• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

mady

New Member
Καλησπερα σε ολα τα μελη ! θα ηθελα τις συμβουλες σας για το πρωτο μου ταξιδι εξωτερικου. Θα παω με αλλες 3 φιλες μου για 5 μερες τα Χριστουγεννα στο Παρισι. Θα ηθελα να ξερω ο,τι νομιζετε πως πρεπει να προσεξω..Διαφοροι μας συμβουλευουν πολλα αλλα καθολου χρησιμα.. Οι βαλιτσες μας ας πουμε τι μεγεθος πρεπει να εχουν? Ειναι απαραιτητο να εχουμε αδιαβροχα?

Zephyrous

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πάτμος & Αλικαρνασσός
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Υ - Σαν Φραν. με πατινι
καλως ηλθες! Τις διαστασεις της βαλιτσας θα τις βρεις στη σελιδα της εταιριας με την οποια θα πεταξετε. Εξαλλου για 5 μερες πατε. Εαν σκοπος σας δεν ειναι να κανετε πασαρελα, τοτε δεν υπαρχει λογος να παρετε καμια τεραστια βαλιτσα ουτως η αλλως.:)

Τωρα το αδιαβροχο ειναι θεμα επιλογης. Το να βρεχει ειναι πιθανο. Το πως το αντιμετωπιζει ο καθενας ειναι δικο του θεμα. Και με ομπρελα σωζεσαι. Στους μηνες που εμεινα παρισι δε θυμαμαι να εβρεχε καταρρακτωδως. Μπορει να βρεχει σχετικα συχνα αλλα οχι τοσο δυνατα οπως εδω.

Να προσεξετε τις μικροκλοπες στο μετρο. Δε χρειαζεται φοβος, απλα λιγη προσοχη, γιατι συμβαινουν τετοια περιστατικα. Αν συνηθιζετε να κυκλοφορειτε με τσαντα (ειδικα κατι μεγαλες σε μεγεθος), σκεφτειτε οτι ισως τραβηξετε ανεπιθυμητη προσοχη. Κατα τα αλλα εχετε το νου σας αν βρεθειτε βραδυ σε ορισμενες γειτονιες (πχ γυρω απο gare du nord, barbes, gare de l'est).

Επειδη υπαρχουν πολλα θεματα για το παρισι, κανε μια αναζητηση για το παρισι μεσα στο travelstories κ θα βρεις πολλες πληροφοριες. Αν κατι δε βρεις, μπορεις να το ρωτησεις εδω στο θεμα που ανοιξες.

mady

New Member
Ευχαριστω πολυ :) Εριξα μια ματια και μπορω να πω πως βρηκα αρκετα χρησιμα πραγματακια.. Αρα δεν χρειαζεται να αγχωνομαστε για τον καιρο και την εγκληματικοτητα καθως διαβασα πως δεν ειναι κατι συνηθες.Οι τιμες γενικα πως ειναι ? Δεν μπορει καμια μας να υπολογισει ποσα χρηματα πρεπει να παρουμε :roll:

Bahari

Member
Καλησπερα σε ολα τα μελη ! θα ηθελα τις συμβουλες σας για το πρωτο μου ταξιδι εξωτερικου. Θα παω με αλλες 3 φιλες μου για 5 μερες τα Χριστουγεννα στο Παρισι. Θα ηθελα να ξερω ο,τι νομιζετε πως πρεπει να προσεξω..Διαφοροι μας συμβουλευουν πολλα αλλα καθολου χρησιμα.. Οι βαλιτσες μας ας πουμε τι μεγεθος πρεπει να εχουν? Ειναι απαραιτητο να εχουμε αδιαβροχα?
Εγώ πάλι θα ήθελα να σε συγχαρώ για αυτή την επιλογή σου:clap:
Θα κάνεις το πρώτο σου ταξίδι σε μια από τις ωραιότερες πόλεις!!! Τώρα για τις βαλίτσες, τι να σου πω... Μάλλον θα ξέρεις ότι οι περισσότερες εταιρίες μεταφέρουν δωρεάν βαλίτσες μέχρι 20 κιλά, οπότε φρόντισε να μην υπερβείς αυτό το όριο. Όπως λέει και ο Zephyrous θα πρέπει να είστε προσεκτικές με τις τσάντες σας ιδιαίτερα στο μετρό και όπου αλλού υπάρχει συνωστισμός, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος για πανικό. Αδιάβροχο δε νομίζω ότι είναι απαραίτητο, η ομπρέλα κάνει μια χαρά τη δουλειά της.
Και μη ξεχάσετε να δείτε και να απολαύσετε όσα περισσότερα πράγματα μπορείτε!!! Το Παρίσι είναι υπέροχο και είναι σίγουρο ότι θα περάσετε ΤΕΛΕΙΑ!!! :D
(Σας ζηλεύω αφάνταστα!!!)

Zephyrous

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πάτμος & Αλικαρνασσός
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Υ - Σαν Φραν. με πατινι
κοιταξε, οι τελευταιες εντυπωσεις μου απο παρισι ηταν το 2005, ομως δε νομιζω να εχουν αλλαξει πολυ τα πραγματα. Γενικα υπολογισε οτι ειναι λιγο πιο ακριβα απο αθηνα (εφοσον ζεις στην αθηνα). Αυτο ισχυει σε ολα τα βασικα (φαι, ποτο, καφες) και στις μεταφορες. Το ταξι πολυ ακριβο επισης. Δε μπορω να σου προτεινω μπατζετ γιατι δεν ξερω τι αναγκες εχετε, αλλο θα ειναι το μπατζετ αν θελετε να τρωτε σε εστιατορια και να πηγαινετε σε καλα μπαρ κι αλλο αν βολευεστε και με πιο απλες λυσεις. Ειδικα για τα εστιατορια δεν εχω να σου πω πολλα, γιατι ετρωγα σπιτι η σε φιλους. Πολλα μαγαζια εχουν τιμοκαταλογους απ'εξω, οποτε βλεπετε και διαλεγετε. Συχνα καλες τιμες εχουν κατι κινεζικα οπου μπορεις να διαλεξεις αναμεσα σε μερικα προεπιλεγμενα μενου. Οσο για τα μαγαζια στα τουριστικα μερη να ξερετε, εφοσον τα προτιμησετε, οτι θα σας σφαξουν λιγακι.

Bahari

Member
Ευχαριστω πολυ :) Εριξα μια ματια και μπορω να πω πως βρηκα αρκετα χρησιμα πραγματακια.. Αρα δεν χρειαζεται να αγχωνομαστε για τον καιρο και την εγκληματικοτητα καθως διαβασα πως δεν ειναι κατι συνηθες.Οι τιμες γενικα πως ειναι ? Δεν μπορει καμια μας να υπολογισει ποσα χρηματα πρεπει να παρουμε :roll:
Όσον αφορά τα χρήματα εξαρτάται από το αν έχετε σκοπό να ψωνίσετε ή όχι. Υπολογίστε πόσα θα ξοδέψετε για εισιτήρια σε μουσεία και μετρό. Για φαγητό οι τιμές είναι περίπου όπως εδώ, αλλά και πάλι εξαρτάται από το που θα πας για φαγητό. Γενικά σκέψου πόσα θα ξόδευες εδώ σε 5 μέρες και υπολόγισε περίπου τα ίδια χρήματα. Για φαγητό ίσως ξοδέψετε λίγο παραπάνω απ' ότι εδώ, αλλά για καφέ/ποτό εμένα μου φάνηκε πιο φτηνά στο Παρίσι.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.785
Μέλη
39.518
Νεότερο μέλος
Kostasrs22

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom