• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

paefstra

Member
  • Ενδιαφέρουσα μου φάνηκε η νυκτερινή περιήγηση στο μουσείο η οποία είναι τις Παρασκευές. Μου φαίνεται καλή ιδέα (αν καταφέρουμε να κλείσουμε) καθώς α) Πιστεύω ότι θα έχει λιγότερο κόσμο (σωστά?) β) Το μουσείο ούτως ή άλλως είναι τεράστιο, δεν καλύπτεται σε μια επίσκεψη οπότε δεν πειράζει να μην έχουμε πρόσβαση σε κάποιες αίθουσες γ) Θα έχουμε ένα παραπάνω πρωινό για κάτι άλλο. Συμφωνείτε? Το έχει κάνει κάποιος? Οι 4 ώρες που θα έχουμε στην διάθεση μας σας φαίνονται λίγες (καταλαβαίνω ότι αυτό είναι υποκειμενικό αλλά θα ήθελα κάποιες γνώμες)
  • Το μουσειο δεν ειναι τοσο τεραστιο οσο φανταζεσαι, δε μιλαμε για Βρεττανικο Μουσειο!. Φυσικα και φτανουν 4 ωρες και με προσβαση σε ολες τις αιθουσες.
  • Αν και φαινεται ενδιαφερουσα η βραδινη επισκεψη λογω της ιδιαιτερης ατμοσφαιρας, προφανως θα δεις ενα μουσειο με τεχνητο φως, και μιλαμε για χωρους που ο φυσκος φωτισμος αναδεικνυει τα εργα που θα δεις. Βρεθηκα απογευμα χειμωνιατικο και προς το τελος της περιηηγησης το φως ηταν ελαττωμενο και αυτο επηρεασε. αρνητικα. Τη βραδινη περιηγηση θα την εκανα μονο ως δευτερη επισκεψη.

city_routes

Member
Καλησπέρα travelers. Ρώμη ο επόμενος προορισμός. Πολυσυζητημένος και πολυδιαφημισμένος. Για τα αξιοθέατα, ούτε λόγος. Είναι αναλυτικές και ικανοποιητικές οι πληροφορίες σας. Θα ήθελα να μου συστήσετε μαγαζιά για καλό-οικονομικό φαγητό, καφέ-ποτό-γλυκό. Γιατί είμαι και λάτρης της θέας των σκεπών και των ταρατσών, μήπως γνωρίζετε μαγαζιά σε ορόφους κτιρίων που να βλέπεις την πόλη από ψηλά? Κάθε προσφορά δεκτή. Σας ευχαριστώ

alvadi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Μεξικό
Να ζητήσω και γω με τη σειρά μου την βοήθεια σας (διάβασα μέχρι την 38 σελίδα). Θα πάω Ρώμη με την 17χρονη κόρη μου μέσα Ιουλίου. Εγώ έχω ξαναπάει αλλά για 3 μέρες μόνο και τώρα με την μικρή θελω να την περπατήσουμε και να παμε όπου προλάβουμε. Το βράδυ όμως να μπορούμε να βγούμε να πιουμε ένα κρασί ή να φάμε ένα παγωτό. Λογικά η περιοχή Spagna είναι η πιο κατάλληλη. Σωστά; Προτιμώ να μείνω σε ξενοδοχείο, για να εχουμε πρωινό και να μπορεσουμε την τελευταια ημέρα να αφήσουμε τις αποσκευες μας και να απολάυσουμε την βολτα μας μια και φεύγουμε βράδυ. Έχετε να προτείνετε κάτι; Eγώ βιάστηκα και έκλεισα χωρίς ακυρωτικά στο smooth hotel republica με 263,00 και για τα 3 βράδια...

alvadi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Μεξικό
ωραίο φαίνεται, ευχαριστώ πολύ, το booking μου το δίνει για 12-15/07 € 307,00 χωρίς πρωινό - με πρωινό μου το δίνει 369,00 Αξίζει να δώσω 20 ευρω την ημέρα για το πρωινό; ήταν καλό;

alvadi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Μεξικό
To βρηκα στο www.agoda.com με € 95,00 / βραδιά και πρωινό. δεν έχω λόγια ευχαριστώ πολύ

kokoui

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινικη Αμερικη
Προτείνω χωρίς πρωινό. Στην γωνία έχει καφετέρια και μπορείς να πάρεις και κρουασάν ή πανινι και μάλιστα με θέα την piazza Barberini. Επίσης η πίσω γειτονιά με κατεύθυνση προς την Fontana di trevi έχει καλά εστιατόρια, όχι αυτά που πλησιάζεις στην κρήνη για τους τουρίστες, τα αλλά που είναι στα στενά θα καταλάβεις από τους θαμώνες.

GiwtaMerlia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βρυξέλλες-Άμστερνταμ
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερική
Καλησπέρα σας, θα είμαι Ρώμη 27/04-01/05 και σκέφτομαι να κλείσω online εισιτήρια για Βατικανό για τις 29/04, δηλαδή την τελευταία Κυριακή του μήνα που έχω διαβάσει ότι είναι δωρεάν τα μουσεία. Άρα θα λειτουργεί έτσι; Γιατί διάβασα επίσης ότι τα μουσεία του Βατικανού δεν είναι ανοικτά Κυριακές .

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Καλησπέρα σας, θα είμαι Ρώμη 27/04-01/05 και σκέφτομαι να κλείσω online εισιτήρια για Βατικανό για τις 29/04, δηλαδή την τελευταία Κυριακή του μήνα που έχω διαβάσει ότι είναι δωρεάν τα μουσεία. Άρα θα λειτουργεί έτσι; Γιατί διάβασα επίσης ότι τα μουσεία του Βατικανού δεν είναι ανοικτά Κυριακές .
ετσι λειτουργει αλλα χωρις κρατηση. διαβασε το επισημο σαιτ. πιο αναλυτικα δεν γινεται...
http://m.museivaticani.va/content/museivaticani-mobile/en.html

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
vagelis.kar

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom