• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Σαντορίνη:Ο τουριστικός παράδεισος προσπαθεί να αγνοησει την κρίση

alma

Member
Σε σημερινό του δημοσίευμα στην ηλεκτρονική του σελίδα το γαλλικό περιοδικό Nouvel Observateur, αναφέρεται στη Σαντορίνη, την οποία αποκαλεί ''τουριστικό παράδεισο'', τον ελληνικό τουρισμό και την κρίση.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα το πανέμορφο ελληνικό νησί, το οποίο ψηφίστηκε από το περιοδικό Travel and Leisure ως το πιο όμορφο στον κόσμο το 2011, αντιμετωπίζει προβλήματα καθώς θεωρείται ιδιαίτερα ακριβό τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες από το εξωτερικό...
Σαντορίνη: Ο τουριστικός παράδεισος προσπαθεί να αγνοήσει την κρίση | Mediagate.gr

mariaj

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Bali
Αυτό είναι αλήθεια δυστυχώς..Είναι πανέμορφο νησί η Σαντορίνη και εκεί θα βρεις και πιο οικονομικές λύσεις για φαγητό και για διαμονή δεν είναι τα πάντα πανάκριβα απ'όσο θυμάμαι,αλλά όταν τα εισιτήρια απο Πειραιά για δύο άτομα εκ των οποίων το ένα φοιτητικό και ένα αμάξι σου έρχονται στα 320Ε τότε πως να το επιλέξεις με την κατάσταση που επικρατεί τώρα..Γι'αυτό φέτος πολλοί απο εμάς έχουμε επιλέξει εξωτερικό για καλοκαίρι,που έρχεται πλέον πιο φθηνά και έχουμε βάλει στην άκρη τις πανέμορφες παραλίες μας!

alma

Member
Κοντά στα 330 για 2 άτομα με επιστροφή είναι το αεροπορικό.Για ακτοπλοικά δεν κοίταξα αλλά αν είναι όσα λες, ίσως συμφέρει το αεροπορικό αν δεν έχεις και άνεση χρόνου.

mariaj

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Bali
Κοντά στα 330 για 2 άτομα με επιστροφή είναι το αεροπορικό.Για ακτοπλοικά δεν κοίταξα αλλά αν είναι όσα λες, ίσως συμφέρει το αεροπορικό αν δεν έχεις και άνεση χρόνου.
Τα αεροπορικά είναι τόσα αλλά αν θέλουμε και αμάξι για 9 μέρες που θα πηγαίναμε δεν συμφέρει να νοικιάσεις και πάλι είναι πολλά παραπάνω τα έξοδα από ότι πχ στην Πράγα που κλείσαμε τελικά να πάμε για μία εβδομάδα..Και δεν κατάλαβα γιατί να είναι μέχρι την Σαντορίνη 330Ε που είναι μισή ώρα απόσταση και να είναι 240Ε μέχρι την Πράγα που είναι 2μιση ώρες?Νιώθω ότι με κοροιδεύουν γι'αυτό και επιλέγω εξωτερικό και θα το ξανακάνω αν δεν αλλάξουν τα πράγματα εδώ.. :roll:

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Τι σχέση έχει η Πράγα με τη Σαντορίνη? Επίσης ποιος ο λόγος να πάρεις αυτοκίνητο στη Σαντορίνη? Και τέλος γιατι δεν επιλέγεις κάποιο νησί με φθηνότερα αεροπορικά (Κρήτη) ή με φθηνότερα ακτοπλοικά (Λευκάδα)?

mariaj

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Bali
Τι σχέση έχει η Πράγα με τη Σαντορίνη? Επίσης ποιος ο λόγος να πάρεις αυτοκίνητο στη Σαντορίνη? Και τέλος γιατι δεν επιλέγεις κάποιο νησί με φθηνότερα αεροπορικά (Κρήτη) ή με φθηνότερα ακτοπλοικά (Λευκάδα)?
Καμία σχέση δεν έχει η Πράγα με την Σαντορίνη,απλά το θέμα που έχει ανοιχτεί για Σαντορίνη είναι και για Σαντορίνη απάντησα.Επίσης όπως είπα ήδη έχω κλείσει για εξωτερικό,δεν ψάχνομαι γισ το που θα πάω διακοπές.Απλά λογικό νομίζω είναι να μου δημιουργείται η απορία γιατί ένας πιο κοντινός προορισμός να είναι πιο ακριβός στα μεταφορικά του από έναν πιο μακρινό.Επίσης όταν σκεφτόμουν να πάω Σαντορίνη ήταν γιατί έχω ξαναπάει και ήθελα να πάω και πάλι,όσο για το αμάξι και την προηγούμενη φορά που είχα πάει λέγαμε καλά που έχουμε αμάξι και δεν περιμένουμε μέσα στη ντάλα ή νυχτιάτικα τα λεωφορεία..και όσοι γνωστοί μου έχουν πάει την ίδια γνώμη έχουν,καλύτερα να έχεις δικό σου μεταφορικό.Οπουδήποτε στην Ελλάδα πάω θέλω να έχω το δικό μου αυτοκίνητο και να είμαι ανεξάρτητη,αυτή είναι η δική μου άποψη,δεν έχουμε όλοι την ίδια γνώμη.

σαιτας

Member

mariaj

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Bali
Μπορείς να πας σίγουρα οδικώς,αλλά νομίζω μπορείς να πάρεις και πλοίο απο κάποιο σημείο για να μην το πας όλο οδικώς,δεν είμαι σίγουρη,δεν έχω πάει,έτσι έχω ακούσει απλά :roll:

FRIDA08

Member
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
αλλά νομίζω μπορείς να πάρεις και πλοίο απο κάποιο σημείο για να μην το πας όλο οδικώς,δεν είμαι σίγουρη,δεν έχω πάει,έτσι έχω ακούσει απλά :roll:
Δεν νομίζω,Τάκη...

Rosa Mundial

Member
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
μη σου φαινεται παράλογο. Κι εμεις λέγαμε για Σαντορίνη, αλλά όταν είδαμε τιμές, αποφασίσαμε τελικά να πάμε bergamo με σαφώς μικρότερο κόστος. Δυστυχώς, αυτή είναι η κατάρα και η κατάντια της Ελλάδας....Είναι πιο προσιτή στους ξένους απ'ό,τι στους ντόπιους τουρίστες. Όταν βλέπεις ότι ένα ταξίδι εσωτερικού θα σου στοιχίσει τόσο πολύ, προτιμάς να τα δώσεις για να πας στο εξωτερικό.

Αν θες να μείνεις Ελλάδα, μπορείς να κάνεις ένα σύντομο ταξιδάκι πολυ οικονομικό (π.χ. Ανδρο ή Τηνο και σίγουρα όχι Λευκάδα ή Κρήτη που θα στοιχίσει σχεδόν όσο και η Σαντορίνη), αλλά αν έχεις ένα στανταρ budget , μπορείς να κάνεις 2 αντί για 1! Π.χ , εμείς λέμε - αντί να πάμε Σαντορίνη - να πάμε για camping στην Ανδρο με ένα ν προϋπολογισμό 100 ευρώ το άτομο , και το φθινόπωρο Bergamo με 200 ευρώ το άτομο. Μια εβδομάδα στη Σαντορίνη θα στοίχιζε παραπάνω!

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
εχει ακτοπλοικα η λευκαδα ?????????
Όχι δεν έχει, γι' αυτό είναι και τα φθηνότερα.

μη σου φαινεται παράλογο. Κι εμεις λέγαμε για Σαντορίνη, αλλά όταν είδαμε τιμές, αποφασίσαμε τελικά να πάμε bergamo με σαφώς μικρότερο κόστος.
Η Σαντορίνη δεν μπορεί να είναι οικονομική, όπως οικονομικό δεν μπορεί να είναι το Κάπρι. Το παράλογο του θέματος είναι ότι κάποιοι θέλουν εν μέσω κρίσης να επισκεφτούν έναν απ' τους τοπ παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς και γκρινιάζουν για τις τιμές ενώ στην ουσία το θέμα είναι ζήτημα προσφοράς (σχετικά μικρός αριθμός ξενοδοχειακών κλινών) και ζήτησης (τεράστια εισροή τουριστών απ' όλο τον κόσμο και όχι αποκλειστικά απ' τον εσωτερικό τουρισμό).

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.655
Μέλη
39.405
Νεότερο μέλος
Ioanna Kara

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom