Προλαβαίνεις! Το είχα κάνει το Φλεβάρη!Καλησπέρα, αύριο το πρωί γυρίζω από Ρώμη. Πετάω 7.30 από Fiumicino από το Terminal 2 με την "εύκολη". Η απορία μου είναι η εξής. Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να πάρω το πρώτο τρένο το οποίο φεύγει από termini στις 5.52 και φτάνει στο Fiumicino 6.23. Πρέπει να παραδώσω την βαλίτσα μέχρι τις 6.50. Θα προλάβω ή να πάρω ταξί;
Ευχαριστώ,
Αν πάρεις το εξπρές η απόσταση περπατιέται άνετα. Φυσικά εξαρτάται και από το πόσο βαριά είναι η βαλίτσα σας! Αλλά πιο γρήγορα θα φτάσετε από Τέρμινι με τα πόδια παρά αν κατεβείτε στο μετρό.γεια σας εγω την αλλη βδομαδα πηγαίνω Ρωμη για πρώτη φορά και φυσικα το πρωτο πραγμα που εχω να αντιμετωπίσω είανι η μεταβαση απο το Φιουμιτσίνο στο ξενοδοχειο μου (Hotel Mondial Via torino 127) περιοχή Ρεπουμπλικα. Αν επιλεξω την ακριβη λύση express θα μπορεσω να παω με τα ποδια απο το Τερμινι η θελει και για μια σταση μετρο?
Από Φιουμιτσίνο πάντως παίρνεις το τραίνο Λεονάρντο και με 11 ευρώ..σε 30 λεπτά είσαι στον Τέρμινι!γεια σας εγω την αλλη βδομαδα πηγαίνω Ρωμη για πρώτη φορά και φυσικα το πρωτο πραγμα που εχω να αντιμετωπίσω είανι η μεταβαση απο το Φιουμιτσίνο στο ξενοδοχειο μου (Hotel Mondial Via torino 127) περιοχή Ρεπουμπλικα. Αν επιλεξω την ακριβη λύση express θα μπορεσω να παω με τα ποδια απο το Τερμινι η θελει και για μια σταση μετρο? με την δευτερη λύση(τρενο) που ειναι πιο βολικά να κανω αλλαγη σε μετρο? και για την περίπτωση του λεωφορείου κανω αλλαγη στην cornelia? φτανω μεσημέρι (13.40) και δεν βιάζομαι οταν θα φευγω που εχω πτηση σχετικα πρωι 9.15 τοτε θελει καλο συντονισμό....
Πολύ χρήσιμες πληροφορίες!Φεύγω για Ρώμη τα Χριστούγεννα.Επειδή μόλις γύρισα:
1) Βατικανό οπωσκαιδήποτε μέσω internet. Χθές στις 10.30 η ουρά ήταν περίπου 700m (εμείς δείξαμε το χαρτί της κράτησης και παρακάμψαμέ την ουρά χαμογελώντας σαν γύφτικά σκερπάνια). Επιπλέον στο τέλος τις Καπέλα Σιξτινα βγήκαμε απο την δεξιά πόρτα (Έλεγε κάτι για groups only αλλα δεν μας είπε κανένας τίποτα) το οποίο μας οδήγησε στην είσοδο του Αγίου Πέτρου, ο οποίος παρεπιπτώντως είχε τρομερή ουρά. Νομίζω οτι το Βατικανό κλείνει στις 4.00 αλλα για να μήν το παίζουμε Ράδιο Αρβύλα θα το δείς στο site που θα κλέισεις εισητήρια.
Απο το επίσημο site είναι 15Ε + 4Ε (Έξοδα Κλεισίματος) το κεφάλι
2) Roma Pass όπωςδήποτε εαν θέλετε να επισκευτήτε κολλοσαίο σ-κ που έχει τρομερή ουρά (Με την roma pass ακολουθάς άλλη ουρα σχεδόν μηδαμινή).
Για ότι θέλετε στην διαθεσή σας....