι τυποι...ναι το είδα κι αυτό!! Με απλωμένα τα βρακιά τους στα τροχόσπιτα διπλα από τις ξαπλωστρες.
Ποιο κάτω η "ποιότητα"..σ άλλη παραλία. Ποιο ελεγχόμενα τα πραγματα δε μπορώ να πω. Αναγκάζομαι να πηγαίνω 1 ολόκληρη ώρα από τη πριν παραλία σ αυτήν για να χαρώ τη θάλασσα, να κουβεντιάσω με τη παρέα μου και να χαθει το βλέμμα μου στο απεραντο γαλάζιο.... Αμ δε! Η κριση η οικονομική έκανε εφέτος τους Θεσσαλονικεις να εγκαταλειψουν όλο το καλοκαίρι τη πόλη για να γλυτώνουν τα εξοδα πανε ελα και κατοικουν πλέον στα εξοχικα ..γυναικες με μικρα παιδια παραμάσχαλα με πεθερες και θειες κι η παραλία να γίνεται στεκι τους όλο το 24ωρο..κι εδώ πανικός...και σκουπίδια....και λαχανόκηποι με σαπια λαχανικά πεταμένα έξω από τους κάδους...Τι να πω...Ο δρομος της επιστροφής άλλη μια ώρα..για να πάω στη δική μου κάποτε πανέμορφη παραλια
Ειμαστε σα λαος ότι ναναι, δεν εκτιμούμε και σεβόμαστε, δε κρατάμε τους στοιχιώδεις κανόνες..ναι να μιλάμε στη παραλία κι όχι να τσιρίζουμε μη σκεφτόμενοι ότι η παραλία είναι πήχτρα και το αυτί του διπλάνου σ απόσταση αναπνοής (εκτος αν είναι κουφος δλδ), ναι να τρώμε οκ...αλλά μετα...να τα πετάμε στους κάδους..μέσα όχι έξω απ αυτούς...Να ντρεποντε όσοι νοικιάζουν 60 ευρώ δωμάτιο της κακιάς ώρας περιμένοντας να βγάλουν τα σπασμένα 5 ετων κρίσης....σε κακόμοιρους που δεν εχουν να πάν μακρύτερα λόγω διοδίων ναυλων και δε ξερω και γω τι Μαλιστα το ακουσα και φρικαρα, 60 ευρώ μη πω που...δλδ ελεος. Αυτα
Ετσι ειναι το καλοκαιρι εκαλοκαιριαζουν στα εξοχικα, το χειμωνα θα ξεκοκαλιαζουν στα σπιτια στη Θεσσαλονικη.Συγνωμη, αν αυτοι που τους επιασε η κριση ξεκαλοκαιριαζουν στα εξοχικα τους στην Χαλκιδικη, αυτοι που η κριση δεν τους ακουμπησε, τι ακριβως κανουν?
Τι ιστορια;tripakia μας χρωστάς ιστορία