soudianos
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Βερακρούζ
Κι όμως κομπανιέρο (σύντροφε) Κουβανέζε αξιωματικέ είχες δίκιο.H απάντηση σου το 1984 περίπου ήταν σοφή και προφητική, αλλά που να το πιάσω εγώ...Θυμάστε που σας τάλεγα το Μάρτη του 2010;;;;
".....Τι έχει αλλάξει στη Κούβα; Τέσσερα χρόνια είχαν περάσει κι όμως δεν είχε ακουστεί κάτι σχετικά με αλλαγές στην πολιτική του καθεστώτος τότε. Έπρεπε να ξεδιαλύνω αυτό το σοβαρό ερώτημα… Στην επόμενη έξοδο δεν μπορούσα να κρατηθώ. Ρωτώ λοιπόν:. –Έχω έλθει πολλές φορές στο παρελθόν και τότε έπρεπε να επιστρέφαμε στις 11 το βράδι. Ιδού η απάντηση από τον απλό υπάλληλο του Φιντέλ αλλά σε όλα ενημερωμένο: -Τώρα Grecia Papadreo..sosialismo….!!!!!!!!! Ώπα, πως μου ξέφυγε; Si, si αδελφά κράτη απαντώ μήπως και με περάσει της αντιπολίτευσης και με αρχίσει σε σωματικό έλεγχο.Nα λοιπόν ποιος είχε αλλάξει. Η Ελλάδα κι όχι η Κούβα. Βρεθήκαμε ξαφνικά αδελφά κράτη με την Κούβα. Πως λοιπόν να ενοχλήσουν τους συντρόφους Έλληνες; Όλα ελεύθερα αυτή τη φορά. Ας πηγαίνουμε χέρι-χέρι τα δυο αδελφά κράτη, να κρατιόμαστε καλά, μην ξεστρατίσει κάποιο και πέσει στο γκρεμνό…"
Από την Ιστορία "Στην Κίνα του Μάο...."
Grecia sosialismo όπως εσύ τον ήξερες και που τον έφεραν στη χώρα σου οι άλλες αδερφές... Ήτοι κρατισμός, μονοκομματισμός με ίδιο πρόσωπο..., κράτος υπαλλήλων κομματαρχών και νομεκλατούρας, δηλαδή σοβιετία...μόνο που η δικιά μας σοβιετία καθυστέρησε να πέσει στο γκρεμνό από των άλλων αδερφών...