• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

vasilakis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαδριτη
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλάνδη, Νέα Υόρκη
Λοιπόν βρήκα κάποια που μου άρεσαν, σας τα παραθέτω να δούμε τι παίζει από άποψη περιοχής.

http://www.booking.com/hotel/

http://www.booking.com/hotel/it/bb-roma-trastevere-rooms.el.htm

http://www.booking.com/hotel/it/roma-room.el.html?ai

http://www.booking.com/hotel/it/maison-de-didi.el.html?

Με έπιασε πάλι το κλασικό άγχος επειδή δεν καταλαβαίνω τις περιοχές! Για να καταλάβω η μετακίνηση θα γίνεται κυρίως με λεωφορεία κ λιγότερο με μετρό;

Επίσης πάαρα πολύ καλές τιμές 120- 130 βλέπω στην περιοχή του Βατικανού εκτός απο το τέρμινι. Αξίζει;

Ευχαριστώωωω :)
Μιας που αυτα που ποσταρες δεν ειναι τοοοσο κεντρικα, να σου προτεινω κι εγω ενα ξενοδοχειο που μειναμε οριν 3 χρονια που ειχαμε παει Ρωμη. Σχετικα κεντρικο, μια χαρα δωματια, καθαρα με πολυ καλο πρωινο για τα δεδομενα της κατηγοριας. Ειναι το Hotel Piave στην περιοχη της Via Veneto. Ειχε σχεδον απο κατω σταση λεωφορειων και 2 σταθμους μετρο σε κοντινη αποσταση. Ακομα κ κεντρο μπορουσες να πας με τα ποδια..(αν εισαι του περπατηματος). Και μεσα στο budget σου, ειχαμε πληρωσει γυρω στα 45-50€/ βραδυ.

jimp

Member
Το τρίτο γιατί το απέρριψες αν επιτρέπεται; Πάλι στο ψάξιμο είμαι! Μας είπε φίλος ότι αυτά που κοιτάω είναι μακριά!!!!
Και στο 3ο μπορείς να μείνεις, θα πάρεις μετρό από τη στάση Policinico και είτε θα πας προς Colosseo είτε θα αλλάζεις Termini και θα κατέβεις Spagna.

Στην τιμή που θέλεις θεωρώ απίστευτο να βρεις ξενοδοχείο σε κοντινότερη τοποθεσία, οπότε κλείσε κάποιο από αυτά.

jimp

Member
Δεν έχει δωμάτια δυστυχώς! :(

Και αυτό που έβαλε ο vasilakis δεν είναι κεντρικό, σιγά μία στάση του μετρό απόσταση από το 3ο το δικό σου και σε ακριβότερη τιμή.
Το κάνεις δύσκολο για τον εαυτό σου, πρέπει να αποδεχθείς πως θα πάρεις το μετρό για να φτάσεις κοντά στο κέντρο, αν ας πούμε είσαι στο 3ο, και μετά θα περπατήσεις αλλά αν δεν περπατήσεις δεν την γυρνάς τη Ρώμη.

Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Όπως είχα ξαναγράψει, 2 φορές που πήγα έξω, έκανα επιλογή με βάση το budget αλλά να έχει μετρό κοντά και δεν μετάνιωσα καθόλου που δεν έμενα "κεντρικά".

Στην φάση που ειμαι το μονο που θέλω είναι μπαίνω στο μετρό και το πολύ σε ένα τέταρτο να έχω κατέβει κεντρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μέσα στην μέρα δεν συνηθίζουμε.

Απλά προσπαθώ να βρω το πιο βολικό από τα μη κεντρικά. Σας μπέρδεψα; αχαχαχαχα

dimaq

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΜΑΔΡΙΤΗ
Βατικανο εχεις κοιταξει κοντα στη σταση του οτταβιανο;αν θες να επισκεφθεις τα μουσεια ειναι.μια καλη επιλογη

vasilakis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαδριτη
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλάνδη, Νέα Υόρκη
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Το πρώτο link είναι εκεί και είναι η επικρατέστερη επιλογή, γιατί ειναι και πολύ όμορφο! Η περιοχή του Βατικανού έχει πολύ νορμάλ τιμές. Νομίζω το προτειμώ απο το τέρμινι.

