Ναι όντως έχεις δίκιο!Αρες μάρες. Δε. Είπαμε ότι η προμήθεια ενσωματώνεται στο exchange rate?
Εγώ πάντως αδέσποτα δεν είδα 2 μέρες στο Βουκουρέστι, τι να πω..
Ναι όντως έχεις δίκιο!Αρες μάρες. Δε. Είπαμε ότι η προμήθεια ενσωματώνεται στο exchange rate?
Αν είχατε περισσότερες διανυκτερευσεις θα ελεγα σιγουρα ναι γιατι η θέα της οροσειράς των Καρπαθίων ειναι ομορφη και ανεμπόδιστη από αυτό το χωριό.Αλλά ισως ειναι πιεσμένο γιατί ειναι στο οριο οι διανυκτερευσεις για Brasov,Sibiu.Εσεις ξερετε καλύτερα τα ενδιαφεροντα και το χρόνο σας.Ο Τρανσφαγκαρασάν κλείνει απροειδοποίητα και τέλος Οκτώβρη οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος σας.Οπότε να έχετε οπωσδήποτε εναλλακτική.Καλησπέρα, σκεφτόμαστε να πάμε Ρουμανία για μία βδομάδα στα τέλη Οκτωβρίου, και να κάνουμε 2 διανυκτερεύσεις Βουκουρέστι, 2 Σιμπίου πηγαίνοντας μέσω Τρανσφαγκαρασαν, 2 Μπρασοβ και τελευταία διανυκτέρευση Βουκουρέστι. Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω τη @villi μιας και αυτή το πρότεινε αν αξίζει να κάνουμε μια διαμονή στο Sambata de Sus, είτε μετά τη διαδρομή του Τρανσφαγκαρασαν είτε πριν πάμε Μπράσοβ. Ευχαριστώ πολύ!! Ότι έχετε ήδη γράψει είναι πολύ χρήσιμο και κατατοπιστικό.
Πριν 3 χρόνια,το θυμάμαι γιατί ήταν οι πρώτες μέρες διαμονής μου στο Βουκουρέστι αδέσποτα σκυλια είχαν κατασπαράξει ενα παιδάκι σε παιδική χαρά μπροστά στη γιαγιά του.Τότε είχε ξεκινήσει εκστρατεία για τον έλεγχο των αδέσποτων.Εγώ με δυο μικρά παιδιά εδω και 3 χρόνια σε όλα τα παρκα και τις παιδικές χαρές που μπορείτε να φανταστείτε ποτε δε μου ετυχε κάτι,ούτε είδα περισσότερα αδέσποτα από οπουδηποτε αλλού.Μεμονωμένα περιστατικά εχουμε και στην Ελλάδα οπως και σε άλλες χώρες φαντάζομαι.Έχουμε διαβάσει παντού ότι υπάρχει θέμα με τα αδέσποτα στη Ρουμανία και ειδικά στο Βουκουρέστι και ότι σπάνια δαγκώνουν κιόλας.
Δεν έχω άποψη για τις " χειμωνιάτικες διαδρομές" αλλά θυμάμαι ότι ο sif είχε γράψει μια ιστορία. Κάνε μια αναζήτηση.Γεια σας ρε παιδιά!! Ποιός με φανταζόταν να γράφω σε ένα τέτοιο τόπικ? Εγώ πάντως όχι. Και όμως είμαι εδώ ζητώντας τα φώτα σας!!
Για αυτά τα Χριστούγεννα σκεφτόμαστε με το έτερον ήμισυ να κάνουμε road trip σε ένα κομμάτι της Ρουμανίας. Ξέρω πως το κρύο και ο χιονιάς δεν καθιστούν την εποχή που διαλέξαμε να δούμε τη χώρα και πολύ κατάλληλη αλλά έχουμε όλη την καλή διάθεση να μπούμε σε αυτή την περιπέτεια με τα χίλια!
Θα σας παραθέσω ένα πρόγραμμα που έχω κατά νου αυτή τη στιγμή και αναμένω με αγωνία να ακούσω την άποψη σας.
Λοιπόν, τα πράγματα έχουν ως εξής:
Περίοδος 21-26 Δεκεμβρίου
(με έντονη γραφή σημειώνω τα μέρη όπου θα διανυκτερεύσουμε)
1η ημέρα (21/12): Πρωινή πτήση της Aegean και άφιξη στο OTP 10:15. Ενοικίαση αυτοκινήτου και βουρ για Sinaia και Peles Castle. Στη συνέχεια πάμε Brasov όπου και διανυκτερεύουμε.
2η ημέρα (22/12): Brasov - Rasnov - Bran Castle -Brasov (δεν ξέρω αν σε αυτή τη μέρα «χωράει» να βάλω και Fagaras και Sambata de sus, πολλά μου φαίνονται)
3η ημέρα (23/12): Brasov - Rupea - Sighisoara
4η ημέρα (24/12): Sighisoara – Sibiu – Balea Lake (με το τελεφερίκ)
5η ημέρα (25/12): Sibiu – Cozia Monastery - Βουκουρέστι
6η ημέρα (26/12): Πρωινή βόλτα στο Βουκουρέστι και αναχώρηση με την πτήση της Aegean 16:30
Αυτό είναι πάνω κάτω το πρόγραμμα που σκέφτομαι να ακολουθήσουμε. Οι αμφιβολίες μου είναι οι εξής:
Νομίζω πως αυτά έχω προς το παρόν, περιμένω τα σχόλια σας για να αναπροσαρμόσω και να διορθώσω τα «κακώς κείμενα»!!
- Θέλω πολύ να δω Fagaras και Sambata de sus αλλά φοβάμαι ότι έτσι υπερφορτώνω την 2η μέρα. Θα μπορούσα να τα βάλω ίσως την επόμενη μέρα καθώς κατεβαίνουμε για Sibiu όμως διάβασα στην ιστορία της @elenara88 ότι ο δρόμος ήταν πολύ χάλι οπότε δε θέλω να φανταστώ πώς θα είναι με χιόνια. Οπότε πώς λέτε να τα βολέψω?
- Ανήμερα των Χριστουγέννων θα βρισκόμαστε Βουκουρέστι. Έχω σημειώσει κάποια εστιατόρια που προτείνει η @villi (La mama, Crama Domneasca, Hanul Manuc και Victorei18) απλά θέλω να ρωτήσω αν γενικά είναι ανοιχτά τα εστιατόρια αυτή την ημέρα και σε ποιο από όλα αυτά θα προτείνατε να κάνω κράτηση δεδομένου ότι μόνο ένα δείπνο έχουμε στην πρωτεύουσα.
- Επίσης, αν κάποιος έχει κάνει κάτι παρόμοιο την ίδια εποχή τα τελευταία χρόνια θα μπορούσε να μου περιγράψει τις συνθήκες που επικρατούν στους δρόμους κυρίως. Φαντάζομαι πως οι κύριοι δρόμοι δεν θα έχουν πρόβλημα αλλά τι γίνεται με τους υπόλοιπους?
Και η ρουμανική γλώσσα λατινογενής είναι, άρα δε θα σου είναι και τελείως ξένη. Και μην ξεχνάς ότι στα αγγλικά η χώρα λέγαται ROMAnia. Βέβαια και η βυζαντινή Ελλάδα Ρωμανία λεγόταν.Ποιός με φανταζόταν να γράφω σε ένα τέτοιο τόπικ? Εγώ πάντως όχι.
Α τέλεια! Οπότε θα έχουμε και κάποιες κοινές ημέρες!! Είστε και εσείς της περιπέτειας, ε?@Italitsa 21-26 Δεκεμβρίου; Τέλεια! Έχουμε κλείσει κι εμείς για 19-24 και φυσικά θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον κάθε πρόταση που θα γίνει εδώ!
Το πρόγραμμά σου μου φαίνεται πολύ καλό. Την 3η μέρα πώς περίπου την έχεις σκεφτεί; Αναχώρηση από Σιγκισοάρα για ice hotel και μετά Σιμπίου με διανυκτέρευση; Μήπως δίνεις λίγο χρόνο στο Σιμπίου; Γενικά πόσο πιστεύετε ότι χρειάζεται το Σιμπίου, μιας και εμάς θα είναι η βάση μας;