marydim
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Μεσόγειος
- Ταξίδι-Όνειρο
- Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
& Σάλτσμπουργκ & Ίνσπρουκ. Είναι τόσο κοντά που μπορείς πολύ άνετα να μοιράσεις τη διαμονή σου και στις δυο.
+1& Σάλτσμπουργκ & Ίνσπρουκ. Είναι τόσο κοντά που μπορείς πολύ άνετα να μοιράσεις τη διαμονή σου και στις δυο.
μηπως να αλλαξατε χωρα ? αν θελετε σκι, κ.λ.π. γιατι δεν πατε ιταλια, δολομιτικες αλπεις ? γερμανια, μοναχο για χριστουγεννιατικη αγορα. αν και απο σαλζμπουργκ ειναι κοντα το μοναχο. 1.1/2 ωρα. παντως τα χιονοδρομικα ειναι πιο κοντα στο σαλζμπουργκ. kitzbuhel - zell am see αυτο το δευτερο μην το χασεις με τιποτα. συμπερασμα αν η αυστρια ειναι το σιγουρο, τοτε σαλζμπουργκ.Σαιτας Βιέννη πήγαμε πέρσι και ήταν τέλεια!Όχι οτι θα μας χαλούσε να ξαναπηγαίναμε φέτος αλλά είπαμε να συνδιάσουμε τις Χριστουγεννιάτικες αγορές με το χιόνι κι ότι σχετίζεται με αυτο(έλκηθρο,σκι κ.λ.π).Fitziano μάλλον με μπέρδεψες περισσότερο με αυτό το ποστ.Όλοι εδώ λένε για Ίννσμπρουκ και στο άλλο ποστ έχουν λυσάξει με το Σάλζμπουργκ!Τώρα τί κάνουμε?Και στα δύο να πάμε λίγο δύσκολο γιατί δεν θα έχουμε πολλές μέρες στη διάθεσή μας.
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου! Τέλεια η Αυστρία!StellAnna νομίζω οτι θα συμφωνήσω μαζί σου αν και δεν έχω πάει Χριστούγεννα στο Σάλζμπουργκ,αλλά από φώτο που έχω δει πρέπει να είναι πανέμορφο την περίοδο των Χριστουγέννων.Ίσως να έχει πιο έντονη την Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα σε σχέση με το Ίννσμπρουκ..Σαν πόλεις,επειδή έχω πάει(καλοκαίρι)είναι εξίσου υπέροχες αλλά σε αυτό το ταξίδι με ενδιαφέρει περισσότερο η Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.Βέβαια στο Ίννσμπρουκ ίσως να έχει περισσότερο χιόνι,αλλά αν τελικά παμε Σάλζμπουργκ θα πάμε και μια εκδρομή προς kitzbuhel ή bandgastein!Αχ είναι τέλεια στην Αυστρία όπου κι αν πάς, όποια εποχή κι αν πας!!!
εγω θα διαφωνησω μαζι σου, θελω την πολυκοσμια,ειδικα τα χριστουγεννα να μπορω να βγω και να μην ειμαι μονος. επισης μια μεγαλη πολη εχει πολλες δυνατοτητες, εχει μεγαλες αγορες, εχει κοσμο που γεμιζει τις πλατειες κ.λ.π.. εχω περασει χριστουγεννα και στις δυο πολεις και η γνωμη μου ειναι οτι απειρως καλυτερο το μοναχο.Επειδή έπεσε και ως πρόταση το Μόναχο, θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Έχω βρεθεί Χριστούγεννα, πολλές φορές και στις δύο πόλεις, Τίποτε δεν μπορεί να συγκριθεί με το Σάλτσμπουργκ και γενικότερα με την Αυστρία. Το Μόναχο είναι τεράστιο και θα χαθείτε μέσα στην πολυκοσμία. Μην διστάσετε να καθίσετε για έναν μελάνζ (καφέ με γάλα, τύπου καπουτσίνο, αλλά απείρως πιο γευστικό) ή ένα γκλουβάιν (κόκκινο κρασί ζεστό με μπαχαρικά, υπέροχο...). Θα προτιμήσετε οπωσδήποτε τα υπαίθρια καφέ, ακόμα κι αν χιονίζει. Η αίσθηση να πίνεις καφέ κάτω από τις ομπρέλες, τυλιγμένος στις ατομικές κουβέρτες που παρέχονται σε όλα τα καφέ, και να χιονίζει, είναι -πιστέψτε με- το κάτι άλλο.
Ναι, μπορείτε σε μια μέρα να πάτε και Μπαντγκαστάιν και στο Τσελ Αμ Ζεε. Προσοχή μόνο στο δρόμο για Μπαντγκαστάιν, αν χιονίζει, γιατί είναι στενός, ανηφορικός, με πολλά φορτηγά, αφού πάνε για να πάρουν το τρένο να περάσουν τις Άλπεις.
Να πάτε στο Τσελ Αμ Ζεε καθημερινή και το πρωί, γιατί τις αργίες η πόλη σχεδόν ερημώνει, και ορισμένες μέρες τα μεσημέρια -ναι, απίστευτο- κάνουν σιέστα.
Πολύ όμορφα είναι και τα χωριά των λιμών, ανατολικά του Σάλτσμπουργκ, στο πασίγνωστο Σαλτσκάμεργκουντ.
Απλά πάρτε τους δρόμους και περιπλανηθείτε. Θα μπείτε στο παραμύθι και θα χαθείτε....