Grerena
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Bordeaux
- Ταξίδι-Όνειρο
- Tromso, Las Vegas
Καλησπέρα,
όπως έχω ξαναγράψει, το Δεκέμβρη θα είμαστε στη Ρουμανία. Θα ακολουθήσουμε το παρακάτω πρόγραμμα, ωστόσο θα ήθελα τη βοήθεια όσων γνωρίζουν ώστε να επιλέξω ανάμεσα στη Σινάια και το Μπρασόβ για την πρώτη διανυκτέρευση. Οι μετακινήσεις θα γίνουν με ενοικιασμένο αυτοκίνητο. Οι 4 διανυκτερεύσεις στο Σιμπίου δεν μπορούν να αλλάξουν.
1. Αθήνα-Οτοπένι (άφιξη 17:40) και πορεία ως τη Σινάια ή το Μπρασόβ
2. Σινάια ή Μπρασόβ ως Σιμπίου
3-5 Σιμπίου και πέριξ
6. Σιμπίου ως Βουκουρέστι
7. Βουκουρέστι (Χριστούγεννα)
8. Επιστροφή
Αναλυτικά οι σκέψεις μου είναι οι ακόλουθες. Αρχικά σκεφτόμουν η πρώτη διανυκτέρευση να γίνει στη Σινάια, τον κοντινότερο προορισμό στα ορεινά, διότι όταν φτάσουμε θα είναι σκοτάδι και θέλουμε να αποφύγουμε τις μεγάλες αποστάσεις με το αυτοκίνητο με τον κίνδυνο να υπάρχει πάγος στους δρόμους. Έτσι, θα μπορούμε το πρωί της δεύτερης μέρας να επισκεφθούμε το Πέλες και να συνεχίσουμε σε Μπραν και Μπρασόβ, ώστε να καταλήξουμε αργά το απόγευμα στο Σιμπίου. Αν δε χωράει το Μπραν την ίδια μέρα, ίσως το επισκεφθούμε την έκτη. Αυτό που με ανησυχεί όμως είναι ότι το βράδυ ίσως η Σινάια να ερημώνει. Δεν ξέρω αν θα έχει κίνηση. Αντίθετα, αν διανυκτερεύσουμε στο Μπρασόβ, το βράδυ θα μπορούμε σίγουρα να κάνουμε μια βόλτα στην πόλη.
Αν όμως η πρώτη διανυκτέρευση γίνει στο Μπρασόβ, η επίσκεψη στο Πέλες θα πρέπει να γίνει την 6η μέρα, ελπίζοντας πάντως να μη μας πιάσει το βράδυ.
Κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη, μιας και είμαι πολύ αναποφάσιστος.
Αγαπητέ Eurotraveler,
εμένα η γνώμη μου είναι να ακολουθήσεις το πρώτο σενάριο.
Είναι καλύτερα κατά τη γνώμη μου να οδηγήσεις μιάμιση ώρα νύχτα (ειδικά αν έχει και πάγο όπως λες) για να φτάσεις Sinaia παρά διόμιση ώρες για να φτάσεις Brasov. Επίσης πιστεύω ότι ναι μεν η Sinaia μπορεί να είναι πιο ήσυχη, αλλά όσο ήσυχη είναι η Sinaia στις 8:30 που θα βγεις βόλτα στην καλύτερη περίπτωση τόσο ήσυχο θα είναι και το Brasov μια ώρα αργότερα που θα φτάσεις.
Τέλος να αποφασίσεις με γνώμονα ότι δεν πρέπει να χάσεις το Peles. Και το κάστρο Bran είναι πανέμορφο, αλλά αν ρισκάρεις να χάσεις κάποιο κάστρο από τα δύο ας μην είναι το Peles.