Katerina2006
Member
Εγώ έχω να πω "ό,τι να' ναι"... Έχουμε πάρει μια έκφραση που είναι σε μεγάλο βαθμό χιουμοριστική και την τεντώσαμε όσο δεν παίρνει! Πραγματικά δεν αντιλαμβάνομαι την όποια συζήτηση σε σχέση με το γούστο του καθενός. Το τι προτιμάει ο καθένας είναι προσωπική του υπόθεση και δε μπορεί να μπει σε καλούπια και όρια. Όπως για άλλους η πιο όμορφη πόλη του κόσμου είναι το Παρίσι, για άλλους το Λονδίνο, για άλλους η Ν.Υ, για άλλους το Γιοχάνεσμπουργκ και για άλλους η Μακρυνίτσα, έτσι και κάθε τόπος ταιριάζει αισθητικά σε διαφορετικούς ανθρώπους. Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα η πιο όμορφη παραλία που έχω επισκεφτεί ήταν στους Παξούς, αλλά δε μπορώ να μην παραδεχτώ ότι σε κανένα άλλο μέρος στην Ελλάδα δε μπορείς να βρεις τόσες πολλές, διαφορετικές παραλίες που καλύπτουν όλα σχεδόν τα γούστα. Τώρα αν κάποιος θέλει να κάνει σέρφινγκ, ε τι να κάνουμε ας κάνει τον κόπο να πάει πιο μακριά, άλλωστε στην Ελλάδα το σέρφινγκ δεν το λες και το πιο συνηθισμένο σπορ. Γι αυτόν λοιπόν, δυστυχώς δε μπορούμε να πούμε ότι η έκφραση του ταιριάζει. Για την ιστορία λοιπόν, για να μη θεωρηθεί ότι βγάζω την ουρά μου απ' έξω, η Χαλκιδική έχει και ζεστές και κρύες θάλασσες, και κοσμικές και απομονωμένες, και με πέτρα και με άμμο, και γυμνές και με πεύκα, και βαθιές και ρηχές, και οργανωμένες και μη. Και όχι, δεν έχει τόση πλημμύρα επισκεπτών επειδή είναι κοντά στη Θεσσαλονίκη και στα Βαλκάνια. Και η Ασπροβάλτα είναι κοντά στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν υπάρχει αντίστοιχη έκφραση για εκεί. Όσο για τα πολλά και γλαφυρά που γράφτηκαν για τους Χαλκιδικιώτες, θα ήθελα να σημειώσω ότι σε ελάχιστα αμιγώς τουριστικά μέρη έχω συναντήσει καλή εξυπηρέτηση, καλές τιμές, σχέση ποιότητας τιμής κλπ. Κι όχι μόνο στην Ελλάδα. Χειρότερη δε εμπειρία ήταν στη Λευκάδα. Αλλά θα ήμουν απαράδεκτη να έλεγα ότι "οι κάτοικοι της Λευκάδας είναι Χ και Ψ και Ω".
Αυτά. Και καλές διακοπές σε όλους όπου κι αν πάτε!
Αυτά. Και καλές διακοπές σε όλους όπου κι αν πάτε!