Κριμααα....πιστευω θα σας βολευε. Το εψαξες σε μηχανες αναζητησης γενικα μηπως εχει τπτ? η μονο μεσω booking?
Το έψαξα κ από μηχανή και βγάζει ανεβασμένες τιμές!

vasilakis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαδριτη
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλάνδη, Νέα Υόρκη
Και αυτό που έβαλε ο vasilakis δεν είναι κεντρικό, σιγά μία στάση του μετρό απόσταση από το 3ο το δικό σου και σε ακριβότερη τιμή.
Το κάνεις δύσκολο για τον εαυτό σου, πρέπει να αποδεχθείς πως θα πάρεις το μετρό για να φτάσεις κοντά στο κέντρο, αν ας πούμε είσαι στο 3ο, και μετά θα περπατήσεις αλλά αν δεν περπατήσεις δεν την γυρνάς τη Ρώμη.
Για αρχη..ειμαι η οχι ο.:):p. Νομιζω οτι ειναι αρκετα πιο κεντρικα, εμεις πηγαμε κ με τα ποδια στην Piazza di Spagna να φανταστεις...Πιο ακριβο γιατι? Το hotels.com το δινει 135€ με πρωινο ενω το Roma Room 140€, μη επιστρεψιμη κ τα δυο. Αλλα οντως με αυτο το μπατζετ δε νομιζω να αποφευγεται το μετρο. Και για εμας ηταν οτι πιο κεντρικο ειχαμε βρει με τα χρηματα που διαθεταμε.

dimaq

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΜΑΔΡΙΤΗ
Απο το τερμινι σιγουρα ειναι πολυ καλυτερο το βατικανο...

AntRo

Member
Ταξίδι-Όνειρο
All over the world
Επειδή πήγα κι εγώ πρόσφατα, Ρώμη, όντως την ουρά στο Κολοσσαίο δεν την γλυτώνεις με τίποτα! Και εισιτήριο να έχεις στα χέρια σου από το Forum θα περιμένεις κανονικά για να περάσεις τον έλεγχο ασφαλείας. Μέχρι και το νερό που έχεις το πετάς... Φυσικά έχει μέσα βρύση να γεμίσεις το παγούρι σου (όπως παντού)... Η ουρά είναι διαφορετική από αυτούς που δεν έχουν εισιτήριο, αλλά είναι εξίσου μεγάλη... Τσάμπα κοκορευόμουν στον άντρα μου ότι θα περάσουμε έτσι... Πάντως, είχε ελέγχους παντού και η αστυνομία και ο στρατός πανταχού παρόντες!
Η αιώνια πόλη είναι πανέμορφη!
Όσο για τους ταρίφες, εμείς πέσαμε πάνω σε απάτη ταρίφα που άλλο έγραφε πάνω στην πόρτα (όπως όλα τα ταξί, δηλ. ρώμη-fiumicino 48€) και είχε μέσα ένα ταμπελάκι που έγραφε οτι το ίδιο κάνει 60€. Τον ρώτησα βέβαια αλλά άλλα λόγια να αγαπιόμαστε... Στην αναχώρηση πετύχαμε τίμιο (μας πήρε 30€ ρώμη-ciampino)...
Στη ρωμη Βρισκομαι απο τη Κυριακη και ακομα δεν εχω επιστρεψει. Πηρα κανονικα εισιτηριο απο το Λοφο Παλατινο μεσα σε ουτε 2 λεπτα....και με αυτο το εισιτηριο μπηκα στο κολοσαιο σε ουτε δυο λεπτα(μπορει να λεω και πολυ). Η σειρα απο αυτους που δεν εχουν εισιτηριο ειναι διαφορετικη. Η ουρα αυτων που δν ειχαν μπορει να ηταν και 1000 ατομα!!! Η ουρα αυτων που ειχαν βια να ηταν 15 ατομα! Τελος το νερο επιτρεπεται κανονικα μεσα σε πλαστικα μπουκαλια καθως ρωτησα. Μονο σε γυαλινα δεν επιτρεπεται!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.602
Μέλη
39.346
Νεότερο μέλος
karatzas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα