• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Σαντορίνη Σαντορίνη Ερωτήσεις

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Τωρα γυριζω απο Σαντορινη.Μοναδικη η καλντερα , οι γκρεμοι με τα σπιτια κ καποιες πολυ ιδιαιτερες παραλιες αλλα τι ακριβεια βρε παιδια.Οκ αυξηθηκε κ ο ΦΠΑ δε λεω αλλα ολα τα κυρια πιατα κοστιζαν διψηφιους αριθμους.Ορισμενα μαλιστα κ οχι ψαρικα ειχαν 25-35 ευρω.Μια βαφλα στο λιμανι κ οχι στα Φηρα 11 ευρω!!!

panosil

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Τωρα γυριζω απο Σαντορινη.Μοναδικη η καλντερα , οι γκρεμοι με τα σπιτια κ καποιες πολυ ιδιαιτερες παραλιες αλλα τι ακριβεια βρε παιδια.Οκ αυξηθηκε κ ο ΦΠΑ δε λεω αλλα ολα τα κυρια πιατα κοστιζαν διψηφιους αριθμους.Ορισμενα μαλιστα κ οχι ψαρικα ειχαν 25-35 ευρω.Μια βαφλα στο λιμανι κ οχι στα Φηρα 11 ευρω!!!
Έχω ακούσει ότι είναι ακριβό νησί, προφανώς λόγω της υψηλής επισκεψιμότητάς της απο χιλιάδες τουρίστες καθημερινά! Αλλά θεωρώ πως αν πάει κάποιος Σαντορίνη αξίζει να δώσει κάτι παραπάνω με βάση απο αυτά που έχω ακούσει για την ομορφιά της!

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Ειναι γεγονος οτι το τοπιο ειναι μοναδικο κ καποιες παραλιες φοβερες.Η κοκκινη παραλια ειναι το κατι αλλο.Ομως το υπολοιπο νησι ειναι μικρο κ δεν λεει πολλα.Περνας καλα αν εχεις χρηματα να μεινεις σε καλο χοτελ να τρως κ να πινεις σε σουπερ μαγαζια στην καλντερα κ να κανεις δραστηριοτητες επισκεψεις στο ηφαιστιο κλπ

ser_kav

Member
Επισκεφθήκαμε προσφάτως το πανέμορφο νησί της Σαντορίνης . Οι τιμές των εστιατορίων- ταβερνίων , ειδικά αυτών στην καλντέρα, είναι γελοιωδώς ακριβές (15€ για ένα πιατάκι φάβα ;;;;;). Παρόλα αυτά με λίγο έρευνα μπορείς να βρει κάποιος καλό φαγητό σε τιμές όμως περί τα 30% ακριβότερες από αντίστοιχες στην ηπειρωτική χώρα.
Προτείνω ,
Για φαγητό :
1) Theoni's Kitchen , στα Φηρά , απέναντι από το ειρηνοδικείο, με εκπληκτική κουζίνα , κυρίως στα θαλασσινά (δοκιμάστε οπωσδήποτε σαρδέλα παντρεμένη, μύδια αχνιστά και ντοματοκεφτέδες) . Περί τα 20€ το άτομο.
2) Μεταξύ μας , στην Έξω Γωνιά, κυρίως κρητική κουζίνα (must το αλμυρό καταίφι με τυρί και σάλτσα βατόμουρου,). 20-25€ το άτομο.
Για ποτό:
1) Pk coctail bar , στα Φηρά, στον πεζόδρομο της καλντέρας, με καταπληκτική θέα .( έκπτωση στους Έλληνες ).
Αρκετά πιο φθηνές και με πάρα πολλές επιλογές ,τόσο σε φαγητό όσο και σε καφέ και ποτό , οι περιοχές της Περίσσας και του Καμαρίου .

panosil

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ειναι γεγονος οτι το τοπιο ειναι μοναδικο κ καποιες παραλιες φοβερες.Η κοκκινη παραλια ειναι το κατι αλλο.Ομως το υπολοιπο νησι ειναι μικρο κ δεν λεει πολλα.Περνας καλα αν εχεις χρηματα να μεινεις σε καλο χοτελ να τρως κ να πινεις σε σουπερ μαγαζια στην καλντερα κ να κανεις δραστηριοτητες επισκεψεις στο ηφαιστιο κλπ
Η εκδρομή με καραβάκι στο ηφαίστειο έχω ακούσει απο φίλους ότι δεν έχει κάτι ιδιαίτερο και ότι για Αύγουστο μήνα η εκδρομή και η ανυπόφορη ζέστη δεν θα μπορούν να συνδυαστούν... Πάντως όσο αναφορά τα εστιατόρια στην Καλντέρα, λογικό να είναι ακριβά! Εξάλλου όποιος θέλει κάτι πιο οικονομικό θα επισκεφθεί εστιατόριο στο Καμάρι σύμφωνα με τα λεγόμενα του ser_kav

STKF

Member
Θυμήθηκα και κάτι άλλο. Αν είστε λάτρεις του κρασιού, μην παραλείψετε να πάτε στο συνεταιρισμό Santo Wines. Εκεί μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορες ποικιλίες ντόπιου κρασιού αγναντεύοντας την Καλντέρα. Τα σαντορινιά κρασιά είναι από τα καλύτερα στην αγορά. (Το καλύτερο γλυκό ντόπιο κρασί είναι το Βινσάντο.)
Με αφορμή αυτή την πολύ ωραία ανάρτηση, θέλω να προσθέσω το εξής, για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν.
Στο νησί παράγεται η ποικιλία ασύρτικο,η οποία θεωρείται από τους ειδήμονες η κορυφαία ελληνική λευκή ποικιλία κρασιού. Από αυτήν( αλλά όχι μόνο )παράγεται και το βινσάντο.
Θεωρώ ότι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις όταν αγναντεύιεις την Καλντέρα, είναι να πίνεις ασύρτικο. Διότι εκείνη την στιγμή δεν βλέπεις μόνο την Σαντορίνη, την γεύεσαι ταυτόχρονα.

djeleni

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Η εκδρομή με καραβάκι στο ηφαίστειο έχω ακούσει απο φίλους ότι δεν έχει κάτι ιδιαίτερο και ότι για Αύγουστο μήνα η εκδρομή και η ανυπόφορη ζέστη δεν θα μπορούν να συνδυαστούν... Πάντως όσο αναφορά τα εστιατόρια στην Καλντέρα, λογικό να είναι ακριβά! Εξάλλου όποιος θέλει κάτι πιο οικονομικό θα επισκεφθεί εστιατόριο στο Καμάρι σύμφωνα με τα λεγόμενα του ser_kav
Σωστό το ότι τον Αύγουστο έχει πολλή ζέστη, αλλά διαφωνώ στο ότι αυτό από μόνο του συνιστά αποτρεπτικό παράγοντα για να πραγματοποιήσει κάποιος αυτή την εκδρομή. Κι εγώ Αύγουστο είχα πάει, αλλά πρωί σχετικά και δεν δεινοπάθησα. Επίσης, είναι υποκειμενικό το αν είναι ή όχι ενδιαφέρουσα η εκδρομή στο ηφαίστειο. Για μένα , ας πούμε, ήταν όνειρο ζωής να επισκεφτώ το ηφαίστειο της Σαντορίνης και της Νισύρου και το κατα-ευχαριστήθηκα. Δεν βλάπεις καθημερινά τέτοια τοπία ούτε συνειδητοποιείς εύκολα ότι το εσωτερικό της γης είναι "ζωντανός οργανισμός" αν δεν δεις αποδείξεις με τα μάτια σου.

Santorinia

Member
image.jpeg
Αν μπορεις παντως να δωσεις κατι παραπανω υπαρχουν εκδρομες με καταμαραν που στοιχιζουν γυρω στα 95€ το ατομο ειναι 5 ωρες και τρως πινεις μεσα στην τιμη και βλεπεις το καλυτερο ηλιοβασιλεμα ever εγω καθε χρονο το κανω αφου δεν εχω την πολυτελεια να παω διακοπες αφου δουλευω καθε μερα για 7 μηνες και ειναι θειικο.χλιδη χαλαρωση και ουτε να ανεβεις πανω στη ηφαιστειο να περπατας μεσα στη ζεστη ουτε τιποτα.σε πανε κοκκινη και ασπρη παραλια ζεστα νερα στο ηφαιστειο και κολυμπας σου δινουν μασκες κλπ ψηνουν πανω στο σκαφος και τρως και μετα οια για ηλιοβασιλεμα....αν θες πληροφοριες μπορω να σου πω δες και φωτο....

Thanos92

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη & Ανδόρα
Καλησπερα παιδια.Στις 13 Αυγουστου παμε και εμεις στο νησί.Επειδη γενικα ακουμε χαλια λογια για τις παραλιες της Σαντορινης γενικα πισινες παιζουν για μπανακι ? Αν εχετε να προτείνετε τιποτα θα ηταν καλο.

panosil

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Καλησπερα παιδια.Στις 13 Αυγουστου παμε και εμεις στο νησί.Επειδη γενικα ακουμε χαλια λογια για τις παραλιες της Σαντορινης γενικα πισινες παιζουν για μπανακι ? Αν εχετε να προτείνετε τιποτα θα ηταν καλο.
Εγώ έχω ακούσει ότι μερικές είναι πολύ βαθιές. Είχα ψάξει και εγώ για πισίνες αλλά δεν ειχα βρει κάτι. Μόνο ένα μικρό waterpark που υπάρχει εντός των εγκαταστάσεων ενός ξενοδοχείου στην Περίσσα. Δες: http://www.atlantisbeachvilla.gr/water_park

djeleni

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Παιδιά, δεν είναι χάλια οι παραλίες της Σαντορίνης. Απλά η άμμος έχει διαφορετικό χρώμα από ό,τι είθισται. Είναι βαθιές, καθαρές, πλατιες και κάποιες περιβάλλονται από ασυνήθιστο τοπίο (με την καλή έννοια). Η μόνη που έχει πολλές πέτρες είναι η Κόκκινη παραλία. Δεν είναι παραλίες Ιονίου αλλά αξίζουν.

Santorinia

Member
Πολλοι ξεχνουν πως ολοκληρη η Σαντορινη ειναι ενα ηφαιστειο και αυτο που ονομαζεται ηφαιστειο ειναι στην πραγματικοτητα ο κρατηρας.Γι αυτο αλλωστε και οι παραλιες δεν ειναι με χρυση αμμο αλλα με μαυρη 'η κοκκινη και βαθια παγωμενα νερα γιατι ειναι οι παραλιες ενος ηφαιστειου....!!!!Η Σαντορινη ειναι διαφορετικη απο τα αλλα νησια μην περιμενετε να δειτε πραγματα που υπαρχουν....απλα απολαυστε το διαφορετικο! :)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.629
Μέλη
39.370
Νεότερο μέλος
jsjsjsjs13

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom